Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Zomer in Carrick Park – Kirsty Ferry

Zomer in Carrick Park - Kirsty Ferry
Boekrecensie | Zomer in Carrick Park – Kirsty FerryZomer in Carrick Park door Kirsty Ferry
Serie: Tempest Sisters #1
Verschenen: juni 2019 bij Choc Lit NL
Format: Paperback, aantal pagina's: 145
Genre: Feelgood, Romantiek
Rating: 3 Stars | Goodreads

Een zomerse trouwerij. Vijftig cupcakes. En een man die ze nooit meer zou zien, dacht ze…

Als Joel Leicester het hotel binnenloopt waar Rosa Tempest werkt, kan ze haar ogen bijna niet geloven. Van alle hotels in heel noordelijk Yorkshire, moet juist de man die haar hart heeft gebroken, Carrick Park binnen wandelen.

De laatste keer dat Rosa Joel zag, was toen ze na een doldwaze vakantie voor zijn voordeur stonden en werden begroet door een vrouw die beweerde zijn verloofde te zijn. Rosa is toen niet blijven hangen om Joels kant van het verhaal te horen. En nu, zes jaar later, heeft het lot dus een onaangename verrassing voor haar in petto. Want de toch al desastreuze trouwerij op Carrick Park kan namelijk alleen worden gered als Rosa en Joel met elkaar samenwerken.

Choc Lit NL

Een tijdje terug zag ik opeens een leuk nieuw fonds voorbij komen Choc Lit NL. Dit Nederlandse fonds is een samenwerking tussen Dutch Venture Publishing, Tinteling Romance en de Britse uitgeverij ChocLit. Zij vertalen Britse feelgood voor de Nederlandse markt. Eén van hun eerste titels is Zomer in Carrick Park. Het verhaal klonk goed en het boek is niet zo dik. Kom maar op!

Zomer in Carrick Park - Kirsty Ferry

Zomer in Carrick Park

Zomer in Carrick Park gaat over Rosa Tempest en Joel Leicester. Na slechts een korte periode komt de relatie tussen Rosa en Joel tot een eind wanneer ze na een heerlijke vakantie zijn verlóófde ontmoet. Ze geeft hem geen kans het uit te leggen en ziet hem nooit weer. Tenminste, tot zes jaar later, wanneer hij zomaar in het hotel staat waar ze op dat moment werkt. Omdat zijn beste vriend daar gaat trouwen… Krijgt hij alsnog de kans zijn kant van het verhaal te vertellen?

Twee perspectieven

Je leest het boek zowel uit het perspectief van Rosa als van Joel. En hoewel je het boek in het heden begint, wordt afgewisseld met hoofdstukken uit het verleden. Wat is er zes jaar geleden nou eigenlijk precies gebeurd? Deze afwisseling is fijn omdat je op deze manier stukje voor stukje het complete plaatje krijgt.

Zomer in Carrick Park - Kirsty Ferry

Net iets te kort

Zomer in Carrick Park leest makkelijk weg. Het duurde echter wel even voordat ik het verhaal begon te waarderen. Met 145 pagina’s is het vooral een makkelijk en snel verhaal. Het verhaal had van mij best langer mogen zijn als het daardoor ook ietwat meer uitgediept zou zijn geweest. Ik was daarnaast al over de helft van het boek voordat ik eindelijk een beetje met de hoofdpersonen begon mee te leven. Het verhaal is te kort om écht in de personages geïnvesteerd te raken.

Conclusie

Van mij had Zomer in Carrick Park best wat dikker mogen zijn zodat de personages en gebeurtenissen iets meer uitgediept konden worden. Echter is het verhaal wel lekker vlot geschreven, en heb je het boek door het aantal pagina’s in een mum van tijd uit. Voor de prijs van €9,95 zal ik waarschijnlijk eventuele andere boeken van Kirsty Ferry ook nog wel een keer oppakken in de winkel.

Weetje: Zomer in Carrick Park is het eerste (los te lezen) deel in een serie over de Tempest Zusters. Het is mij momenteel nog onduidelijk of de andere delen ook vertaald zullen worden.

P.s. door dit boek kreeg ik spontaan zin in cupcakes. Je bent gewaarschuwd.

Ben jij al bekend met de boeken van Choc Lit NL?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Choc Lit NL in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1210 keer gelezen


Geef een reactie