Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Ook je tweedehands boeken koop je bij Jouw Marktkraam

Tweedehands boeken bij Jouw Marktkraam

Herinneren jullie nog mijn enthousiaste artikel over Jouw Marktkraam? Aankomende zaterdag (19 maart 2016) hebben ze een hele leuke actie waaraan elke kraamhouder meedoet, namelijk: Super Saturday! Je krijgt die dag op alle items in de kramen 10% korting. Dus mocht je in de buurt wonen of simpelweg een leuk dagje Friesland/Drachten willen doen, kom dan ook even langs Jouw Marktkraam. Je vind er natuurlijk van alles wat, maar ik weet dat de meesten van jullie Reviews & Roses volgen voor de boek– en filmrecensies. Films vind je er in overvloed trouwens – hele leuke titels ook! -, maar wist je al dat je er ook heel goed terecht kunt voor tweedehands boeken? Ikzelf koop eigenlijk zelden tweedehands boeken (ik wil ze gewoon splinternieuw hebben, zeg maar niks, haha), maar ik weet dat er velen zijn die wel graag tweedehands kopen en dat bijvoorbeeld doen bij boekenkraam.nl of bij de kringloop, maar Jouw Marktkraam is dus ook ideaal om even te sneupen. Speciaal voor Super Saturday zet ik voor jullie op een rijtje wat momenteel onder andere verkrijgbaar is bij Jouw Marktkraam in Drachten. Klik op de titels om de boeken te bekijken en prijzen te vergelijken op bol.com.

Boeken over taal

Jouw Marktkraam - Taal is zeg maar echt mijn ding

Paulien Cornelisse leerde ik kennen dankzij Wie is de Mol? seizoen 13 dat uitgezonden werd terwijl ik in de laatste fase van het afstuderen zat. Samen met een hele lieve meid die ook afstudeerde waren we managers bij een leerbedrijf. Van haar kreeg ik toen Taal is zeg maar echt mijn ding door Paulien Cornelisse met een superlief briefje. Heel doordacht (we waren allebei fanatieke Wie is de Mol? volgers) én erg leuk, want het is een superleuk boek. Er is ook een vervolg getiteld: En dan nog iets. Beide zijn ze momenteel te vinden bij Jouw Marktkraam voor maar €2,- per stuk! En ze zijn ook nog netjes verpakt in een plastic hoes waardoor ze netjes blijven.

Thrillers en Misdaad

Jouw Marktkraam - David Baldacci

David Baldacci zag ik voorbij komen in één van de kramen, ook een omnibus van Agatha Cristie zag ik staan, en nog veel meer van dit soort spannende boeken. Zelf lees ik niet zoveel in dit genre, dus wie weet heb ik nog wel wat pareltjes voor de misdaad liefhebbers over het hoofd gezien!

Friestalige kinderboeken

Jouw Marktkraam - Friese Kinderboeken

Ook Friese kinderboeken vind je bij Jouw Marktkraam, met prijzen vanaf €2,50. Deze zijn overigens niet tweedehands, maar splinternieuw. Lees je kind bijvoorbeeld voor uit It Mûzehûs (Het Muizenhuis) of In Frjemd Aai (Een Vreemd ei).

Oude jeugdboeken

Jouw Marktkraam - Romana en Ragebol

Maar ze hebben nog meer leuks. Zo zag ik op één van de planken plotseling een boek staan dat ik in mijn jeugd gelezen heb, namelijk een boek uit de Romana en Ragebol serie. Ik was gek op paarden vroeger dus ik verslond ik boekenseries zoals Romana en Ragebol en Heartland. Zelf bewaar ik ze op zolder in een doos voor het geval ik later een dochter krijg die net zou houdt van lezen als ik, ik las namelijk vroeger ook de boeken die mijn moeder bewaard had.

Maar mochten jeugdboeken over paarden niet zijn wat je zoekt, je vindt er nog veel meer, zo zag ik namelijk ook een Kippenvel boek voorbij komen, of een boek van Kabouter Plop met 50 verhaaltjes voor het slapen gaan, en ook een boek waar ik vroeger ook wel uit voorgelezen ben: 365 verhalen, een voor elke dag van het jaar. Maar je vind er ook nóg oudere jeugdboeken (als in: van generaties voor mij).

Streekromans

Jouw Marktkraam - Streekromans

Sommige lezers kopen ze met bosjes. Nou, dan zit je goed bij Jouw Marktkraam, want ze worden ook met bosjes verkocht! Bovenstaande plank is slechts één van de voorbeelden.

 

Chicklits

Jouw Marktkraam - Chicklits

Verderop vond ik ook nog een mooie rij chicklits, ook verpakt in plastic zodat ze mooi blijven. Zo zag ik onder andere De Duivel draagt Prada (ik heb het boek niet gelezen, maar de film vond ik fantastisch!), Gossip & Gucci, Chanel Chic, en ook Carries Dagboeken (ik baal nog steeds dat de tv-serie The Carrie Diaries gecanceld werd!) en Sex and the City door Candace Bushnell.

En als laatste ontdekte ik deze mooie hardcover (met dustcover) van Sophie Kinsella voor een prijs waarvoor je hem eigenlijke gewoon niet kunt laten liggen. Ikzelf spaar ze echter in paperback (Book Nerd Problem: alle boeken moeten in dezelfde stijl zijn) dus heb ik hem laten liggen voor één van jullie lucky bastards!

En meer!

En dan heb ik slechts een paar soorten boeken eruit gepikt, er staan namelijk ook boeken voor mensen met groene vingers, geschiedenis buffs, koks en reizigers. Kom zaterdag lekker sneupen en neem ze mee met korting (op de toch al lage prijzen!). In mijn kraampje staan trouwens ook nog een aantal boeken (die ik niet op de foto heb gezet) waaronder van Olivia Goldsmith, Jenny Colgan en Alice Hoffman.

Waar koop jij jouw tweedehands boeken?

 

Dit artikel betreft een samenwerking met Jouw Marktkraam Drachten.
Dit artikel bevat affiliate links, lees mijn disclaimer.

Deze post is al 2334 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Ook je tweedehands boeken koop je bij Jouw Marktkraam

  1. Waarom is dat nou weer zo ver weg 🙁 Als ik tweedehands boeken koop is het meestal op een boekenbeurs ofzo. In andere gevallen komt ie nieuw uit de (web)winkel (offf op de ereader, ook steeds vaker)

  2. Drachten is voor mij wat ver weg 😉
    Ik hou wel enorm van boeken kopen, vaak ook tweede hands. Wij hebben in Utrecht nu boekspot Hoog Catherijne, dat is eigenlijk gewoon een gratis bibliotheek. Je mag er gratis boeken inleveren of meenemen. Ideaal, af en toe vind ik er echt pareltjes tussen!

      • Ja er zit een jouw marktkraam in Zeist. Verder zit er in Utrecht wel een jou stand, wat eigenlijk hetzelfde werkt 🙂 Het blijft een leuk concept, maar ik kan me niet voorstellen dat je daar het huur geld nou uit gaat halen én er nog iets aan kan verdienen. Sowieso heb ik al mijn spullen al weg gegeven via gratis af te halen facebookgroepen 🙂