Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 boeken die van mij verfilmd mogen worden

Top Ten Thursday banner

Elke week organiseert Zon en Maan de Top Ten Thursday (TTT). Deze week is het onderwerp Top 10 Boeken die van mij verfilmd mogen worden. Leuk! Dacht ik… Totdat ik besefte dat bijna alle boeken die ik heb gelezen al verfilmd worden/zijn. Deze top 10 wordt dus in één klap een stuk lastiger. Zeker omdat ik ook nog eens helemaal niet zo heel veel boeken lees. Maar ik heb mijn best gedaan, en dit kwam eruit:

Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik zei het ook al in mijn recensie van Ik wist het; dit boek is ideaal om verfilmd te worden. Het mooiste is dan dat de film uitgebracht zal worden rond de kerst omdat het boek (en dus de film) perfect bij die periode past.

Zwart-wit – Gillian King

Er worden wel Nederlandse boeken verfilmd, maar volgens mij helemaal niet zoveel chicklits, terwijl daar echt pareltjes tussen zitten. Ik noemde al Ik wist het van Chantal van Gastel, maar ook Zwart-wit is zo’n pareltje. Gillian King schrijft op zo’n manier dat je het verhaal als een film in je hoofd ziet en dat beviel mij wel. Van Zwart-wit moet dus ook zeker een film komen!

De 100, Ik Wist Het, 60 Dagen, Zwart-wit

60 Dagen – Gillian King

Oké, weer een Gillian King boek, maar ik mag van mijzelf twee boeken van één schrijfster in deze lijst opnemen. 60 Dagen is namelijk nog zo’n geweldig boek dat echt verfilmd moet worden. Zoals ik al zei lenen de boeken van Gillian King zich perfect voor een verfilming.

The Selection Series – Kiera Cass

Er zijn al drie boeken en een viertal novelles in The Selection Series en een vierde boek komt eraan. Al twee keer zouden ze een tv-serie maken van de boekenserie, maar telkens werd de pilot afgekeurd (of de voorkeur gegeven aan andere pilots). Boeh! Deze boeken moeten gewoon verfilmd worden!

The Selection Series

De 100 – Kass Morgan

Ja, ja, er is al een tv-serie van, maar we hebben het hier over verFILMingen. Dus ik vind dat van het boek ook een film moet komen. De tv-serie is wel leuk – SPOILER al loop ik door die aap inmiddels wel een paar afleveringen achter, dat was net iets to much… EINDE SPOILER – maar mijn favoriete personages uit het eerste boek (deel 2 moet ik nog lezen) komen niet in de tv-serie voor. Dus dit keer wil ik een verfilming en dan dat ze het boek beter volgen.

De It-Girl serie – Cecily von Ziegesar

Ik heb als het goed is de gehele serie in mijn kast staan, maar moet de laatste delen nog lezen. Ik las de boeken in mijn jeugd en vond het erg leuk te lezen over Jenny (die we kennen van Gossip Girl van dezelfde schrijfster). Van de tv-serie Gossip Girl heb ik enorm genoten dus ik denk dat ze hier ook een hele leuke film/tv-serie van kunnen maken.

De It-Girl - Cecily von Ziegesar

Ongeluk – Danielle Steel

Dit boek las ik in de brugklas voor Nederlands en moest ik een presentatie over geven geloof ik. Het boek las ik op aanraden van mijn moeder – die alle Danielle Steel boeken (en meer) in haar boekenkast heeft, blijkbaar is een boekverslaving erfelijk :p – en heeft veel indruk op de toen 13-jarige Jessica gemaakt (wauw, nu voel ik mij oud, dat is alweer 12 jaar geleden!), zeker omdat degene die het ongeluk krijgt slechts een paar jaar ouder was dan ik toen was. Veel boeken van Danielle Steel zijn al verfilmd, maar net die ene die ik heb gelezen niet. Dus kom maar op met die verfilming!

Scherven – Dee Holmes

Nog zo’n sterk boek over iemand die een ongeluk krijgt – ditmaal is het een naamgenootje, Jessica – en dat ik heb gelezen in het eerste jaar op de middelbare school. Indrukwekkende boeken die zouden zorgen voor indrukwekkende films. Mijn moeder wilde het boek overigens verkopen, maar daar heb ik mooi een stop op gezet haha. Dat boek is al zo moeilijk verkrijgbaar, dus tegenwoordig staat het bij mij in de kast. ^^

Scherven - Dee Holmes

Helaas, ik kom maar op acht boeken. Wauw, voor het eerst dat ik een top 10 niet af kan maken. Het probleem is dat ik boeken als The Hunger Games, The Lucky One en Divergent zou willen noemen, maar die zijn/worden al verfilmd dus kan ik al niet meer noemen. Er zijn nog wel een aantal boeken die ik op zou willen noemen, maar die boeken heb ik nog niet gelezen. Ik wil wel graag een top 10 maken, dus hieronder volgen nog twee boeken waarvan ik denk dat ik ze leuk ga vinden en dat ik wil dat ze verfilmd gaan worden.

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Tsjah, ik heb meerdere Nederlandse boeken genoemd in bovenstaand lijstje en ik heb zoveel goede dingen gehoord over de boeken van Lisette Jonkman, dat ik denk dat Verkikkerd (en het vervolg Verslingerd) het ook goed zouden doen op het grote scherm.

The Testing – Joelle Charbonneau

Ik wil deze serie nog steeds erg graag lezen en heb zo’n gevoel dat ik dit een boekenserie ga vinden die ik ook graag verfilmd zou willen zien.

Welk boek zou jij graag verfilmd zien?

Deze post is al 2889 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “TTT | Top 10 boeken die van mij verfilmd mogen worden

  1. Ik ken alleen Verkikkerd en daar ben ik het helemaal mee eens, dat lijkt me zo leuk als het verfilmd zal worden! De rest (moet) wil ik nog lezen! Zo neemt ook mijn leeslijst straks nog te grote proporties aan haha

        • Leuk! Ik zie dat je het blogboek er ook op hebt staan. Ik had hem laatst besteld omdat hij vanaf 27 februari weer beschikbaar zou zijn bij bol.com en plots is hij opeens niet meer leverbaar :(. Hoop hem binnenkort alsnog aan mijn collectie toe te voegen.