Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Een van ons liegt – Karen M. McManus

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Een van ons liegt – Karen M. McManusEen van ons liegt door Karen M. McManus
Verschenen: 30 mei 2017 bij Best of YA
Format: Paperback, aantal pagina's: 300
Genre: Thriller, Young Adult
Rating: 3 Stars | Goodreads

Wat gebeurt er als vijf vreemden een klaslokaal in gaan, en maar vier er weer leven uit komen?

Op maandagmiddag moeten vijf leerlingen van Bayview High nablijven.
Bronwyn, de nerd, haalt hoge cijfers en houdt zich altijd aan de regels.
Addy, de diva, is de ideale Homecoming-prinses.
Nate, de crimineel, heeft een voorwaardelijke straf voor het dealen van drugs.
Cooper, de atleet, is de sterspeler van het honkbalteam.
Simon, het buitenbeentje, heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.

Maar Simon komt het klaslokaal nooit meer uit. Voor het uur om is, is Simon dood. En volgens de politie was het geen ongeluk. Simon stierf op maandag, maar hij was van plan om op dinsdag smeuïge roddels de wereld in te sturen over alle vier zijn klasgenoten. En dat maakt hen verdachten in een moordzaak.

Allemaal hebben ze een motief. Allemaal hebben ze iets te verbergen. En een van hen liegt.

Een van ons liegt

Vijf jongeren in één klaslokaal en maar vier komen er weer uit. Alleen dat al klinkt spannend, maar dan worden er ook nog een paar schandalen eraan toegevoegd. Dit zou ongetwijfeld een spannend boek worden en ik kon niet wachten het te lezen. Zodoende nam ik het boek mee op vakantie.

Een van ons liegt - Karen M. McManus

Speculeren

Soms duurt het eeuwen voordat hetgeen dat op de achterflap benoemd wordt – in dit geval de dood van Simon – daadwerkelijk naar voren komt in het verhaal omdat de schrijver eerst allerlei achtergrond wil toevoegen. Gelukkig doet Karen M. McManus dit niet en kunnen we snel los met speculeren.

En dat deed ik van begin tot eind. Wie is toch degene die Simon heeft vermoord? Op een gegeven moment dacht ik dat een personage letterlijk zichzelf aanwees, dankzij de mysterieuze bewoording van de schrijfster. Later had ik weer een andere theorie. Een nog weer later werd ik verrast met de ontknoping.

Traag

Hoewel McManus mij heeft verrast met pak hem beet het laatste kwart, vond ik de rest van het verhaal vrij traag. De elementen waren goed, maar toch miste ik dat het mij zo pakte dat ik het boek niet meer weg kon leggen. Ik beeldde mij zo in dat met de juiste sfeersetting en nog wat meer spannende momenten en cliffhangers in het verhaal, het pas écht spannend zou zijn. Nu legde ik het boek nog iets te makkelijk weg.

Een van ons liegt - Karen M. McManus

Favorieten

Met vier personages heb je al snel dat je favorieten krijgt om over te lezen; bij mij waren dat Nate en Bronwyn. Zij spraken mij als personages veel aan door hun verhaal. De thema’s die in het boek aangehaald worden vind ik ook goed, al is dat pas meer in de laatste helft, en wil ik er niet teveel over loslaten gezien die thema’s spoilergevoelig zijn.

Conclusie

Een van ons liegt is een spannend debuut van Karen M. McManus. Hoewel ik de voortgang in de eerste helft wat te traag vond en het boek te makkelijk weg kon leggen, vond ik het laatste kwart erg spannend en wist McManus mij te verrassen met de ontknoping. Geen boek dat je perse nu moet lezen, maar zeker wel leuk voor tussendoor.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 4032 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Boekrecensie | Een van ons liegt – Karen M. McManus

  1. De omschrijving klinkt heel erg als The Breakfast Club (behalve dan de moord haha). Ik weet nog niet of ik ‘m echt wil lezen, maar het intrigeert me wel!

  2. Do

    Fijne recensie. Ik heb erg genoten van dit boek, ik houd sowieso wel van mysteries/thrillers! Ik ben ook een beetje verliefd geworden op Nate, haha :$