Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Doe jij mee met #Boektober? (+ Mijn TBR-lijst)

Boektober

Vandaag is alweer de laatste dag van september, wat betekent dat er vanaf morgen iets heel leuks op de planning staat, namelijk: #Boektober! Dit leuke project is een initiatief van Dagmar voor haar werk bij een uitgeverij. Met dit project wil ze anderen inspireren meer te lezen dan je nu (al) doet. Iedereen kan eraan meedoen en het kost je niks. Het enige dat je nodig hebt is een stapel leuke boeken en zin om mee te doen.

Mijn doel

Ik heb ervoor gekozen in één maand vijf boeken te lezen. Normaal gesproken lees ik ongeveer één boek per maand en lees ik elke avond voor het slapen gaan een aantal pagina’s. Al zijn er uitzonderingen, want sommige boeken kan ik gewoonweg niet neerleggen. Oktober is voor mij een drukke maand met onder andere veel verjaardagen en ik ben ook van plan een aantal leuke – wel boekgerelateerde – evenementen te bezoeken. Hierdoor wordt mijn leestijd behoorlijk ingekort, maar ik ga er gewoon voor. Ik heb diverse boeken die ik deze maand wil gaan lezen en zet ze even voor jullie op een rijtje. Een aantal zijn recensieboeken en de boeken van Leigh Bardugo wil ik lezen voor de Grisha Readalong. Een mooi divers aanbod toch? Ik noem er trouwens zes omdat ik eigenlijk hoop meer dan vijf te lezen deze maand.

Alles of niets - Gillian KingAlles of niets! – Gillian King

Releasedatum: 13 oktober 2015

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.

Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.

Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Koop bij Bol.com

Vuurpreek - Fransesca HaigVuurpreek – Francesca Haig

Releasedatum: 13 oktober 2015

Uitgeverij: A.W. Bruna

Bij Zachs en mijn geboorte hebben onze ouders vast een paar keer opnieuw geteld: armen en benen, vingers en tenen. We waren volmaakt. Toch hadden ze moeite dat te geloven: niemand nam namelijk een loopje met het onderscheid tussen een Alfa en een Omega. Niemand.

Cass en Zach werden tegelijk geboren en ze zullen tegelijk sterven. Een sterke Alfa- en een inferieure Omega-tweelinghelft – het enige wat ze delen is het moment van hun dood.

De Omega’s leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun afwijking duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven, worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelinghelft. De Alfa’s vormen de elite. Zodra hun zwakkere broer of zus is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden zonder dat hun Omega-wederhelft hen in de weg zit.
Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: ze hebben geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare ‘Omega-mutatie’. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren.

Ze hebben beiden het vermogen om de wereld te veranderen. De een zal de ander moeten verslaan om zijn eigen toekomstvisie verwezenlijkt te zien worden, maar als ze niet oppassen zullen ze allebei in deze machtsstrijd omkomen.

Koop bij Bol.com

Dreiging en Duisternis - Leigh BardugoDreiging en Duisternis – Leigh Bardugo

Releasedatum: 15 september 2014

Uitgeverij: Blossom Books

Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.

Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling –en verder weg van Mal.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

Koop bij Bol.com

Val en Verlossing - Leigh BardugoVal en Verlossing – Leigh Bardugo

Releasedatum: 15 februari 2015

Uitgeverij: Blossom Books

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Koop bij Bol.com

Vuur en As - Sabaa TahirVuur en As – Sabaa Tahir

Releasedatum: 7 oktober 2015

Uitgeverij: L.S. Amsterdam

Vuur en As is een Young Adult fantasy-roman vol spanning, actie en avontuur. Het is de vertaling van het eerste deel van de Amerikaanse serie An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir.

Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is…

Sabaa Tahir is een Amerikaanse schrijfster. Vuur en As werd een bestseller in Amerika en is een wereldwijd succes. Het boek wordt ook verfilmd. Tahir schrijft nu aan het vervolgdeel.

Koop bij Bol.com

Ik ben er - Clelie AvitIk ben er – Clélie Avit

Releasedatum: 10 oktober 2015

Uitgeverij: Xander

Sinds zeven maanden voelt Elsa niets meer: geen kou, geen honger, geen pijn en vooral geen angst. Ze is in coma. Thibault wordt gekweld door verdriet en woede, sinds de dag dat zijn broertje een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij twee jonge meisjes omkwamen.

Als hij – geteisterd door slaaptekort – de verkeerde ziekenhuiskamer binnenloopt, ziet hij Elsa roerloos in haar bed en besluit tegen haar te praten. Ze praat niet terug, maar hij weet zeker dat ze hem hoort. Terwijl de doktoren, vrienden en familie hun hoop voor Elsa’s herstel verliezen, groeit in Thibault juist de overtuiging dat ze voor elkaar bestemd zijn.

Koop bij Bol.com

Meer over #Boektober lees je bij Dagmar, of meld je aan bij het event op Facebook. Schrijf je je ook alvast in voor de nieuwsbrief Boekazine? Ze zullen leestips delen, interviews met auteurs, boekbloggers die je echt moet volgen en meer. Ook zullen er diverse leuke opdrachten georganiseerd worden.

Doe jij mee met #Boektober?

Deze post is al 1725 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Doe jij mee met #Boektober? (+ Mijn TBR-lijst)

    • Dankjewel! Jij hebt ook leuke boeken uitgekozen. Zes maanden zonder staat ook al een tijdje bij mij in de kast te wachten, maar ik heb er al vele positieve recensies over gelezen 😀

  1. Ja, ik doe mee! Ik ga proberen 10 boeken te lezen, een vrij groots doel maar ik heb dan ok een aantal boeken op mijn lijstje staan die ik snel uit verwacht te hebben: onder andere Als ik blijf en Wacht op mij van Gayle Forman, Dwaaleiland van Melissa de la Cruz en nog wat andere mooie titels.

  2. Ik ben geen boekenlezer, maar wel een erg leuk om zoiets te doen. Voor films is zoiets een stuk makkelijker…dan kan je er makkelijk een stuk of 20 (of meer) in een maand zien 😉

  3. Ik ben heel erg benieuwd naar Vuurpreek! Zelf ga ik ook meedoen aan #boektober, maar ik heb geen TBR gemaakt.. Ik zie vanzelf wel waar ik zin in heb om te lezen 🙂