Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Madelon

Luisterboeken | Top of flop?

Luisterboek 01

De geur van bladzijdes. Het gevoel van het papier in je handen. Het is een van de dingen die ik zo heerlijk vind aan lezen! Het gevoel dat het je geeft zorgt voor een extra ’emotie’ tijdens het lezen. Maar tegenwoordig zijn er ook andere opties om boeken te ‘lezen’, zoals e-books en luisterboeken…

Het begon natuurlijk een ruim aantal jaren terug met de komst van het e-book. Dit was toen eigenlijk al niet helemaal aan mij besteed. Ik zie er zeker de voordelen van in, maar ik mis echt dat gevoel van bladzijdes in mijn hand tijdens het lezen.

Luisterboek 04

Maar luisterboeken dan…

Ik heb al meerdere keren proefabonnementen geprobeerd bij verschillende aanbieders. Meestal zo rond de vakantie, met het idee dat ik dan tijdens het reizen ook naar een boek kan luisteren, terwijl ik ook nog wat van de nieuwe omgeving zie. Alleen zette het nooit zoden aan de dijk. Wat het was? Geen idee. Wellicht niet het juiste aanbod? Toch niet het juiste moment…

Nu is het moment!

Recentelijk kwam ik een nieuwe aanbieder tegen die ook een proefabonnement aanbood voor twee maanden. En de laatste tijd kriebelde het sowieso al vaker om toch eens een boek te luisteren. Ik zit voor mijn werk vaker langere tijd in de auto en ik vroeg me af of het dan toch lekker zou zijn om naar een boek te luisteren in plaats van naar de radio.

Luisterboek 02

Geen afleiding

Hierin merkte ik dat het moment dat je in de auto zit, je toch niet veel andere keuzes hebt om te doen dan dat boek luisteren. Hierdoor werd ik niet afgeleid door alle andere mogelijkheden om te doen en dat vond ik eigenlijk wel relaxed. Ik merkte dat ik het fijn vond om tijdens een lange autorit toch in een soort bubbel te komen van het verhaal.

Nog een luisterboek?

Hoewel ik deze ervaring uiteindelijk echt heel goed vond, denk ik echter niet dat de kosten van een abonnement voor mij opwegen tot wat het me oplevert. Ik zit nou ook weer niet zo vaak in de auto en heb gemerkt dat ik op andere momenten me niet voldoende kan concentreren op een luisterboek, óf liever een fysiek boek lees. Wellicht dat ik het in een vakantieperiode nog eens zou doen voor een maandje, maar ik denk dat luisterboeken uiteindelijk aan mij niet zijn besteedt.

Ben jij al bekend met luisterboeken?

Deze post is al 115 keer gelezen


Geef een reactie