Categorieën: Cadeau/Inpak Tips / Tags: ,

Geschreven door Jessica

5x Shoppen met korting (tip voor de feestdagen)

Shoppen met korting

Alles wordt duurder en velen hebben minder te besteden. En dan zijn de feestdagen ook nog onderweg. Iedereen kan dus wel een extraatje gebruiken. Daarom heb ik vandaag vijf tips om te shoppen met korting. Deze lijst bevat dus geen cadeau ideeën, maar juist manieren om geld te besparen om je cadeaus.

1. CashbackXL

Dit is hier thuis de meest gebruikte website om te shoppen met korting. Eigenlijk is korting hier niet het officiële woord voor , maar cashback. Wat houdt dat dan precies in? Cashback betekent dat je geld terug krijgt. Je koopt een product en of groep producten, en naderhand krijg je hiervan een percentage terug. Je gaat naar CashbackXL.nl kiest een webshop waar je wilt shoppen, klikt door naar de website, en koopt wat je nodig hebt. Soms werkt het ook via waardebonnen. Dan koop je waardebonnen via CashbackXL, besteedt deze bij de betreffende webshop en krijgt daarna wederom een percentage van het bedrag terug. Het kan van een paar cent, tot tientallen euro’s zijn die je terug krijgt.

Bedrijven die o.a. bij CashbackXL zijn aangesloten zijn: Paagman, Thuisbezorgd, HEMA, Jumbo, Large, Bol.com, Greetz, Wehkamp, Zalando, Douglas, Intertoys en Independer. Door je zorgverzekering (via Independer) af te sluiten en CashbackXL te gebruiken kun je vaak ook mooie bedragen besparen. Mijn allereerste cashback stamt van december 2014, toen kreeg ik €50,- terug bij het afsluiten van mijn zorgverzekering bij het Zilveren Kruis. Sindsdien heb ik in totaal €626,06 bespaart.

Ze hebben overigens ook een browser extensie, zodat je bij het bezoeken van een webshop direct kan zien of deze bij CashbackXL is aangesloten.

CashbackXL overzicht
Enkele van mijn recente cashbacks

2. Pepper

Deze website gebruik ikzelf indirect. Mijn vriend heeft namelijk een account en daar is hij serieus verslaafd aan. Het is een website / Community waar allerhande aanbiedingen worden gemeld. Zo was onze wasverzachter laatst in de aanbieding bij Amazon Stefan zag dit via Pepper en bestelde de wasverzachter in de aanbieding waardoor wij nu weer een hele tijd vooruit kunnen, voor minder. Ook worden er kortingscodes gedeeld. Het is eigenlijk een soort van foldertjes doorspitten, maar dan voor alle digitale webwinkels. Dus als je wilt shoppen met korting zit je ook hier goed. Zelf vind ik de website wat onoverzichtelijk, maar mijn vriend zegt dat de app heel fijn is, en dat je makkelijk kan filteren.

3. Vriendenkorting

Kijk ook eens om je heen. Zo zijn er diverse webshops die vriendenvoordeel geven. Dan krijg jij korting en krijgt degene van wie je de code gebruikt vaak ook een extraatje. Dit zie onder andere veel bij maaltijdboxen zoals Hello Fresh, bij Supermarkten zoals Picnic of bij parfumdienst Parfumado. Je mag in elk geval altijd mijn codes gebruiken:

  • 50% korting op je eerste maand bij Parfumado, gebruik code: 2RwZZAxmA
  • Verdien €10,- bij je eerste bestelling bij Picnic, gebruik code: JESS5864
Parfumado

4. Qassa

Vroeger heb ik Qassa gebruikt toen het vooral nog bestond uit mails ontvangen en een paar cent verdiende met het lezen of klikken op de e-mail. Dit account heb ik uiteindelijk opgezegd omdat het aantal cent dat je per mail kreeg extreem weinig was, en dat niet opwoog tegen een overvolle mailbox voor mij. Ook al heb ik destijds ook daar een mooi klein zakcentje verdiend.

Speciaal voor dit artikel ben ik er weer even ingedoken en dit concept bestaat nog steeds. De mails zijn in feite reclame en je verdient er Qoins mee door te klikken op een aanbieding (ongeacht of je ook iets met de aanbieding doet of niet). Tegenwoordig blijkt het verder ook te bestaan uit eenzelfde format als CashbackXL en kan je geld verdienen door mee te doen aan marktonderszoeken. Gebruik je het alleen voor e-mailklikken dan vind ik het nog steeds niet waard. Voor een e-mail krijg je bijvoorbeeld 1.000 coins. Dit staat voor €0,01. Maar gezien je er ook Cashback kunt krijgen, is ook Qassa een handig medium om te shoppen met korting. Gemiddeld ligt het percentage cashback dat je krijgt bij CashbackXL hoger, maar misschien hebben zij wel net niet die ene webwinkel die jij zoekt, en Qassa wel.

5. ING puntenwinkel

Geen idee of andere banken dit ook hebben, maar met mijn rekening bij de ING spaar ik automatisch punten die ik kan uitgeven in hun puntenwinkel. Mijn vriend zit bij de Rabobank en die heeft het niet. Maar de bank waar ik bij zit, de ING, dus wel. Ze hebben zowel deals waarbij punten inlevert en bij moet betalen. Maar ze hebben ook points only deals, waarbij je alleen punten hoeft in te leveren. Zo kun je bijvoorbeeld een HEMA voucher bestellen met jouw punten. Kijk wel altijd even naar de voorwaarden die erbij staan. Zo geldt bij de HEMA voucher van €15,- een minimumbestelbedrag van €70,-.

Maar ik bestel er ook wel eens de MS Mode 20% kortingsvoucher. Die kost 500 punten (ik heb er nog iets van 54000) en dan krijg je dus 20% korting op je bestelling. Scheelt toch snel weer wat! Ook kan je er diverse producten shoppen met korting. Dus zit je bij de ING en heb je nog nooit wat met je punten gedaan. Check dit dan zeker even. Wie weet wat er voor jou bij zit! Andere bedrijven die je hier voorbij ziet komen zijn o.a. Pathé, Lucardi, Bookchoice, diverse bordspellen, Rituals, Albelli, Parfumado, Blokker, My Jewellery en meer.

ING Puntenwinkel voorbeeld

Zoals je ziet kan je dus het hele jaar door shoppen met korting. Heb jij zelf nou nog meer van dit soort tips, laat ze dan achter in de comments.


Hoe bespaar jij op cadeaus?

Deze post is al 838 keer gelezen


Geef een reactie