Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Twisted Love – Ana Huang

Twisted Love - Ana Huang

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Twisted Love – Ana HuangTwisted Love door Ana Huang
Vertaler: Nikki Greveling
Serie: Twisted #1
Verschenen: 18 mei 2023 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 352
Genre: Contemporary, New Adult
Rating: 2.5 Stars | Spicy: four-flames
Goodreads

Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma uit het verleden en hij gaat over lijken op zoek naar wraak. Zijn hart is gemaakt van steen. Maar wanneer hij even de zus van zijn beste vriend in de gaten moet houden, blijkt dat hij tegen alle verwachtingen in toch niet helemaal gevoelloos is.

Ava Chen doet hard haar best om haar lastige jeugd achter zich te laten. Ze ziet altijd alles zonnig en positief in. Zelfs als het op de beste vriend van haar broer aankomt, die door veel mensen als ‘monster’ wordt omschreven. Ava weet zeker dat heel diep in Alex ergens een goede man verstopt zit.
Het is totaal niet de bedoeling dat Ava en Alex gevoelens voor elkaar krijgen. Maar wanneer dat toch gebeurt brengt het hun levens in een stroomversnelling, en komen vele geheimen aan het licht die voor hen beiden alles kapot zouden kunnen maken.

Grumpy vs Sunshine

Kijk eens naar die cover. Zo simpel, maar zo elegant en aantrekkelijk. Geen wonder dat ik er direct voor viel. Neem daarbij de flaptekst waaruit duidelijk blijkt dat dit verhaal de sunshine vs grumpy trope bevat, dan ben ik heel blij. Vaak werkt dit namelijk heel goed. Toch kan je aan het aantal sterren al zien dat Twisted Love mij niet van mijn sokken heeft geblazen. Als je wilt weten waarom niet, lees dan snel verder.

Twisted Love - Ana Huang

Twisted Love

In Twisted Love, het eerste deel in een serie van vier los te lezen boeken, lezen we vanuit het perspectief van Ava Chen en Alex Volkov. Wanneer Ava’s over beschermende broer Josh voor een jaar naar het buitenland gaat, vraagt hij zijn beste vriend Alex een oogje in het zeil te houden. Ava en haar vriendinnen besluiten te kijken of ze deze ijskoude Alex emoties kunnen ontlokken. Ondanks zijn waarschuwingen, dat hij gevaarlijk is, etc. komt de zonnige Ava toch dichterbij. Kan zij zijn hart laten smelten?

Ongemakkelijk

Aan het begin wordt er gewaarschuwd voor een superbezitterige en gevaarlijke antiheld. Die waarschuwing deed mij an sich niet zoveel. Maar vanaf nu weet ik dat als ik weer zo’n waarschuwing zie, dat ik het boek waarschijnlijk wil overslaan. Zeker, de man heeft zo zijn aantrekkelijke punten. Maar zijn bezitterigheid, seksuele voorkeuren (bij de keel pakken), vuile mond (zijn vriendin een hoer en slet noemen) en dominantie vind ik wel érg extreem. In zo’n mate dat ik mij er een beetje ongemakkelijke bij voelde. Bij dit type man zou ik de politie zeker inschakelen. Als ze zijn karakter enorm had afgezwakt, was ik echt fan geweest van dit verhaal, maar helaas. Dus als je gewoonlijk al geen fan bent van seks in boeken, dan kan je Twisted Love zeker overslaan.

Twisted Love - Ana Huang

Heftiger

Sowieso is Twisted Love is niet wat ik ervan had verwacht. Zo zit er veel meer misdaad in, en doet dit een klein beetje denken aan maffia. Ook de dingen die de personages hebben meegemaakt in hun verleden zijn veel heftiger. Denk aan moord en gewelddadige naasten. Hoewel een stuk heftiger, waren die thema’s wel hetgeen dat ik zo interessant vond aan het verhaal. Dit, in combinatie met een liefdesverhaal (al gingen ze wel erg snel naar de jij-ben-van-mij-fase én veranderde het stoïcijnse gedrag van Alex ook wel erg snel), het er voor elkaar zijn en elkaar er bovenop helpen, maakt dat er wat meer diepgang in het verhaal zit. Daarbij is de schrijfstijl van Ana Huang is fijn en vlot. Ondanks dat het verhaal ruim 300 pagina’s lang is, lees je Twisted Love zo uit. De diepere lagen maken het verhaal interessant en zorgen ervoor dat je graag verder wilt lezen.

Eindoordeel

Hoewel ik echt uitkeek naar Twisted Love bleek dit boek het niet voor mij te zijn. De bezitterigheid, seksuele voorkeuren en dominantie van het mannelijke hoofdpersonage vind ik ietwat extreem en voelt voor mij wat ongemakkelijk. Dit had van mij meer afgezwakt mogen worden. Desondanks ben ik positief over de schrijfstijl van Ana Huang, welke fijn en vlot leest. Het verhaal is heftiger dan ik had verwacht, met elementen van misdaad en gewelddadige gebeurtenissen. Maar dit brengt een diepgang in het verhaal die ik kan waarderen, met thema’s als liefde, steun en overwinning. Echter, de combinatie van dit en de erotiek maakt dat het boek voor mij uit twee verschillende genres bestaat die niet goed samen passen en niet helemaal mijn smaak is.

Wat vind jij van superbezitterige fictieve vriendjes?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Onderstaande mededeling van de uitgeverij wil ik ook graag meegeven bij deze recensie:

Let op: de mannelijke hoofdpersoon is een superbezitterige en gevaarlijke antiheld. Ook bevat het boek expliciete 18+ content en enkele onderwerpen die kunnen triggeren. Geen vreemdgaan of extra partners, maar als je een traditionele, loveable hoofdrolspeler zoekt, kun je dit boek beter overslaan!

Deze post is al 536 keer gelezen


Geef een reactie