Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2015 Update #1

Reading Challenge Update

Mijn eerste Reading Challenge Update van 2015. Ik loop achter op schema, helaas. Op dit moment heb ik drie boeken gelezen, alledrie recensie-exemplaren en ik heb er nog een paar liggen. Ik was in een recensie-exemplaar bezig maar ik kwam er gewoon echt niet doorheen en daardoor bleven andere recensie-exemplaren liggen. Uiteindelijk heb ik besloten dit exemplaar tijdelijk neer te leggen en eerst de andere recensie-exemplaren te gaan lezen. Gezien ik nog niet heel veel heb gelezen zal dit een korte update worden. Op dit moment ben ik De Stem van de Zee aan het lezen waarvan ik laatst nog de cover mocht onthullen. Ook heb ik drie vakjes af mogen kruizen voor de boekenbingo’s.

En dan de liefde - Susan SmitEn dan de liefde – Susan Smit

Smit onderzoekt de romantische liefde in al haar facetten: roemloos daten, het verlangen naar de ware, koortsachtig verliefd zijn, de ‘foute mannen’-valkuil, weer alleen zijn, samenwoonirritaties, lusthormonen en roze brillen, zelftrouw en bindingsangst, eigenliefde, babystress en de eeuwige vraag: gaan jullie nog trouwen? Smit schrijft openhartig en met zelfspot over haar eigen lotgevallen, maar durft ook algemene conclusies te trekken over de aard van de liefde. En dan de liefde wil inspireren, amuseren, ontroeren, een spiegel voorhouden en tot denken stemmen: hoe saboteren of voeden we de liefde in ons leven? En hoe zorgen we ervoor dat ze blijft stromen?

Boekenbingo: Een cover met een foto

Zelden lees ik een non-fictie boek, maar toen ik gemaild werd met de vraag of ik mee wilde doen aan de blogbom voor En dan de liefde zei ik toch ja. Ik ben een echte romanticus en dit boek en de flaptekst spraken mij erg aan; ik had er een goed gevoel bij. Mijn gevoel had gelijk en ik vond het boek inderdaad erg leuk en interessant!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn complete recensie van En dan de liefde

Hitte - Lis Lucassen (Olga Hoekstra)Hitte – Lis Lucassen

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven. Hitte is het New Adult debuut van Lis Lucassen (pseudoniem voor thrillerschrijfster Olga Hoekstra).

Boekenbingo: Een boek van een genre dat je niet vaak leest

Mijn eerste ervaring met een New Adult boek, en deze beviel prima! In de eerste helft had ik wel het gevoel dat Olga Hoekstra haar weg nog moest vinden in het genre, maar in de tweede helft had ze haar weg gevonden en voelt ze zich thuis in het genre. Ik ben zeker benieuwd naar een tweede New Adult van haar hand.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn complete recensie van Hitte

Dochter van de parfumeurDe dochter van de parfumeur – Christina Caboni

Nadat Elena Rossini haar vriend heeft betrapt met een ander is wat haar betreft niets meer zeker en gelooft ze zeker niet meer in de liefde. Ze vlucht naar Parijs, waar ze aan de slag gaat in de bekende parfumerie Narcissus, waar nog op traditionele wijze parfum wordt gemaakt. Elena komt uit een familie van bekende parfumeurs en nu ze haar eigen parfums maakt, slaagt ze erin wat meer afstand te nemen van haar verleden. Elena heeft het talent van de vrouwen in haar familie geërfd en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt. Toch kan ze haar verleden niet helemaal loslaten. Dan ontmoet ze iemand die misschien niet alleen haar wonden kan genezen, maar ook haar hart kan veroveren: Cail. Kan Elena haar twijfels en wantrouwen voorgoed laten rusten en gelukkig worden met Cail?

Boekenbingo: Een stand alone

Een stagiaire van Xander Uitgevers benaderde mij met de vraag of ik De dochter van de parfumeur wilde lezen. Een boek over parfum, Italië en Parijs. Dit sprak mij aan en zodoende kreeg ik het boek toegestuurd. Hoewel ik eerst lastig in het boek kwam, kon ik het niet meer neerleggen zodra de hoofdpersoon naar Parijs vertrok. Het verhaal werd interessanter door de zoektocht naar het Perfecte Parfum dat haar voorouder had gecreëerd en de opbloeiende liefde tussen Elena en Cail.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn complete recensie van De Dochter van de Parfumeur

Welke boeken heb jij dit eerste kwartaal van 2015 gelezen?

Deze post is al 1594 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Reading Challenge 2015 Update #1

  1. Snel even bij Goodreads gaan piepen. Momenteel ben ik blijkbaar in mijn 41ste boek van dit jaar begonnen. Daar hoop ik vandaag nog in verder te kunnen lezen, nadat ik mijn Bloglovin-achterstand heb bijgewerkt. 🙂

  2. Ik ben benieuwd naar alle drie te boeken, maar ik heb nog zoveel op mijn lijstje staan dat ik ze niet meteen op mijn watchlist zet 🙂
    Ik heb dit jaar al 18 boeken gelezen, waar ik de Delirium serie van Lauren Oliver wel echt leuk vond! Zusje van Rosamund Lupton was ook een aanrader. Eigenlijk was bijna alles wel een aanrader, op het boek van Eva Kelder na, daar had ik wellicht teveel verwachtingen van..