Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Als ik je weer zie – Gillian King

Als ik je weer zie - Gillian King

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Als ik je weer zie – Gillian KingAls ik je weer zie door Gillian King
Verschenen: 5 maart 2024 bij HarperCollins Holland
Format: Paperback, aantal pagina's: 304
Genre: Feelgood, Roman
Lees ook: 60 dagen, Zwart-wit, Alles of niets!, Ik mis je, Ik vergeet je niet, Je moest eens weten, Belofte maakt schuld
Rating: 5 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily's ex.

Seb is dus wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door, waardoor het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, maar ook verborgen gevoelens en andere emoties waarvan Lily niet wist dat ze nog een rol speelden. Maar waar vonken overspringen, gaat ook per ongeluk weleens iets in de fik…

Een nieuwe King!

Hiep hiep hoeraaaa! Vandaag is het nieuwste boek van Gillian King verschenen, getiteld: Als ik je weer zie. Ik heb hiermee twee keer geluk gehad, want niet alleen heb ik dit boek voor Gill mogen proeflezen vorig jaar, maar ook heb ik van de uitgeverij een recensie-exemplaar gekregen zodat ik de definitieve versie al voor verschijnen heb kunnen lezen. Zodoende kan ik jullie direct vandaag al vertellen waarom dit boek ECHT direct in jouw winkelmandje gelegd moet worden.

Als ik je weer zie

Zoals we inmiddels van Gillian King gewend zijn werkt ze in dit boek ook met het heden en verleden. In Als ik je weer zie lezen we vanuit het perspectief van Lily. De zeventienjarige Lily krijgt nieuwe buren. Ze raakt bevriend met Sara, maar krijgt ondertussen ook de hots voor haar tweelingbroer Seb. Ook Lily’s moeder raakt goed bevriend met de ouders van de tweeling. Eén en al gezelligheid. De hedendaagse Lily krijgt van Sara de vraag of Lily op haar dochter wil passen, terwijl zij naar een afkickkliniek in Portugal gaat. Kleine catch: Seb heeft dezelfde vraag gekregen. Helaas moeten hij en zijn moeder tegenwoordig niks van Lily hebben. Wat is er gebeurd? Dat worden een lange zes weken….

Als ik je weer zie - Gillian King

REALgood

Ik kan het keer op keer weer zeggen, maar Gillian King is de enige echte Queen van de Realgood. Zij weet op een hele natuurlijke wijze humor, liefde en de realiteit van het leven te combineren tot een verhaal waar je induikt, en pas weer bovenkomt als je het boek uit hebt. King heeft een vlotte schrijfstijl waardoor je door het verhaal heen zoeft, terwijl er tegelijkertijd een diepere laag aanwezig is die uit het leven is gegrepen. Dat geldt niet alleen voor Als ik je weer zie, maar ook voor al haar andere boeken. Door af te wisselen tussen het heden en verleden weet ze je geboeid te houden. Want wat is er gebeurd in het verleden dat de personages in het heden zo anders naar elkaar kijken?

Een echte King

Door het heden met het verleden af te wisselen weet ze je echt te pakken. In het verleden zie je hoe fantastisch de twee families het met elkaar kunnen vinden, ondanks dat ze zo van elkaar verschillen. Maar stukje bij beetje werk je toe naar het moment dat ervoor zorgt dat ze in het heden niet eens met elkaar in één kamer kunnen zijn. Terwijl je in het heden juist ziet hoe Lily en Seb, ondanks het verleden, proberen samen te werken in het belang van Louisa, Sara’s dochter. Ik heb gelachen, meegeleefd, en tegen het einde kreeg ik ook nog tranen in mijn ogen. Ja, als ik één schrijfster als favoriet zou mogen noemen, dan is dat echt Gillian King.

Lily & Seb *hartjes*

Ik hou van de personages die Gillian heeft neergezet in Als ik je weer zie. Lily en Seb zijn prachtige personages waar ik echt van ben gaan houden – zelf ben ik stiekem ook behoorlijk verkikkerd op Seb. Krijgt hun tienerromance een tweede kans nu ze volwassen zijn? Hoewel Sara in het heden niet veel screentijd krijgt omdat ze in een afkickkliniek zit, heb ik genoten van de dynamiek tussen haar en haar tweelingbroer, en in het verlengde daarvan met Lily. Bijvoorbeeld zijn reactie wanneer Sara over haar eerste keer begint te vertellen aan Lily, terwijl Seb naast hun zit. Ik kan zo genieten van dit soort toevoegingen.

Als ik je weer zie - Gillian King

Prachtige personages

Daarnaast heb ik ook echt een zwak voor de lieve Scott, Seb en Sara’s grote broer. Het is duidelijk dat hij iets als autisme heeft, zonder dat het ooit gezegd wordt. Het is op een heel natuurlijke manier in het verhaal verweven en zijn personage is gewoon zó lief! Ik wil hem echt even een grote knuffel geven. En chapeau voor die allerliefste toevoeging in de epiloog! Maar ook de ouders en het jongere broertje zijn interessant. De moeder van Seb en Sara is echt, wauw… zo knap neergezet dat ik tegelijkertijd een hekel aan haar had zowel als medelijden. En Louisa, wat een heerlijk kind! Al deze personages tezamen maakt het verhaal tot een prachtig en rond geheel.

Eindoordeel

Ik lees Gillians boeken altijd met veel plezier. Al vanaf het moment dat ik 60 dagen meer dan tien jaar geleden oppakte was ik verkocht. Ze schrijft zo fijn en zo vlot, en altijd met zowel humor als realisme. Ze weet het heden en verleden altijd zo af te wisselen dat je continu door wilt lezen om te weten hoe het verder gaat. In al haar verhalen zit een diepere laag waardoor je enorm meeleeft met de personages. Dat ik hierboven zoveel woorden heb besteed aan het vertellen dat ik de personages zo geweldig vind, onderschrijft dit. Ben ik een klein beetje bevooroordeeld? Ik zeg nee. Want ja, ik mag haar boeken proeflezen. Maar al jaren daarvoor was ze mijn favoriete Nederlandse auteur. Dus geloof mij en haal dit boek direct in huis. Ik kan nu al niet wachten op haar volgende boek. <3


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 119 keer gelezen


Geef een reactie