Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Evenement | Boekpresentatie Hitte – Lis Lucassen

Hitte stapel - Boekpresentatie Hitte

Afgelopen donderdag ben ik helemaal naar Gouda afgereisd voor een heel leuk event, namelijk de boekpresentatie van het boek Hitte! Ik heb het privilege gehad het boek al te mogen lezen voor publicatie (lees hier mijn recensie van Hitte) en vond het dus geweldig ook bij de boekpresentatie aanwezig te mogen zijn, eindelijk een fysiek exemplaar in handen te krijgen en Olga Hoekstra (Lis Lucassen is een pseudoniem) in levende lijve te ontmoeten. En natuurlijk deel ik alles met jullie in mijn verslagje!

On the Road

Voordat ik bij boekhandel Verkaaik – waar de boekpresentatie gehouden werd – aankwam had ik eerst nog een lange reis voor de boeg. Ik vertrok om drie uur met de auto uit Friesland en een aantal files later en zelfs één keer een stukje verkeerd rijden toen ik er bijna was, liep ik om 20 over zes boekhandel Verkaaik binnen. Heel stiekem liep ik er per ongeluk zelfs bijna voorbij, haha.

Verkaaik - Boekpresentatie Hitte

Storm Chaser aan het werk

Pas om 7 uur zou de inloop zijn voor de boekpresentatie, maar de Storm Chasers die aanwezig konden zijn zouden iets eerder komen om nog even te helpen. Zo kan ik komkommer en worst snijden in een boekhandel van mijn lijstje Things I’ve Never Done Before afstrepen, haha. Ook ontving ik alle vier boeken die Storm Publishers tot nu toe heeft uitgebracht in fysieke vorm, waaronder dus Hitte! Yay! Bedankt Storm Publishers!

gebakjes - Boekpresentatie Hitte

Drankjes - Boekpresentatie Hitte

Inloop

Al snel druppelde de ene na de andere bezoeker/blogger binnen en stonden Liz, Femke, Jen Minkman en ik gezellig bij de deur om folders, een hapje en een drankje uit te delen. De sfeer zat er direct goed in want ik zag alleen maar lachende mensen, wachtend tot het programma zou beginnen. In dat foldertje zat trouwens ook een YA armbandje dat onderdeel zal zijn van de nieuwe Young Adult sieradenlijn die Storm Publishers op de markt gaat brengen.

Folders - Boekpresentatie Hitte

Liz, Jen, Femke - Boekpresentatie Hitte

Boektrailer

Om half 8 was het zover. Freya – die echt een hele toffe stage heeft bij Storm Publishers – opende het programma, waarna uitgever Natasja Storm aan het woord kwam. Ze vertelde over Storm Publishers en de manier waarop Hitte bij haar terecht was gekomen waarna we allen de boektrailer te zien kregen die vorige week online is gekomen. Ook werden Malou en ik als Storm Chaser Team Media nog bedankt voor het maken van de trailer, maar alle lof gaat wat mij betreft echt naar Malou, want ik ben dan wel lid van het Media Team en heb wel actief samen met Malou gebrainstormd voor deze trailer en zomerse foto’s aangeleverd (een paar zie je heel vluchtig in beeld haha), maar het uiteindelijke in elkaar zetten en dus het maken van de trailer was echt Malous werk. Ik heb helaas geen kennis van het maken van dit soort video’s. Dus alle lof voor Malou.

Olga “Lis Lucassen” Hoekstra

Vervolgens werd Olga Hoekstra geïntroduceerd. Ze vertelde over de totstandkoming van Hitte en waarom ze een pseudoniem is gaan gebruiken. Zo gaf ze bijvoorbeeld aan dat gezien thrillers een heel ander soort boeken zijn haar lezers die op haar naam googelen dan plots ook bij deze boeken “met een andere soort spanning” uit zouden komen. Ze besloot om voor de andere genres waarin ze schrijft, zoals in dit geval New Adult, maar ook Dystopia, een pseudoniem te creëren. Op een dag lag ze aan een zwembad en vroeg ze zich af hoe mensen zouden reageren als iemand aan het zwembad zou zitten en zijn kleren aan zou houden en niet uit wilde doen. Daan was geboren. Lynn werd snel daarna geboren toen ze zich bedacht dat iemand in het animatieteam bij het zwembad daar misschien wel helemaal niet zou willen zijn. Ik vind het altijd interessant om te horen hoe een verhaal en personages zijn ontstaan.

Lisette Jonkman - Boekpresentatie Hitte

Dit boek is leuker dan kerst

Olga reikte het eerste exemplaar uit aan Lisette Jonkman. Dat zij aanwezig zou zijn was al bekend, maar wat ik niet wist was hoe het precies tussen Olga en Lisette zat. Uiteindelijk bleek dat Lisette één van de eersten is geweest die het boek heeft mogen lezen. Lisette had de precieze datum en tijd opgeschreven op haar handen, maar in de tussentijd had ze haar handen gewassen dus dat was al niet meer zichtbaar haha. Het was 14 september 2014 waarop Olga aan Lisette vroeg om zij Hitte wilde proeflezen. Ze las het boek met kerst en zei zelfs: “Dit boek is leuker dan kerst!” Ze was teleurgesteld dat het boek uit was en wilde meer.

Freya en Natasja Loting - Boekpresentatie Hitte

Hitte tafel2 - Boekpresentatie Hitte

Prijzenronde

Voordat we overgingen tot de vragenronde waarbij iedereen vragen mocht stellen aan Olga werd nog een prijsuitreiking gedaan. Het thema van de avond was namelijk zomerhitte en degene die in de meest zomerse outfit zou komen zou een zomer pakket met het boek Hitte ontvangen. Deze prijs ging naar Saskia die inclusief duikbril en flippers in het publiek zat. Ook had iedereen de mogelijkheid gekregen om zijn of haar naam op een briefje te schrijven dat ze bij binnenkomst hadden gekregen en deze in een pot te stoppen waar later die avond in gegrabbeld werd en nog een zomers pakket met Hitte werd uitgedeeld. Ditmaal ging de prijs naar Steffie van Yakibooki.

Hitte tafel - Boekpresentatie Hitte

Vragenronde

En toen kon de vragenronde losbarsten. Wie was het eerste personage dat echt tot leven kwam? En hoe beviel de afwisseling tussen tussen thrillers en new adult? En zou ze nog eens een uitstapje naar een ander genre nemen? Ze gaf aan eigenlijk al meerdere uitstapjes te hebben gemaakt door bijvoorbeeld een dystopisch verhaal te schrijven, maar ze zou op zich ook nog wel eens chicklit willen proberen en wie weet zou ze ooit wel een bouquet reeks schrijven grapte ze. De afwisseling tussen de genres vond ze erg prettig omdat ze op een gegeven moment vast zat in haar nieuwe thriller Nevel en wat vrolijks nodig had. Het gaf meer lucht.

Olga signeert - Boekpresentatie Hitte

Gezelligheid en signeren

Alles liep lekker op schema, of eigenlijk zelfs ruim voor op schema, want volgens mij was het pas net na acht uur dat Freya Bart Jansen bedankte voor zijn gastvrijheid bij Verkaaik en het kopen en laten signeren van Hitte kon beginnen. De Storm Chasers haalden nog wat komkommer, kaas, worst, nootjes en snoeptomaatjes op en zetten deze verspreid neer om zich daarna ook gezellig in de menigte op te laten gaan en een praatje te maken met diverse aanwezigen.

Zo heb ik eindelijk heel veel boekbloggers in levende lijve ontmoet – ik herken ze wel van hun foto’s en voor mijn gevoel ken ik ze al best goed, maar ik had de meesten nog niet in het echt ontmoet – en ik heb gevraagd of Lisette Jonkman al haar boeken voor mij wilde signeren. Ik kreeg van Lisette nog een complimentje over de kleur van mijn nagellak (Sally Hansen Miracle Gel – 390 Lemon Heaven) en heb ik ook even uitgebreid met Katja gekletst over onze gezamenlijke Teen Wolf verslaving (lees er hier alles over).

Jessica met Olga en LisetteGesigneerde boeken door Olga

En last but not least heb ik ook Olga’s boeken die uitgegeven zijn bij Storm Publishers laten signeren! Yay! Kortom was afgelopen donderdagavond enorm geslaagd en het helemaal waard om zover voor te reizen. ZO-VEEL-LIEVE-MENSEN! En natuurlijk wil ik ook Storm Publishers enorm bedanken!

Heb jij al een exemplaar van Hitte (besteld)?

Deze post is al 1620 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Evenement | Boekpresentatie Hitte – Lis Lucassen

  1. Heel leuk om zo’n uitgebreid verslag te lezen! Ondanks dat ik er niet bij kon zijn ben ik dat nu toch een beetje, haha.
    Je hebt trouwens ook echt mooie foto’s gemaakt! Je kunt de sfeer echt wel proefen zo 🙂