Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2015 Update #2

Reading Challenge Update

Wauw, wat een verschil met mijn vorige update. In mijn vorige update vertelde ik dat ik achterliep op mijn Reading Challenge schema omdat ik in drie maanden tijd maar drie boeken gelezen had. Inmiddels zijn we weer drie maanden verder en kan ik vertellen dat ik vóór loop op mijn Reading Challenge schema! Dit is mede te danken aan de maand mei waarin ik echt in een leesflow zat en het ene na het andere geweldige boek uitlas. Welke boeken heb ik gelezen in de afgelopen maanden? Je leest het in deze Reading Challenge Update!

Eiland in de Mist - De Stem van de ZeeDe stem van de zee – Mara Li

Ik ben in de zee geboren.

In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm besluit ze om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens hun reis ontdekken ze dat hun familiegeschiedenis heeft geleid tot een gevecht tegen een ziekte die de mensheid lijkt uit te roeien. Zullen ze hun moeder vinden? Kunnen ze het opnemen tegen hun nietsontziende oom? En welke rol geeft hun afstamming aan Arthur en Nimue zelf?

Boekenbingo: Een dystopisch boek

De Stem van de Zee had mij niet direct vanaf het begin te pakken door de setting waar het zich in afspeelde, maar op een gegeven moment, en zeker wanneer Nimue en Arthur aan hun reis beginnen om hun moeder te vinden, word je het verhaal stukje bij beetje meer en meer ingetrokken. De Stem van de Zee is spannend, onvoorspelbaar en zorgt ervoor dat je wilt weten hoe het verder gaat. Ik dank Storm Publisher voor het aanbieden van het ongecorrigeerde ePub leesexemplaar, en hoop zeker dat ik over niet al te lange tijd ook deel twee mag lezen, want ik wil erg graag weten hoe het verder gaat!

HartjeHartjeHartjeHartje½

Lees mijn complete recensie van De stem van de zee

The Heir coverThe Heir – Kiera Cass

Twenty years ago, America Singer entered the Selection and won Prince Maxon’s heart. Now the time has come for Princess Eadlyn to hold a Selection of her own. Eadlyn doesn’t expect her Selection to be anything like her parents’ fairy-tale love story. But as the competition begins, she may discover that finding her own happily ever after isn’t as impossible as she always thought.

Boekenbingo: Een boek met een paarse cover

The Heir is op dezelfde luchtige manier geschreven als de vorige delen en dus ben ik er in slechts drie dagen doorheen gevlogen. Dit had één kunnen zijn, maar helaas zat mijn werk in de weg haha. Ik kon niet stoppen met lezen en het deed pijn het boek tussendoor weg te leggen. Serieus, ik hou van de boeken die Kiera Cass schrijft! Wat mij betreft heeft ze mijn verwachtingen waar gemaakt en baal ik na die onverwachte gebeurtenis op het eind dat we nu weer een jaar moeten wachten op het volgende deel. The Selection Series blijft ook na The Heir één van mijn meest favoriete boekenseries die ik heb gelezen en The Heir krijgt van mij een verdiende vijf hartjes.

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn complete recensie van The Heir

Vamp on HeelsVamp on Heels – Marijke van den Elsen

Fieke is het type vrouw waar mannen hun hoofd voor omdraaien. Maar een man vasthouden is voor haar net zo moeilijk als ergens langer dan een maand blijven werken. Nu zijn haar ouders het zat: of ze gaat zelf de huur van haar appartement in Amsterdam betalen, of ze moet eruit. Met hangende pootjes keert Fieke terug naar het dorp waar ze vandaan komt. Ze vindt een baan en gaat met haar broers in een huis wonen. Alles om te bewijzen dat ze veranderd is en volwassen is. Maar klopt dat wel?

Boekenbingo: Een boek geschreven in de ik-vorm

Vamp on Heels is een heerlijk, niet al te moeilijk, boek voor tussendoor met mysterieuze en onvoorspelbare momenten. Fiekes relatie met haar broers Jaap en Paul en zus Marte zijn interessant neergezet en zorgen ervoor dat je meer wilt lezen. Toch voelt het verhaal nog niet af doordat er vele verhaallijnen niet afgesloten zijn wanneer het boek eindigt. Ik hoop dat in Vamp in Love deze verhaallijnen alsnog een afgerond einde gaan krijgen.

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Vamp on Heels

Vamp in Love - Marijke van den ElsenVamp in Love – Marijke van den Elsen

Fieke heeft alles netjes op de rit. Een wereld van verschil met een paar jaar geleden, toen ze door haar ouders uit haar appartement werd gezet. Nu zit haar vriendin Angela in een soortgelijke situatie: haar leven is een puinhoop. Ze zoekt haar toevlucht bij Fieke, in de hoop dat die een positief effect op haar zal hebben. Andersom realiseert Fieke zich dankzij haar vriendin dat ze té keurig is geworden. Ze wil weer eens gek, impulsief, onverantwoordelijk zijn. Nou, dan kan ze het krijgen ook!

Boekenbingo: Een boek dat vorig jaar werd uitgegeven

Wat een heerlijk boek is dit en wat een goede schrijfster is Marijke van den Elsen, vooral wat betreft cliffhangers, want net wanneer ik het boek tevreden dicht wilde slaan bleek er een epiloog te zijn. Een groot WTF-momentje ontstond. Marijke van den Elsen gooide op het allerlaatste moment nog even een plottwist in het verhaal en heeft mij met mijn gedachten alleen gelaten. Ik kan nu alleen maar hopen dat er heel snel een vervolg komt waarin ze deze plottwist gaat ophelderen. Ik zal het boek in elk geval graag willen lezen!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Vamp in Love

Schim en Schaduw - Leigh BardugoSchim en Schaduw – Leigh Bardugo

Schim en Schaduw is het eerste deel van fantasytrilogie De Grisha. Spannend, romantisch en duister: zoiets heb je nog nooit gelezen!

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Boekenbingo: Een hardcover

Hoewel het boek vlot doorleest en spannend is, heeft het mij niet nog datgene gegeven waardoor het boek 4,5 of 5 sterren waard zou zijn. Het boek is echter wel prachtig vormgegeven, het verhaal is vermakelijk en tenslotte vind ik de karakterontwikkeling van Alina Starkov echt een pluspunt. Ook is het verhaal hier en daar heel gedetailleerd – bijvoorbeeld de kledij van de Grisha waardoor hun rank direct duidelijk is – waardoor je je veel beter een voorstelling kunt maken van alles dat je leest. Ik heb geen idee hoe van dit verhaal nog twee boeken kunnen worden geschreven dus ik verwacht dat deel twee en drie mij veel meer zullen verrassen dan dit eerste deel heeft gedaan.

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Schim en Schaduw

Petra Kruijt - Laat me jou zijnLaat me jou zijn – Petra Kruijt

Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.

Petra Kruijt reist het liefst zo veel en ver mogelijk. Niet zo gek dus dat ze in Laat me jou zijn een van de hoofdpersonen laat verhuizen naar San Francisco. De auteur is onder andere bekend van De mannenmaker.

Boekenbingo: Een boek waarin mensen op reis gaan

Hoewel voor mijn gevoel hier en daar het verhaal even wat inkakte, met name in de verhaallijn van Lisan, vind ik Laat me jou zijn een heerlijk boek! De karakterontwikkeling is sterk doordat zowel Lisan als Susan het plotseling over een andere boeg gooit en we zien hoe ze daarmee omgaan en zichzelf ontwikkelen. De personages zijn daarmee enorm goed uitgewerkt. De achterliggende gedachte van het boek vind ik ook prachtig, en natuurlijk kun je in Laat me jou zijn ook heerlijke humor en wat romantiek vinden. Je hebt Laat me jou zijn in een mum van tijd uit. Als laatste toch ook nog even een compliment voor de cover, want: wauw! Ik zei het al eerder, maar; waar koop ik dat rokje?!

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Laat me jou zijn binnenkort!

Sterrenhemel - Colleen HooverSterrenhemel – Colleen Hoover

Sky weet een paar dingen heel zeker.

 • Punt 1: ze huilt niet. Nooit.
 • Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings.
 • Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed.

Al deze zekerheden gaan overboord zodra ze Dean Holder ontmoet. Sky probeert hem op afstand te houden, want ze wil niet dat haar leven overhoop gehaald wordt. Maar Holder is vasthoudend en maakt honderdduizend gevoelens in haar los. Moet ze haar levensregels herschrijven?
Colleen Hoover houdt van Eminem, social media, haar man, Pepsi light en haar kinderen – niet in deze volgorde, maar we doen ook geen uitspraken over welke dan wél. Sterrenhemel (Engelse titel: Hopeless) is het eerste boek van Colleen Hoover dat in Nederland verschijnt.

Boekenbingo: Een boek dat je beoordeelt met 5 sterren

Ik ben honderd procent direct fan van deze auteur en het New Adult genre, want als alle boeken zo geschreven zijn liggen er nog vele prachtige boeken voor mij klaar. Ik raad iedereen, behalve misschien de wat jongere lezers, zeker aan om Sterrenhemel te lezen. Een boek dat fantastisch geschreven is, met veel diepgang, passie en echt een verhaal over zoveel meer dan simpelweg twee mensen die zich tot elkaar aangetrokken voelen en samen dingen meemaken. Puzzelstukjes worden geplant en vallen uiteindelijk allemaal precies op hun plek. Ik begin in elk geval met hoge verwachtingen aan het tweede deel in deze serie; Sterrenregen, dat zich afspeelt vanuit het oogpunt van Holder. En aan Onvoorwaardelijk het nieuwste vertaalde boek.

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Sterrenhemel

Wacht op Mij - J. LynnWacht op mij – J. Lynn

Cam is sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij sexy is? Toch lukt het Avery niet om zich voor hem open te stellen. Ze is naar een universiteit duizenden kilometers van huis gegaan omdat ze wilde vluchten voor haar verleden. Een verleden dat zichtbaar is op haar lichaam, maar dat ze koste wat kost wil verbergen. Het is dus niet de bedoeling dat iemand te dichtbij komt. En al helemaal niet Cam…

Boekenbingo: Een boek dat zich afspeelt in Amerika

Wacht op mij is sexy, pakkend vanaf het begin en boeiend tot het einde. Niet zo goed als Sterrenhemel van Colleen Hoover, maar het komt wel dicht in de buurt! Het boek is echt één lange flirtsessie en na het lezen van dit boek zal elke jongen die je tegenkomt in het niet vallen bij de sexy, grappige en perfecte Cam. p.s. Alleen Cam is al reden genoeg om dit boek direct te kopen!

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Wacht op mij binnenkort!

Wat ik nooit eerder heb gezegd - Celeste NgWat ik nooit eerder heb gezegd – Celeste Ng

Juni, 1977. In het universiteitsstadje Middlewood ontdekt de familie Lee dat hun dochter verdwenen is. Een paar dagen later wordt het lichaam van de zestienjarige Lydia uit het meer gevist. Verteerd door schuldgevoelens slaat haar vader een roekeloze weg in die hem zijn huwelijk kan kosten. Haar moeder Marilyn is gebroken, maar vastbesloten om een dader te vinden – tegen elke prijs. Lydia’s broer is er zeker van dat hun getroebleerde buurjongen Jack iets te maken heeft met het drama. Maar het is de jongste in de familie, Hannah, die meer ziet dan iemand zich realiseert en die wel eens de enige zou kunnen zijn die weet wat er echt gebeurd is.

Boekenbingo: Een boek dat je hebt gekregen

Hoewel het verhaal in het begin traag op gang kwam en voor mij wat minder interessant was doordat het alleen over het verleden van James en Marilyn ging – terwijl ik juist meer wilde weten over Lydia en wat haar dreef -, was de tweede helft van het boek zeer interessant. Het is een sterk karakter gedreven verhaal dat in slechts één gezin ook duidelijk de problemen uit die tijd aankaart wat betreft afkomst/rassendiscriminatie, identiteit en wat men destijds over vrouwen dacht. Wanneer we in de tweede helft meer en meer te weten komen over de laatste maanden van Lydia’s leven word je pas echt meegenomen in het verhaal en blijkt het een krachtig verhaal te zijn. Het boek leest makkelijk weg ondanks de zware onderwerpen en is prettig geschreven. Ondanks dat het verhaal verteld wordt door een alwetende verteller kon ik mij toch goed inleven en blijkt de alwetende verteller in dit geval de beste keus te zijn geweest. Een krachtig debuut van Celeste Ng.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Wat ik nooit eerder heb gezegd

In totaal heb ik in de eerste helft van 2015 dus twaalf boeken gelezen, en heb ik over elk boek een recensie geschreven (al moeten een aantal nog online verschijnen). Natuurlijk heb ik dankzij deze boeken ook heel wat vakjes af mogen strepen voor de boekenbingo! Boeken die zeker terugkomen in de volgende update zijn De Voltooing van David Baldacci, Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover en It-Girl van Katy Birchall. Dit zijn alledrie recensie-exemplaren.

Welk boek moet ik voor het einde van 2015 echt gelezen hebben?

Deze post is al 1607 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Reading Challenge 2015 Update #2

 1. Alicia

  Wauw! Ik ben ook helemaal fan van Kiera Cass. ‘De Selectie’ (alle 3) heb ik in een week uitgelezen. Oeps ! Maar ik wist niet dat haar nieuwe boek al uit was. Het lijkt me net zo leuk als haar vorige boeken. Weet je of het bij de bruna te krijgen is? Dan haal ik hem gelijk!
  X

  • Hoi Alicia,

   Ja haar nieuwe boek heet in het Nederlands De Prinses, maar ik weet niet of elke winkel deze standaard in het assortiment heeft. Maar als Bruna hem niet heeft, kun je in de winkel wel vragen of ze hem voor je kunnen bestellen, en anders kun je hem ook zelf bestellen via bol.com 🙂 Hij is zeker net zo leuk! (vind ik in elk geval haha)