Categorieën: Activiteiten, Boeken / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Hapjes en Sapjes Event

IMG_4958 - Hapjes en Sapjes Event

Ik weet het; veel boekige items online deze maand, maar het is dan ook een hele boekige maand met vele auteurs en leuke events. Afgelopen zondag was het zover: het hapjes en sapjes event in Haarlem. Er waren slechts vijftig kaarten beschikbaar, dus het zou een intiem event worden. Gasten van de middag zouden zijn: Marlies Allewijn, Miriam Bruijstens, Laure Eve, Alex Gino, Jenny Han, Jennefer Mellink, Anna van Praag, Lisa Williamson en Wilma Geldof.

Ik had er ontzettend zin in en nam Judith, een goede vriendin van mijn broertje, mee. Ruim op tijd stapten we in de auto, vol goede moed. Om vervolgens in de file te geraken… In plaats van een uur te vroeg, kwamen we pas om 16.36 uur aan in de parkeergarage. Terwijl het event om 16.00 uur begon.

Uiteindelijk bleken meer mensen problemen te hebben met vervoer. Wij stonden in de file door een ongeluk en werkzaamheden. Anderen hadden vertraging in het OV. Gelukkig hebben we nog alles kunnen doen wat we wilden. We hebben gekletst, boeken laten signeren en zijn op de foto geweest met leuke auteurs.

Hapjes en Sapjes

Hapjes en Sapjes Event

De setting van het event was heel knus, al dan niet misschien net iets te krap. Ik had mijn rugtas bij mij met daarin mijn camera en te signeren boeken, en was de hele tijd bang dat ik iemand ermee in het gezicht zou slaan of glazen van een tafel zou stoten. Gelukkig is dat niet gebeurd. All save!

De hapjes en sapjes waren ook iets te fancy hipster voor mij. Doe mij maar gewoon een bitterbal en een glaasje water en ik ben tevreden.

Wat dus wel leuk was, is dat je voor een spotprijs (kaartjes kosten slechts €12,50) gezellig met auteurs kon kletsen, je maximaal één of twee personen voor je had als zijnde een wachtrij voor het signeren, en er een heerlijk ontspannen sfeertje hing. Hoewel ik de locatie dus wel net iets te klein vond, vind ik STAAL wel een heel leuk en bijzonder restaurant.

Hiernaast kon je ook een quiz doen op papier, welke te maken had met de boeken van Anna van Praag (die overigens ook aanwezig was op de YA-avond in Heerenveen en waarmee ik even gezellig bijkletste), en kon je je bucketlist top 3 op de bucketlist wall plakken, waarna er drie winnaars gekozen werden. Natuurlijk kon je er ook boeken kopen van boekhandel H de Vries. Tot slot kon je ook nog een kaartje laten drukken, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor.

De tijd vloog voorbij (mede natuurlijk omdat we zo laat aankwamen) en voordat we het wisten was het alweer 18.00. Jammer, maar we hebben ons zeker vermaakt! Ik heb nog even gekletst met Sandra van De Gouden Zebra en met alle lieve andere bloggers die er ook waren. Hieronder zal ik nog een aantal auteurs die ik ontmoet en gesproken heb toelichten.

Jenny Han

IMG_4929 - Judith en Jenny Han

Zelf had ik geen te signeren boeken voor Jenny (dit had ze vrijdag al voor mij gedaan, het interview verschijnt a.s. vrijdag!), maar Judith wel. We stonden te wachten en te kletsen met elkaar, toen Jenny haar eigen boeken in het oog kreeg en vroeg of ze deze wilde laten signeren. Jenny blijkt een vrouw van weinig woorden te zijn, dus het was snel voorbij. Ik heb het idee dat ze het vergeleken met bijvoorbeeld Laure Eve wat lastiger vind om te socializen.

Laure Eve

IMG_4938 - Laure Eve en Jessica

Sprekende over Laure Eve; ze herkende mij nog van onze ontmoeting tijdens de escape room en het interview! Aaaah, dat vind ik zo gaaf, haha. Judith heeft haar boek laten signeren, en we hebben nog even leuk bijgekletst met Laure. Ik vond het zo gezellig met haar dat ik vroeg of ze nog een keer op de foto wilde, haha. Laure Eve is echt een superlieve vrouw, ik hoop dat velen van jullie haar hebben mogen ontmoeten de afgelopen twee weekenden.

Alex Gino

Alex Gino en Jessica

Na de recensie van Ellis was ik wel nieuwsgierig geworden naar George, en gezien Alex Gino in het land was vond ik het hoog tijd het boek aan te schaffen. En uiteraard direct te laten signeren! Zij zijn ontzettend leuk (waarom ik hier zij gebruik kun je lezen op hun website). Zij wilden naast een gewone foto, ook graag een gekke foto met mij maken. De tekst die zij erin schreven was ook zo leuk: “Sparkle on.”

Miriam Bruijstens

IMG_4954 - Miriam Bruijstens en Jessica

Ik heb haar slechts kort gesproken, maar ben wel erg nieuwsgierig naar haar boek Het boek van Tess. Zij signeerde het boek met: “Ik hoop dat je het mooi vindt!”

Lisa Williamson

Lisa Williamson en Jessica

Haar boek Wie is nou normaal? is pas net uit, maar ik zie het al overal voorbij komen. Hier word ik natuurlijk erg nieuwsgierig van! Haar boek heeft eigenlijk eenzelfde thema als het boek George van Alex Gino, maar haar boek is echt voor young adults. Lisa is ook een hele leuke en enthousiaste vrouw. Ik vroeg haar of ze expres had gekozen te signeren met een roze pen (dat past bij het boek), maar dit was niet perse zo. Ze had de pen gekregen van een vriendin en hij schrijft ontzettend fijn. Toevallig bleek de kleur perfect bij het boek te passen en is ze hem hiervoor gaan gebruiken. Ze signeerde het boek met “Really hope you enjoy! All good vibes, Lisa Williamson.”

Jennefer Mellink

IMG_4971 - Jennefer Mellink en Jessica

Weer zo’n leuke vrouw! Ik had vorig jaar op Manuscripta al een panel bijgewoond en toen was ik dankzij haar verhaal erg nieuwsgierig gemaakt naar haar boeken. Dus besloot ik haar boek te kopen en te laten signeren tijdens dit event. We hebben ook heel gezellig gekletst en ze toonde ook veel interesse in mij als persoon en mijn blog, ik vind het altijd heel sympathiek wanneer auteurs dat doen. Dan zijn ze echt betrokken bij hun lezers. In mijn boek zette ze: “Hopelijk zet dit boek geen kwaad bloed.”

Goodiebag

Naderhand kregen we ook een leuke goodiebag mee die Judith en ik bij de auto direct helemaal uitplozen. Ik ben helaas vergeten een foto te maken besefte ik toen ik dit verslag inplande voor vandaag, dus deze hebben jullie nog van mij tegoed. Het tasje zelf was het Clavis tasje dat ook in de Celebrate Books box zat. Hierin zat het boek Nerve van Jeanne Ryan, waarvan ik laatst de verfilming van heb mogen zien. Erg cool! Ook zit er een rood Paper Towns tasje in, heel veel mooie boekenleggers, 3PAK, het Best of YA magazine van september 2016 (met mijn interview met Helen Vreeswijk!), Eclips magazine, een poster van de film De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Young@Lemniscaat magazine, sneak previews en folders. Een prachtige goodiebag dus!

Heb jij deze auteurs al eens ontmoet?

Deze post is al 2627 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Verslag | Hapjes en Sapjes Event

 1. Marjolein

  Ja ik was ook bij Hapjes en Sapjes. Blij om te lezen dat het niet aan mij lag dat mijn gesprek met Jenny Han zo kort was. Al ben ik ook niet zo goed in die praatjes.

 2. Wat een leuk verslag en wat een leuke foto’s! Ik baal wel dat ik er zelf niet bij kon zien, het zag er erg gezellig uit!

  (Trouwens, wel grappig dat je Jenny Han ‘een vrouw van weinig woorden’ noemt, dat dacht ik namelijk ook letterlijk toen ik haar ontmoette).

 3. Leuk verslag! Ik was ook bij Hapjes en Sapjes, maar omdat ik een nerveuze pompoen ben, heb ik niet heel veel mensen gesproken. Maar ik vond het wel weg gezellig! Leuk dat je met alle auteurs gesproken hebt, volgens mij is Laure Eve inderdaad een heel aardige en grappige vrouw.

  • Dankjewel!

   Wat jammer, dat je niet zoveel mensen hebt gesproken. Ik weet dat het soms lastig kan zijn (ik ben zelf ook redelijk vaak een nerveuze pompoen), maar probeer er niet al teveel bij na te denken. Zij zijn ook maar gewoon mensen, net als wij. 😀 Je zult zien hoeveel plezier je er uiteindelijk in hebt. 😀