Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 complete series in mijn boekenkast

Elke week organiseert Zon en Maan de Top Ten Thursday (TTT). Soms doe ik mee, soms niet. Deze week is het onderwerp Top 10 complete series in mijn boekenkast, en gezien ik heel graag series lees wilde ik jullie mijn complete series wel graag laten zien. Ik heb besloten foto’s te maken van de series op de manier dat ze ook daadwerkelijk in mijn boekenkast staan – in plaats van ze eruit te halen en er leuke boekfoto’s van te maken – om echt in het sfeertje van “Top 10 complete series in mijn boekenkast” te komen. Kijk je mee?

The Hunger Games trilogy1. The Hunger Games

The Hunger Games serie las ik in 2012 in slechts twee weken tijd uit terwijl ik eigenlijk moest studeren voor tentamens. Ik vond de boeken helemaal het einde. Het dystopische genre is een genre dat mij echt ligt en waar ik enorm van kan genieten. Ik ben dan ook heel erg blij dat mijn broertje mij introduceerde aan deze serie boeken, en natuurlijk aan de films die ik ook erg goed vind.

The Selection Series2. The Selection

Mijn favoriete boekenserie van het afgelopen jaar! Ik heb zo ontzettend genoten van deze boeken en ik was aan het wachten op de The Queen & The Favorite die als bundel uitgegeven zou worden (en die ik zelfs al besteld had), maar nou blijkt dus dat die bundel er helemaal niet meer komt. In plaats komt er in oktober een bundel met alle vier novella’s en een aantal extra’s. Gelukkig komt The Heir wel gewoon in mei uit en daar heb ik dan ook enorm zin in! Ook die heb ik al besteld bij The Book Depository en hoop ik in mei snel binnen te hebben. Woehoe! O, en het mooiste is natuurlijk dat alle vier delen gesigneerd zijn door Kiera Cass!

Divergent Series3. Divergent

Het tweede en derde deel vond ik iets minder goed, maar nog geweldig genoeg om verliefd te zijn op deze serie! Vooral het eerste deel en de Four bundel zijn favorieten van mij en heb ik werkelijk verslonden. Jammer vind ik wel dat de verfilming vrij veel afwijkt van de boeken. Ernaast zie je trouwens ook de Maze Runner trilogie staan, maar het eerste deel is nog altijd uitgeleend aan mijn broertje. Ook heb ik de serie nog niet compleet want ik mis de prequel nog.

The Testing Series4. The Testing

Ik kom echt tijd tekort, maar dat wisten jullie al. En zoals jullie al in de TBR-tag konden lezen heb ik héél veel ongelezen boeken in mijn kast staan. Eén van de ongelezen series in mijn kast is The Testing. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar deze boeken en denk dat ze heel goed in mijn straatje zullen passen. Ze worden ook vergeleken met de Hunger Games serie, dus dan komt het vast goed.

De It-Girl serie5. De It-Girl

Deze serie spaarde ik al in mijn jeugd en hoewel ik de Gossip Girl boeken wel had, maar niet heb gelezen, las ik de It-Girl serie van dezelfde schrijfster wel. Ik vond de boeken erg leuk en had ook een crush op een aantal van die leuke jongens op de campus. Ik heb mij altijd nog afgevraagd of ze hier misschien ook een tv-seie van zouden maken, maar volgens mij gaat dat er niet van komen. Ik heb de gehele serie ook nog niet uitgelezen, maar eigenlijk wil ik nog een keer opnieuw beginnen in deel 1 en dan de serie uitlezen.

The Twilight Saga6. Twilight Saga

De Twilight Saga las ik in 2009 in de zomer. Ik weet nog dat ik een zomerbaantje had als kamermeisje bij een Van der Valk hotel en dat ik daardoor pas om 10 uur hoefde te beginnen met werken. Ik had dus elke ochtend voor het werk tijd om nog even een stukje te lezen, maar het was wel extreem lastig om het boek neer te leggen en vervolgens op tijd naar mijn werk te vertrekken, haha. Zodra ik thuis kwam zat ik direct weer met één van de delen op de bank en las non-stop door totdat ik op bed moest.

De Zwaar! Serie7. Zwaar!

De Zwaar! serie van Chantal van Gastel wilde ik al een tijdje graag hebben en toen ik Ik wist het van haar gelezen had wilde ik die serie helemaal hebben. Chantal van Gastel heeft echt een heerlijke schrijfstijl en daar wil ik absoluut veel en veel meer van lezen! Helaas heb ik nog niet de tijd gehad om de serie te lezen, maar wie weet heb ik daar in de zomer mooi tijd voor.

Vampire Academy8. Vampire Academy

De Vampire Academy serie is ook één van de series in mijn kast die ik nog niet heb gelezen. Ik ben wel erg benieuwd naar deze serie en ook naar de film waar ik niet zoveel goeds over heb gehoord. Ik heb geen idee of het mij wel of niet zal gaan bevallen, maar in eerste instantie dacht ik wel dat het iets voor mij zou zijn, dus ik ben heel erg benieuwd!

Iron Fey9. Iron Fey

Wat een plaatje zijn deze boeken. Prachtige covers met ook nog glitters! Ik vind ze echt heel erg mooi en ze staan ook erg leuk in de kast. De covers van deze boeken zijn zeker de reden dat deze serie mij is opgevallen, maar ik heb ook heel veel positieve recensies gelezen waardoor ik erg nieuwsgierig ben geworden. Ik ben erg benieuwd naar deze serie en net als een aantal andere series kan ik ook niet wachten totdat in deze serie kan beginnen.

De Grisha10. De Grisha

Op mijn verjaardag won ik via Goodreads het derde deel in de Grisha serie en nog diezelfde dag kocht ik ook direct deel 1 en 2. Ook hier heb ik helaas nog geen tijd voor gehad. Ik heb op dit moment nog een aantal standalones staan die ik eerst ga lezen, maar de Grisha serie zal de eerste complete serie zijn die ik daarna zal lezen.

Ik heb nog meer complete series, zo heb ik bijvoorbeeld ook de gehele Mortal Instruments serie, maar ik heb besloten random een aantal uit te kiezen. En heel stiekem zie je op een aantal foto’s ook een paar van die andere series voorbij komen.

Welke series heb jij compleet in jouw kast?

Deze post is al 2752 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “TTT | Top 10 complete series in mijn boekenkast

  1. Is zien welke ik zo meteen uit het hoofd volledig in mijn kast weetstaan: Harry Potter, Twilight, Southern Vampire Mysteries, The Black Dagger Brotherhood – J.R.Ward, Blood of Eden – Julie Kagawa, Midnight Breed – Lara Adrian, Alien-novels van Gini Koch, … Misschien moet ik het binnenkort toch eens nakijken want het zullen er waarschijnlijk wel meer zijn.

  2. Veel herkenning in dat lijstje haha. Ik heb de Potterboeken, Hongerspelen, The Selection, Twilight, Inwijding, The Chemical Garden, Delirium… die laatste drie heb ik overigens digitaal, de rest staat in mijn kast.

  3. Ik vraag me af of die novelles bij De selection nou wel of niet ervoor zorgen dat de serie compleet is (snap je). Zelf vind ik ze nooit zo belangrijk.