Categorieën: DIY / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

DIY | Een origineel afscheidscadeau

Vertrekdrop

In augustus 2017 was mijn vriend voor het laatst bij zijn oude werkgever; hij had namelijk een nieuwe baan. Gezien hij daar met plezier had gewerkt wilde hij ze iets geven bij zijn vertrek. Ik moest denken aan het originele idee van één van mijn ex-collega’s. Ze gaf ons allemaal trekdrop en noemde het vertrekdrop. Een leuke zinspeling die ik jullie niet wilde onthouden. Dus ben je nog op zoek naar een leuk afscheidscadeau, zoek niet verder!

P.s. ik bedacht pas dat ik hier wel een leuke DIY van kon maken, nadat we alles al klaar hadden. Dus excuses als de foto’s wat minder goed zijn dan jullie van mij zijn gewend.

Benodigdheden

Benodigdheden Vertrekdrop

  • Potjes
  • Lint/Touwtjes
  • Trekdrop
  • Label
  • Eventueel: Lamineerapparaat en lamineerhoezen en een perforator

Waar te koop

De potjes heb ik voor één euro per stuk gekocht bij de Xenos, maar ook Action heeft vaak wel leuke potjes. Lint of touw kun je ook vaak bij deze twee winkels halen. Ik had geen idee waar ik trekdrop kon halen, maar die bleek ik ook gewoon bij de Xenos te kunnen halen. Het lamineerapparaat en de lamineerhoezen kocht ik ook voor een prikje bij de Action.

Hoe te maken

Vertrekdrop

Ik denk dat dit eigenlijk niet eens zo heel veel tekst benodigt. De trekdrop stop je in de potjes. Wij hadden kleine potjes, dus met één zak trekdrop konden we meerdere potjes vullen. Vervolgens knoop je het touw of lint om de nek van het potje en voeg je daar een label aan toe.

Het label heb ik zelf gemaakt door middel van PicMonkey en uitgeprint op gewoon papier. Je kunt er ook voor kiezen zelf een label te maken of te printen op dikker papier. Ikzelf heb ervoor gekozen te printen op normaal papier en dit te lamineren. Daarna maak je met een perforator een gaatje in de hoek. Het label vind je hier. Vergeet niet zelf nog je naam toe te voegen op het label voordat je het lamineert!

Herhaal dit zo vaak als nodig is, en tadaaa: je hebt een leuk en origineel afscheidscadeau!

Hebben jullie ook leuke ideeën voor afscheidscadeaus?

Deze post is al 2633 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “DIY | Een origineel afscheidscadeau