Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #5 | Zomer 2021

Naar deze boeken kijk ik uit

De afgelopen drie maanden zijn weer diverse zomerbrochures verschenen bij de uitgeverijen. Om dit lijstje zo compleet mogelijk te maken en zoveel mogelijk releases erin mee te kunnen nemen wacht ik altijd even met het publiceren van mijn lijst. Ik bekijk altijd enthousiast de najaars-, voorjaars- en zomerbrochures, en sinds 2020 lees je drie keer per jaar op Reviews & Roses welke boeken ik in de brochures heb gespot en naar welke boeken ik hiervan uitkijk. Vanaf vandaag – 1 juni 2021 – zullen de eerste boeken uit de voorjaarsbrochures verschijnen, dus laten we snel gaan kijken wat we kunnen verwachten in zomer 2021!

Sterren

JUNI

Liefde en ananas - Isabelle Paz Soldan

Liefde en Ananas – Isabelle Paz Soldan

Verschijnt: 1 juni 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit lijkt mij een heerlijk feelgood verhaal. Erg benieuwd wat deze schrijfster ons gaat brengen.

Flaptekst | ‘Liefde en ananas’ gaat over Anna. Ze is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár? Isabelle Paz Soldan schrijft in ‘Liefde en ananas’ grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger.

Pre-order het boek hier

Sterren
Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Verschijnt: 2 juni 2021
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Recent heb ik Marijkes debuut gelezen en die las lekker weg. Ik ben heel benieuwd hoe haar schrijfstijl zich sindsdien heeft ontwikkeld.

Flaptekst | Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Pre-order het boek hier

Sterren
De laatste halte - Casey McQuiston

De laatste halte – Casey McQuiston

Verschijnt: 15 juni 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heb ik vorig jaar al mogen lezen voor mijn werk als manuscriptbeoordelaar. En hoewel ik dacht dat girl-on-girl romance mij allesbehalve zou trekken, vond ik dit echt een héél goed boek. Aanrader!

Flaptekst | De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke. De laatste halte van Casey McQuiston is een unieke roman met humor, romance én tijdreizen. Eerder verscheen van McQuiston de populaire rom-com Rood, wit & koningsblauw.

Pre-order het boek hier

Sterren
Onverschrokken - Rebecca Yarros

Onverschrokken – Rebecca Yarros

Verschijnt: 22 juni 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 480

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deze serie is zó goed! Natuurlijk moet deel vijf dan ook gelezen worden. Wel vind ik het jammer dat dit vijfde deel qua cover niet bij de vorige vier past.

Flaptekst | Twee jaar nadat de man van wie ze hield is gedood in Afghanistan, probeert Morgan haar leven weer bij elkaar te rapen. Haar strandhuis in de Outer Banks is toe aan renovatie en dat project is de perfecte afleiding. Maar ook haar nieuwe knappe buurman eist haar aandacht op…

Als alleenstaande vader en reddingspiloot Jackson zijn buurvrouw Morgan ontmoet, is er meteen een klik, maar Morgan heeft een hoge muur om zich heen gebouwd. Kan Jackson daar doorheen breken?

‘Onverschrokken’ van Rebecca Yarros is het hartverwarmende vijfde deel en het slot van de populaire Flight & Glory-serie. Eerder verschenen ‘Onverminderd’, ‘Onbereikbaar’, ‘Onverwacht’ en ‘Onweerstaanbaar’.

Pre-order het boek hier

Sterren
Het oordeel van de wolf - Leigh Bardugo

Het oordeel van de wolf – Leigh Bardugo

Verschijnt: 23 juni 2021
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover en e-book
Aantal pagina’s: 600

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hoewel ik het eerste deel in deze Nikolai-duologie nog moet lezen, heb ik al wel veel andere boeken in de Grisha-serie gelezen. Het mag duidelijk zijn dat ook dit weer een musthave is.

Flaptekst | Het oordeel van de wolf gaat verder waar De verminkte koning stopt en direct vanaf de eerste pagina word je weer de Grishaverse ingezogen. De eerste hoofdstukken zitten al vol beloften van coups, geplande invallen en landverraders en de rest van het boek stelt zeker niet teleur. Een echt fantasy-meesterwerk.

Pre-order het boek hier

Sterren
De bedrogene - Kiera Cass

De bedrogene – Kiera Cass

Verschijnt: 29 juni 2021
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deel één vond ik eigenlijk niet zo goed. Maar het einde heeft mij laten twijfelen om toch misschien uiteindelijk te gaan kijken hoe het afloopt. Ik ben benieuwd of dit tweede deel ook tenenkrommend slecht is.

Flaptekst | Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen? De bedrogene is het sprookjesachtige verhaal dat begint waar De beminde eindigde.

Pre-order het boek hier

Sterren
Het Koetshuis - Karin Quint

Het Koetshuis – Karin Quint

Verschijnt: 29 juni 2021
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Heerlijke feelgood op een romantisch landgoed? Yes please!

Flaptekst | Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

Pre-order het boek hier

Sterren
Met een beetje geluk - Tamara Haagmans

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Verschijnt: 29 juni 2021
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb inmiddels één boek gelezen van Tamara Haagmans, en hoewel dit boek mij dit omver heeft geblazen, wil ik wel graag meer van haar proberen.

Flaptekst | Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden. Voor Tamara Haagmans is schrijven net als ademen: ze doet het al haar hele leven. Haar onverbeterlijke romantische inslag zie je altijd terug in haar verhalen. Met haar debuut. De mooiste dag van je leven veroverde ze de harten van menig feelgoodlezer.

Pre-order het boek hier

Sterren

JULI

De list - Elle Kennedy

De list – Elle Kennedy

Verschijnt: 1 juli 2021
Uitgeverij: Volt
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb volgens mij alle boeken van Elle Kennedy in de kast staan. Niet alleen omdat ze zo vrolijk gekleurd zijn, maar ook omdat het gewoon lekker makkelijk en fijn leesvoer is.

Flaptekst | Taylor Marsh wil zich geen lelijk eendje meer voelen. Ze is vastbesloten in haar studietijd zo veel mogelijk lol te hebben en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat blijkt helaas niet zo makkelijk als ze had gehoopt. Op een feestje van haar dispuut draagt een krengerige ouderejaars Taylor op om Conor Edwards – een van de knapste en populairste jongens van het ijshockeyteam – aan de haak te slaan.
Conor Edwards weet niet wat hem overkomt als een mooie blonde dame op hem afstapt en vraagt of hij wil doen alsof ze die avond een onenightstand gaan hebben. Zoiets heeft hij nog nooit meegemaakt, dus hij is wel geïntrigeerd en belooft haar te helpen.
Ze gaan er allebei van uit dat ze elkaar na die ene avond nooit meer zullen zien. Maar niets is minder waar…

Pre-order het boek hier

Sterren
De edele opdracht - Julia Quinn

De edele opdracht – Julia Quinn

Verschijnt: 6 juli 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Jaaaa, nog meer delen in de Bridgerton-serie. Na de tv-serie te hebben gezien heb ik alle delen aangeschaft (nog niet allemaal gelezen) dus de nieuwste delen moet ik natuurlijk ook hebben.

Flaptekst | Hyacinth Bridgerton is intelligent, scherp van tong en een behoorlijk felle tante. Gareth St. Clair is gefascineerd door haar. Als hij in de problemen raakt, vraagt hij Hyacinth om hulp. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft, zou te maken kunnen hebben met een oud dagboek. Dat is geschreven in het Italiaans en is daarmee -volkomen abracadabra voor hem – maar niet voor Hyacinth.

Pre-order het boek hier

Sterren
De expeditie van Felicity Montague - Mackenzi Lee

De expeditie van Felicity Montague – Mackenzi Lee

Verschijnt: 20 juli 2021
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover en e-book
Aantal pagina’s: 424

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deel één heb ik nog niet gelezen. Maar door alle lovende woorden over deze serie staat ook dit tweede deel al op mijn lijstje.

Flaptekst | In dit geweldige vervolg op de New York Times-bestseller De grand tour van Henry Montague, moet Felicity Montague al haar vrouwelijke charmes, gezond verstand en listigheid inzetten om haar grootste droom na te jagen: dokter worden. Iets wat nooit makkelijk is, maar zeker niet in de bekrompen achttiende eeuw waarin mannen werden gezien als de beschermers van de wetenschap. Een must-read voor alle fans van historische romans met een quirky twist.

Pre-order het boek hier

Sterren
De perfecte bruiloft - Katy Birchall

De perfecte bruiloft – Katy Birchall

Verschijnt: 27 juli 2021
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Met zo’n verhaallijn zie ik al direct een romcom voor mij. Ik denk dat je veel kunt lachen om dit boek en dat het een heerlijk verhaal is voor de zomer aan het zwembad.

Flaptekst | Sophie Breeze heeft de gekste maar leukste baan van de wereld: ze helpt bruiden met het organiseren van de perfecte bruiloft, om ze de mooiste dag van hun leven te kunnen bezorgen. Maar wanneer ze wordt aangenomen voor de organisatie van de bruiloft van lady Cordelia Swann, verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Cordelia doet namelijk alles om Sophie het leven zuur te maken. Ze saboteert afspraken, laat Sophie opdraaien voor haar fouten en vraagt haar zelfs te stelen! Maar Sophie laat zich niet uit het veld slaan, ook al lijkt Cordelia’s knappe broer Thomas het enige lichtpuntje te zijn…

Pre-order het boek hier

Sterren

AUGUSTUS

De theewinkel vol geluk - Manuela Inusa

De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa

Verschijnt: 6 augustus 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 272

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Vijf vriendinnen, lekkere thee en romantiek lijkt mij een succesvolle formule voor een heerlijk romantisch verhaal.

Flaptekst | Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar -smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen -mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Pre-order het boek hier

Sterren

Zuidenwind - Brittainy C. Cherry

Zuidenwind – Brittainy C. Cherry

Verschijnt: 10 augustus 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Een boek uitgegeven door Zomer & Keuning en voor fans van Rebecca Yarros, Colleen Hoover en Roni Loren, is een boek dat zonder twee keer te denken op mijn lijst komt te staan. Dit is vast weer een topper.

Flaptekst | ‘Zuidenwind’ van Brittainy C. Cherry gaat over Kennedy. Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen. ‘Zuidenwind’ van Brittainy C. Cherry is het eerste deel van haar geweldige Kompas-serie. Voor alle fans van Rebecca Yarros, Colleen Hoover en Roni Loren.

Pre-order het boek hier

Sterren
Water - Holly Black

Water – Holly Black

Verschijnt: 24 augustus 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition hardcover en e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De Elfhame-serie was voor mij een onverwacht succes. Ik heb er enorm van genoten, dus uiteraard wil ik ook haar andere boeken uitproberen. Dat Boekerij er weer een prachtige limited edition van gaat maken is absoluut een bonus.

Flaptekst | Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Pre-order het boek hier

Sterren

SEPTEMBER

Uit bloed en As - Jennifer L. Armentrout

Uit bloed en as – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 7 september 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: limited edition paperback
Aantal pagina’s: 608

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ook dit boek heb ik lang geleden al mogen lezen voor mijn werk als manuscriptbeoordelaar. Het boek is in het Engels al een tijdje uit, maar gelukkig mag nu iedereen die Nederlands leest er ook van genieten. Een heerlijk fantasyboek waarvan ik nu al niet kan wachten op deel twee.

Flaptekst | Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascension zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Pre-order het boek hier

Sterren
Trots en Vooroordeel - Lisette Jonkman

Trots en vooroordeel – Lisette Jonkman

Verschijnt: 15 september 2021
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De wereldklassiekers van Blossom Books zijn fantastische boeken om klassiekers op een ongedwongen manier te leren kennen. Daarbij zien ze er prachtig uit en hoop ik ooit een plank vol dit soort boeken te hebben mogen staan.

Flaptekst | Trots en vooroordeel is alweer het zesde deel van in onze serie Wereldklassiekers.

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met deze lijn hopen we sinds 2019 meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

De Wereldklassiekers zijn uitgerust met een linnen omslag met folieopdruk. Sophie Pluim verzorgde ook voor dit vijfde deel weer de paginavullende zwart-wit-illustraties en illustreerde de beginkapitalen.

Het boek is nog niet te pre-orderen

Sterren
Een man van stand - Julia Quinn

De man van stand – Julia Quinn

Verschijnt: 28 september 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: onbekend

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Jaaaa, nog meer delen in de Bridgerton-serie. Na de tv-serie te hebben gezien heb ik alle delen aangeschaft (nog niet allemaal gelezen) dus de nieuwste delen moet ik natuurlijk ook hebben.

Flaptekst | Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Maar wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, blijkt deze Hermione Watson al verliefd op een ander! Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Gregory belooft dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, hoe meer zij en Gregory van elkaar onder de indruk raken. Helaas is Lucinda al verloofd…

Pre-order het boek hier

Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van zomer 2021 kijk jij uit?

Deze post is al 1148 keer gelezen


Geef een reactie