Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Shoplog | Boekenfestijn Leeuwarden 2016

Boekenfestijn aankopen

Van 17 tot en met 20 maart was het Boekenfestijn eindelijk weer eens in het hoge noorden aanwezig (Leeuwarden) en dus kon ik eindelijk weer samen met mijn moeder tussen de boeken sneupen. Omdat er die week geen enkel ander moment was waarop mijn moeder en ik samen erheen konden, ging ik donderdag vanuit mijn werk in Groningen direct door naar Drachten om bij mijn ouders te eten en daarna direct weer door te gaan naar Leeuwarden.

Ik weet nog dat het vorig jaar superwarm was bij het Boekenfestijn, maar gelukkig viel het dit keer reuze mee. Maar nog belangrijker: hoe zat het met het aanbod aan boeken? Wederom vond ik de keuze in Engelstalige boeken tegenvallen, en de tafel YA boeken was voor mijn gevoel hetzelfde als vorig jaar. Wel hadden ze nu ook een tafel waar onder andere YA boeken op lagen zoals Divergent en The Hunger Games (die heb ik natuurlijk allang in mijn kast staan) waarop de vaste boekenprijs van toepassing is. Dat vond ik wel een leuke toevoeging, maar uiteindelijk ga je eigenlijk toch naar het boekenfestijn voor de koopjes, toch? Wel heb ik weer wat leuke chicklits en romans gezien en ben ik weer met een tas vol boeken thuisgekomen. Kijk je mee naar welke boeken ik heb gekocht?

Mariette Middelbeek - Ilse Spall - Eline Stiekema

Als eerste deze drie fijne – althans daar ga ik vanuit – feelgoods! Van Gillian King kreeg ik ooit een boek aangeraden van Ilse Spall omdat het eenzelfde setting had als het boek dat ik op dat moment aan het herschrijven was (het lukte me echter niet meer mijn draait te vinden bij dat verhaal helaas), dus toen ik haar naam zag trok het boek mij direct. Mariëtte Middelbeek is een naam die ik al vaker voorbij heb zien komen, en ik wilde graag eens een boek van haar proberen. Ik koos uiteindelijk voor Crash. En als laatste nog Dubbelspel van Eline Stiekema. Dit boek staat al heel erg lang op mijn wensenlijstje. Ik ontdekte haar blog en ze schrijft erg fijn, ik ben benieuwd hoe haar boek zal bevallen.

Crash – Mariëtte Middelbeek

Daphne en Maarten zijn nog maar net getrouwd als Maarten door een ongeluk om het leven komt. Voor Daphne breekt een zware tijd aan. Niet alleen is het verdriet om Maarten erg groot, ze wordt ook gedwongen te verhuizen en moet een nieuwe baan zoeken. Daphne besluit het dorp en de boerderij, waar ze zo gelukkig met Maarten woonde, achter zich te laten en trekt naar Amsterdam. Maar net als ze haar leven weer wat op orde heeft, doet Daphne een wel heel verrassende ontdekking.

Bol.com: €12,99Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €3,99

Blind date – Ilse Spall

Fleur heeft het goed voor elkaar: ze is de kersverse marketingassistente bij een groot speelgoedbedrijf in Amsterdam en ze heeft een enorm knappe baas, Sam. Tijdens het personeelsfeest slaat de vonk over en Fleur is in de zevende hemel – tot Sam zich erg vreemd begint te gedragen: hij kijkt haar nauwelijks meer aan! Met haar twee beste vriendinnen Charlotte en Stephanie verzint Fleur een briljant masterplan om hem te verleiden. Maar dan ontdekt Fleur een groot geheim van Sam, waardoor hun love story wel eens een heel ander eind zou kunnen krijgen dan ze hoopte. Heeft de liefde haar blind gemaakt?

Bol.com: €19,49Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €4,99

Dubbelspel – Eline Stiekema

Audrey is net begonnen met haar nieuwe baan. Op de eerste dag ontmoet ze Tim. Ze valt als een blok voor hem. Wat Audrey niet weet, is dat Tim en zijn tweelingbroer Bas in het geheim een reality-tv-programma maken. Voor het programma moeten ze daten met een meisje en haar laten geloven dat ze een en dezelfde persoon zijn. Audrey is de ideale kandidaat, tot Tim ook verliefd op haar wordt. Hij krijgt het steeds benauwder van de situatie, maar er is geen weg meer terug. Wie wordt de winnaar van de show?

Bol.com: €17,94Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €4,99

Soulmates - Het verhaal van Phoenix - Het verhaal van Crystal

Deel 1 heb ik al een tijdje in de kast staan en ik heb goede verhalen over deze serie gehoord (die overigens ook in een nieuwe uitgave uitgegeven wordt). Toen ik deel 2 en 3 zag liggen bij de ingang wist ik dat deze direct mee moesten in mijn mandje.

Soulmates: Het verhaal van Phoenix – Joss Stirling (deel 2)

Phoenix is opgegroeid in een gesloten gemeenschap die wordt bestuurd door een vreselijke man die iedereen opdracht geeft om te stelen en er niet voor terugdeinst mensen te straffen die niet gehoorzamen. Ze vindt haar leven verschrikkelijk maar ze is bang voor de leider en staat er helemaal alleen voor. Totdat ze er op een dag op uit wordt gestuurd om te stelen van Yves Benedict. Haar gave, die ze altijd heeft gebruikt als ze mensen zakken rolt, blijkt op de een of andere manier geen effect op hem te hebben. Waarom lijkt het alsof hij dwars door haar heen kan kijken? Het maakt Phoenix doodsbang dat het enige waarop ze altijd kon vertrouwen haar nu in de steek laat. Als Yves haar dan ook nog eens wil weghalen uit haar Gemeenschap omdat hij beweert haar soulmate te zijn, raakt ze in verwarring. Wie is deze vreemdeling die claimt te weten wat goed voor haar is? En kan ze haar leven in de Gemeenschap wel achter zich laten? Voordat Phoenix het weet raakt ze verstrikt in een situatie waaruit ze niet meer kan ontsnappen.

Bol.com: €15,-Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €5,99

Soulmates: Het verhaal van Crystal – Joss Stirling (deel 3)

Crystal Brook heeft zich altijd de mislukkeling van haar Savant-familie gevoeld. Ze heeft voor haar gevoel een gave van niks en ze is niet eens in staat om op telepathische wijze met andere Savants te communiceren. Dat haar zus Diamond, met wie ze samenwoont in Venetië, supergetalenteerd is, helpt ook niet echt.

Als Diamond haar soulmate Trace Benedict tegen het lijf loopt, realiseert Crystal zich hoe erg het is dat zij door haar ‘gebrek’ nooit haar soulmate zal vinden. Voor haar is dat de druppel en Crystal besluit dat ze niets meer met haar Savant-zijde te maken wil hebben. Maar als een vijand van de familie Benedict hen aanvalt, ontdekt ze dat ze tot meer in staat is dan ze ooit had durven dromen. Met de hulp van de irritante, eeuwige casanova Xavier Benedict moet ze alles op alles zetten om haar zus en haar nieuwe familie te kunnen redden.

Bol.com: €16,94Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €5,99

Boekenfestijn - Gayle Forman - Vanessa Diffenbaugh - Berthold Gunster

Inmiddels heb ik twee boeken gelezen van Gayle Forman (recensies verschijnen nog) en haar schrijfstijl beviel me wel. Hoewel ik die boeken in het Engels heb gelezen, heb ik Haar dag in het Nederlands meegenomen. Ik hou van bloemen en gezien De dochter van de parfumeur uiteindelijk wel interessant was en ik denk dat dit een vergelijkbaar boek is dus heb ik deze ook meegenomen. Als laatste nog het Yes-but boek. Ik ben steeds meer bezig met extra aandacht te geven aan wat ik leuk vind en hier gewoon Ja op te zeggen, in plaats van ja, maar. Ik denk dat dit boek daarom erg interessant zal zijn voor mij.

Haar dag – Gayle Forman

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en enorm geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie in Europa Willem ontmoet, een Nederlandse acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.
Haar dag gaat over deze dag in Parijs, een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Zijn jaar begint waar Haar dag ophoudt en vertelt Willems verhaal. Ook zijn leven is na deze dag voor altijd veranderd.

Bol.com: €20,49Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €4,99

De verborgen taal van bloemen – Vanessa Diffenbaugh

De verborgen taal van bloemen is het verhaal van Victoria Jones, die jarenlang heen en weer is geslingerd van het ene pleeggezin naar het andere. Toen ze nergens meer geplaatst kon worden, kwam ze in een tehuis terecht waar niets haar raakte en niets haar kon schelen, behalve bloemen. Of op precies te zijn: de Victoriaanse Taal der Bloemen, die aan elke bloem en plant een specifieke betekenis toekent. Nu, op haar achttiende, moet Victoria het tehuis verlaten en zelfstandig worden. Rondzwervend op straat komt ze terecht bij Renata, een bloemiste die haar een baan in haar winkel aanbiedt. Victoria stelt er bijzondere boeketten samen, waarmee haar klanten precies krijgen wat ze nodig hebben – orchideeën voor schoonheid, passiebloemen voor vertrouwen, mos voor moederliefde, tulpen voor liefdesverklaringen… Met haar encyclopedische kennis van bloemen raakt Victoria de levens van de mensen om haar heen, maar kan ze ook haar eigen beschadigde leven veranderen?

Bol.com: €16,95Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €4,99

Yes-but what if it all works out?

Why is it that we often do not do what we really would like to do? Where does that inner voice come from that stops us from living life to the full?

Yes, but… I cannot do that… I am too old for that… that is the way I am… what will that cost me… not now.

Yes-but as an attitude towards life can hardly be called fruitful. It makes us careful, skeptical and suspicious. After all, thinking about life is something different from partaking in it. If we are not careful, we will weigh up the pros and cons so long that all opportunities will have passed us by and we will have become bystanders of our own life.

But there is hope. There is another attitude towards life: yes-and. In the world of yes-and there are no frontiers. Everything is possible. It is the attitude of inspirational thinkers, leaders with a global vision and exceptional artists. It seems that ‘what they do’ coincides effortlessly with ‘who they are’.

The aim of this book is to change yes-but behaviour into yes-and behaviour. In ten rules Berthold Gunster explains how to make that change. ‘Yes, but’ will never sound the same again.

Bol.com: €13,99Goodreads - Add to button
Boekenfestijn: €0,99

Heb jij één van deze boeken al gelezen?

 

Deze post is al 2098 keer gelezen


Geef een reactie

21 responses to “Shoplog | Boekenfestijn Leeuwarden 2016

 1. Wat heb je mooie boeken gekocht! Helaas kon ik dit jaar niet naar het Boekenfestijn in Leeuwarden, maar gelukkig heb ik laatst in Rotterdam wel een aantal mooie titels kunnen scoren 🙂

 2. De verborgen taal van bloemen is echt een super mooi boek! Ook de soulmates serie heb ik gelezen. Het was iets te romantisch naar mijn smaak, maar wel een serie die goed in elkaar zit en lekker weg leest 😀

  • Wat leuk dat je het boek al gelezen hebt, ik ben nu nog nieuwsgieriger!

   En romantisch is echt mijn ding, dus dan moet het goed komen met de Soulmates serie 😀

 3. Ik zou eerst naar het boekenfestijn gaan, maar uiteindelijk kon ik toch niet. Super jammer, want ik zag in de vlog van mijn Booktube vriendinnetje Sanne dat er superveel leuke YA lag! Ik ben heel benieuwd naar Soulmates, dus die had ik ook sowieso gekocht. En verder zag ik nog véél meer dat ik wilde hebben, maarja. Volgende keer beter!

 4. Die drie eerste wil ik ook nog super graag! Hadden ze helaas niet laatst in Rotterdam 🙁
  Haar Dag wel, die kocht ik toen ook! Nu alleen nog Zijn Jaar scoren in dezelfde opmaak, haha. Zal nog een flinke klus worden nu die nieuwe edities uit zijn.

  • Michelle

   Op een vorige editie kocht ik Zijn Jaar op het boekenfestijn en toen dacht ik ergens anders Haar Dag te kunnen scoren. De prijzen waren echt de lucht in gestegen, door die nieuwe edities (van €17.50 -> €24.50), dus ik ben heel blij dat Haar Dag nu op het boekenfestijn ligt.