Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

7 boeken die ik deze zomer wil lezen

Hoewel je het hele jaar door kunt lezen, worden in de zomer over het algemeen meer boeken dan anders gelezen. Dit zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat we in de zomer zomervakantie hebben en er dan echt even lekker de tijd voor hebben. Vandaag heb ik speciaal voor jullie op een rijtje gezet welke boeken ik deze zomer écht nog gelezen wil hebben.

Verleiding - Erin WattVerleiding door Erin Watt

Serie: The Royals #1
Verschenen: 30 mei 2017
Uitgeverij: De Fontein
Format: Paperback | E-book
Aantal pagina’s: 346
Genre: Young Adult

Why? Een interessant verhaal, liefde en wie weet wat ons nog meer te wachten staat!

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes – stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.

Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. 
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Goodreads

Sterren

The Glittering Court - Richelle MeadThe Glittering Court door Richelle Mead

Serie: The Glittering Court #1
Verschenen: 21 juni 2017
Uitgeverij: Young & Awesome
Format: Paperback | E-book
Aantal pagina’s: 433
Genre: Young Adult

Why? Alleen al om die cover wilde ik hem hebben, maar het verhaal lijkt mij ook echt iets voor mij omdat het mij doet denken aan The Jewel en The Selection.

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’ ‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’ Ik hield mijn adem in. 

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Goodreads

Sterren

Helemaal het einde - Lisette JonkmanHelemaal het einde door Lisette Jonkman

Verschenen: 14 juni 2017
UitgeverijL.S. Amsterdam
Format: Paperback | E-book
Aantal pagina’s: 461
Genre: Chicklit

Why? Ik kocht het boek tijdens de boekpresentatie en de achterflap belooft véél goeds. Ik kan niet wachten tot ik erin kan beginnen!

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland. De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Goodreads

Sterren

Kies voor mij - Jennifer L. ArmentroutKies voor mij door Jennifer L. Armentrout

Serie: Wait for You #5
Verschenen: 11 april 2017
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Format: Paperback | E-book
Aantal pagina’s: 331
Genre: New Adult

Why? Toen ik dit boek onverwacht in de brievenbus ontving van Zomer & Keuning wilde ik er het liefst direct in beginnen. Helaas moest ik eerst even wat andere dingen voorrang geven, maar binnenkort ga ik genieten van dit vijfde, maar los te lezen, deel in de Wait for You serie.

Kies voor mij van Jennifer L. Armentrout is het vijfde deel in haar waanzinnige Wacht op mij-serie. In deze New Adult-roman spelen Stephanie en Nick de hoofdrol. Allebei hebben zij een gezonde relatie met casual sex – vinden zij althans. En dat is ook niet zo moeilijk zolang er geen gevoelens bij komen kijken. Maar laten Steph en Nick die nu juist wél voor elkaar ontwikkelen… ja, dan wordt het een stuk ingewikkelder.

Kies voor mij is een New Adult vol vaart, humor en natuurlijk ook het nodige drama. Laat dat maar aan Jennifer L. Armentrout over!

Goodreads

Sterren

Een van ons liegt - Karen McManusEen van ons liegt door Karen McManus

Verschenen: 30 mei 2017
Uitgeverij: Best of YA
Format: Paperback | E-book
Aantal pagina’s: 300
Genre: Young Adult

Why? Pretty Little Liars meets Gossip Girl vermoed ik zo. Heb ik nog meer redenen nodig?

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.

Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.

Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.

Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Goodreads

Sterren

IJs als vuur - Sara RaaschIJs als vuur door Sara Raasch

Serie: Snow Like Ashes #2
Verschenen: 13 juni 2017
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Format: Paperback | E-book
Aantal pagina’s: 414
Genre: Young Adult

Why? Ik vond Sneeuw Als As echt geweldig, dus sindsdien kan ik al niet wachten op het vervolg. Deze wil ik dus heel snel gaan lezen!

Sinds Winter is bevrijd van de kwaadaardige koning Angra, en Meira koningin is geworden staat ze voor nieuwe problemen en grote dilemma’s. Om haar schuld in te lossen bij de koning van Cordell, moet ze de mijnen van Winter opnieuw ontsluiten. Daarbij stuit ze op de verloren gegane kloof van magie. Ze beseft meteen dat deze ontdekking niet alleen Winter maar zelfs de hele wereld in gevaar kan brengen. Het liefst wil ze dat de geheimen van de kloof verborgen blijven, maar dat lijkt onmogelijk met een tegenstander die maar op één ding uit is: macht…

Goodreads

Sterren

Scarlet - Marissa MeyerScarlet door Marissa Meyer

Serie: The Lunar Chronicles #2
Verschenen: 20 februari 2017
Uitgeverij: Blossom Books
Format: Hardcover | E-book
Aantal pagina’s: 422
Genre: Young Adult

Why? Ik was er al in begonnen, maar moest even andere dingen voorrang geven, maar gezien hij direct al erg fijn las (net als Cinder) wil ik snel verder. En daarna direct door met Cress en Winter!

In het razendspannende tweede deel van The Lunar Chronicles lees je hoe het verder gaat met Cinder, en maak je kennis met nieuwe personages…

Cinder wordt gevangen gehouden in het Koninklijk Paleis en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen. Als dat haar lukt, is ze echter nog steeds de meest gezochte voortvluchtige op Aarde.
Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat haar oma veel geheimen had, en dat die levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige te zijn die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.

Als de zoektocht Scarlet en Wolf uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel harder nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Samen proberen ze uit handen van de meedogenloze koningin Levana te blijven, die tot alles bereid is om de knappe keizer Kai haar man, koning en gevangene te maken.

Goodreads

Welke boek wil jij deze zomer zeker lezen?

Deze post is al 2010 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “7 boeken die ik deze zomer wil lezen

  1. Ik wil zeker de nieuwe Jill Mansell (Ik zie je op het strand) lezen, gewoon omdat die cover zo zomers is. Verder bewaar ik Samen van Sophie Jackson voor tijdens mijn vakantie.

  2. Ik ben vandaag begonnen aan ‘Aan alle jongens van wie ik hield’, wat me absoluut een perfect zomerboek lijkt! Verder heb ik geen TBR voor de zomer; ik zie wel waar ik zin in heb. ‘IJs als vuur’ ga ik in ieder geval niet lezen, want het eerste deel was echt niet aan mij besteed.

  3. Do

    Leuke boeken staan er op je lijstje. Ik ben ook erg benieuwd naar het nieuwe boek van Lisette Jonkman en Een van ons liegt wil ik ook snel lezen 🙂

  4. Wat een prachtige boeken! Hopelijk kun je ze allemaal lezen deze zomer. Ik ben zelf van plan om onder andere In het water, Goede dochter, Bella Italia, Wacht op mij en Onbereikbaar te gaan lezen. 🙂