Persberichten #24

Geplaatst op 21 december 2017 door Jessica in Boeken, Films / 2 Comments

Persberichten

Dagelijks ontvang ik vele interessante persberichten. Voor deze maandelijkse vaste rubriek screen ik al deze persberichten en kijk ik welke mogelijk interessant zijn voor jullie of waar ikzelf enorm enthousiast over ben. Deze licht ik uit in dit persberichten overzicht.

Stripes

Boeken verschenen of te verschijnen banner

Stripes

Voor ik je loslaat - Marieke NijkampEen koude winter vol ijzingwekkende geheimen

HarperCollins Holland – Op 12 december verschijnt bij HarperCollins Holland Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp. Een paar dagen voordat Corey terugkeert naar haar geboorteplaats Lost Creek in Alaska om haar beste vriendin op te zoeken, wordt deze dood aangetroffen – drijvend onder het ijs. Corey is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra haar eigen leven heeft genomen. In Lost Creek lijkt niets meer op vroeger. Mensen doen alsof ze een vreemde is en vertellen haar dat de dood van Kyra was voorbestemd. Welke ijzingwekkende geheimen houdt het dorp voor haar verborgen? In de donkere koude winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer steeds grimmiger wordt…

Voor ik je loslaat – Marieke Nijkamp – ISBN 9789402700565 – PB €17,99 / e-book €9,99

Stripes

Films overig nieuws banner

Stripes

Special ‘Titanic 20 years later’: had James Cameron het bij het rechte eind?

Persbericht National Geographic

FOX – Ter ere van het 20-jarig jubileum van zijn filmklassieker ‘Titanic’, duikt regisseur James Cameron opnieuw in de geheimen van het roemruchte schip. Het resultaat, de special ‘Titanic 20 Years Later with James Cameron’, is maandag om 21.00 uur te zien bij National Geographic.

Regisseur James Cameron was in 1997 de man die het aandurfde om het illustere verhaal van de Titanic naar het witte doek te brengen. Nu, twintig jaar later, onderzoekt Cameron met behulp van de nieuwe technieken of hij het in zijn film op historisch vlak bij het juiste eind had. Met behulp van enkele specialisten achterhaalt Cameron of de suites er inderdaad zo uitzagen als in de film en of de opvallende manier van zinken, met de verticale draai op het eind, correct in beeld is gebracht. Ook zoekt het team uit of er in 1912 meer levens waren gered als de Titanic meer reddingsboten aan boord had gehad.

Nabestaanden
Naast het onderzoek ontmoet Cameron in de special enkele nabestaanden van de – op de werkelijkheid gebaseerde – personages die in de film zijn uitgelicht. Zoals de achterkleinzoon van Isidor en Ida Straus, het stel dat ervoor koos om samen in hun suite achter te blijven in plaats van te vluchten. En de achterkleindochter van Margaret Brown, de vermogende en kleurrijke vrouw die in de film vertolkt werd door Oscarwinnaar Kathy Bates.

Recordaantal Oscars
‘Titanic’, met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen, was in 1997 met een budget van 200 miljoen dollar de duurste film ooit gemaakt. Cameron maakte er een icoon van: ‘Titanic’ was de eerste film die meer dan twee miljard dollar aan recettes binnenhaalde en de film werd onderscheiden met een recordaantal van elf Oscars.

Maandagavond 18 december staat National Geographic volledig in het teken van de Titanic:
20.00 uur: ‘Drain the Titanic’
21.00 uur: ‘Titanic 20 Years Later with James Cameron’
22.00 uur: ‘Titanic: The Final Word of James Cameron’

Sterren

The Greatest ShowmanThe Greatest Showman van 24 t/m 31 december exclusief in Pathé Tuschinski

de perfecte film voor de feestdagen in een sfeervolle ambiance

The Publicity Company – Van 24 t/m 31 december draait The Greatest Showman als eerste in het Amsterdamse Pathé Tuschinski. De met een Oscar® genomineerde Hugh Jackman speelt de hoofdrol in dit meeslepende visuele en muzikale spektakel over het ontstaan van de showbusiness. Tickets voor deze perfecte film voor de feestdagen zijn nu te koop.

The Greatest Showman van regisseur Michael Gracey neemt je mee naar het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat wanneer dromen werkelijkheid worden. Het is dan ook passend dat dit meeslepende visuele en muzikale spektakel met een topcast en songs van Oscarwinnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land) een week voor de landelijke release, van 24 t/m 31 december, exclusief te zien is in het sfeervolle, Amsterdamse Pathé Tuschinski.

The Greatest Showman is geïnspireerd op het leven van de legendarische Amerikaan P.T. Barnum. Deze ambitieuze en fantasierijke visionair wist zich van niets te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat de toeschouwers wereldwijd aansprak en in vervoering bracht.
Hugh Jackman, die een Oscarnominatie kreeg voor zijn rol in Les Misérables, speelt P.T. Barnum. De overige hoofdrollen worden vertolkt door Michelle Williams (vier Oscarnominaties voor Manchester by the Sea, My Week with Marilyn, Blue Valentine en Brokeback Mountain), Zac Efron (The Lucky One, High School Musical), Rebecca Ferguson (Golden Globe-nominatie voor The White Queen) en Zendaya (Spider-Man: Homecoming).

Bekijk de trailer van The Greatest Showman om in de sfeer te komen.

Stripes

Overig banner

Stripes

Uitgeverij Moon en Sweek op zoek naar nieuw YA-schrijftalent tijdens Moon YA Contest

Moon YA Contest

Uitgeverij Moon – Uitgeverij Moon en online lees- en schrijfplatform Sweek organiseren samen de Moon YA Contest en gaan op zoek naar nieuw schrijftalent in het young adult-genre. En er is een fantastische prijs te winnen: een uitgeefcontract bij Moon!

Uitgeverij Moon, onderdeel van Overamstel uitgevers, en Sweek gaan tijdens deze schrijfwedstrijd op zoek naar mensen met een schrijversdroom die affiniteit hebben met young adult-boeken en -verhalen. In thema’s kan volop worden gevarieerd: fantasy, contemporary, science fiction – alles is welkom. De deelnemers publiceren hun verhaal in één keer of stap-voor-stap op Sweek. Het sociale aspect van de wedstrijd is erg belangrijk – zo kunnen lezers reageren op verhalen, de verhalen delen op sociale media en de verhalen volgen. Na afloop van de wedstrijd zullen de juryleden vijf verhalen op de shortlist zetten. Daarnaast komen de vijf verhalen met de meeste volgers ook op de shortlist te staan. De tien shortlist-kandidaten zullen aanwezig zijn bij een speciaal evenement waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

Wedstrijd
De wedstrijd is van start gegaan op 28 november 2017 en zal duren tot en met 28 februari 2018. Ambitieuze schrijvers hebben zo drie maanden de tijd om de benodigde 20.000 woorden te schrijven. Hierna volgt er een korte periode waarin de juryleden de verhalen van de deelnemers zullen lezen en de gebruikers van Sweek de tijd krijgen om nog meer verhalen te lezen. Op 3 april 2018 zal vervolgens de shortlist bekendgemaakt worden. Het evenement en de bekendmaking van de winnaar zullen plaatsvinden op donderdagavond 19 april in boekhandel H. de Vries in Haarlem. Het reglement en de voorwaarden van de wedstrijd zijn te vinden op https://blog.sweek.com/nl/moonyacontest/

Jury
De jury van de schrijfwedstrijd bestaat uit mensen die werkzaam zijn binnen het boekenvak in verschillende disciplines en zich veel bezighouden met young adult-boeken. De juryleden zijn: Jolijn Swager (uitgever Moon), Sabine van der Plas (Sweek), Sylvia Van Driessche (young adult-auteur), Chinouk Thijssen (BookTuber en young adult-auteur), Jessy Korshuize (boekhandelaar H. de Vries), Lindy de Jong (redacteur bij Hebban.nl) en Lester Hekking (literair agent Sebes & Bisseling).

Prijzen
Er zijn drie prijzen te winnen: de eerste prijs is een uitgeefcontract bij uitgeverij Moon. De auteur van het winnende manuscript zal intensieve begeleiding krijgen van de uitgeverij bij het uitbrengen van zijn of haar boek. De tweede prijs bestaat uit een uitgebreid leesrapport en een gesprek met de uitgever en een redacteur van Moon. De derde prijs is een eenjarig abonnement op alle YA-boeken van Moon.

Stripes

Heb jij nog leuke persberichten gezien?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

CommentLuv badge

2 responses to “Persberichten #24