Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #4

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk

Ligt het aan mij of komen er het eerste kwartaal van 2019 maar weinig écht aanlokkelijke films uit? Zoals elk kwartaal heb ik uiteraard weer een lijstje voor jullie gemaakt met bioscoopfilms waar ik naar uitkijk, maar het aantal valt mij tegen. En ook de mate waarin een film mij aanspreekt is lang niet zo hoog als bij voorgaande edities. De films waar ik echt echt écht naar uitkijk in de periode januari tot en met maart 2019? Dat zijn Glass en Captain Marvel.

Sterren

Glass

GlassReleasedatum: 17 januari 2019 (NL)
Cast: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson
Tagline: Real villains are among us. Real heroes are within us.
Genre: Geweld | Grof taalgebruik
Kijkwijzer: 16+ (Seks, Grof taalgebruik)

Waarom: Ik vond Unbreakable vroeger een enorm goede film en heb hem meerdere keren gezien. Split moet ik nog kijken, maar ik ben érg benieuwd hoe dit samenkomt in Glass. Ik heb er zin in!

Elijah Price heeft een levenslange obsessie voor stripboeken en gelooft dat superhelden – en superschurken – echt bestaan. Vanwege een slopende aandoening zijn zijn botten erg fragiel waardoor hij als kind de bijnaam Mr. Glass heeft gekregen. Nu hij zich realiseert wat zijn ware lot is – de aartsvijand zijn van de supersterke David Dunn – heeft hij de naam omarmt. In een reeks van escalerende ontmoetingen ontdekt Glass dat Dunn het bovennatuurlijke figuur van The Beast nastreeft. Ondertussen komt de schimmige aanwezigheid van Price naar voren als de regisseur die van beiden een zorgwekkend geheim weet.

Sterren

Nobody’s Fool

Nobody's FoolReleasedatum: 17 januari 2019 (NL)
Cast: Tika Sumpter, Tiffany Haddish, Whoopi Goldberg, Amber Riley, Omari Hardwick
Tagline: She Shows Up. Everything Blows Up.
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik)

Waarom: Een leuke komedie op zijn tijd is altijd goed. Hoewel Tanya mij iets te overdreven is, trok de trailer mij genoeg om de film te willen kijken. Wel heb ik de indruk dat de film heel veel verschillende onderwerpen probeert aan te kaarten. Of ik de film ook daadwerkelijk in de bioscoop ga kijken, dat weet ik nog niet. Waarschijnlijk wordt het de thuisbioscoop.

Tanya poogt opnieuw op eigen benen te staan en kijkt naar haar zus Danica om haar op weg te helpen. Ze zijn elkaars tegenpolen en als gevolg botsen hun persoonlijkheden regelmatig wat vaak tot hilarische, maar ook rampzalige gevolgen leidt. Tanya komt tot de ontdekking dat het zogenaamde perfecte leven van Danica, en diens mysterieuze vriendje, niet is wat het lijkt.

Sterren

The Hate U Give

The Hate U GiveReleasedatum: 24 januari 2019 (NL)
Cast: Amandla Stenberg, Algee Smith, Regina Hall, Russell Hornsby, Anthony Mackie, Issa Rae, Common, Sabrina Carpenter, K.J. Apa
Tagline: Two worlds, one voice, no going back
Genre: Misdaad | Drama
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

Waarom: Je hebt helaas niet de kans álle boeken te lezen die je wilt lezen. Dus vandaar dat boekverfilmingen soms the next best thing zijn. Deze ga ik zeker kijken!

Starr Carter is een 16-jarig meisje dat opgegroeid is in een armoedige buurt en naar een dure particuliere school gaat. Op een dag ziet ze hoe een jeugdvriend door een agent wordt doodgeschoten. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid en haar waarheid te vertellen.

Sterren

Instant Family

Instant FamilyReleasedatum: 31 januari 2019 (NL)
Cast: Rose Byrne, Mark Wahlberg, Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Octavia Spencer
Tagline: Just add chaos laughter awkwardness mistakes love.
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

Waarom: Hahahaha, kijk de trailer en dan snap je waarom ik deze film zowel schattig als grappig vind. Ik kan ontzettend genieten van dit soort verhalen. Deze wil ik echt zien.

Het koppel Ellie en Pete wil een gezin stichten met behulp van adoptie. Ze voelen zich erg menslievend tot ze thuis met drie driftige kinderen zitten. Nu moeten ze proberen een manier te vinden om hun kinderen, die helemaal geen zin hebben om volwassen te worden, op te voeden.

Sterren

Verliefd op Cuba

Verliefd op CubaReleasedatum: 14 februari 2019 (NL)
Cast: Susan Visser, Jan Kooijman, Abbey Hoes, Rolf Sanchez, Niek Roozen, Tjebbo Gerritsma
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik, Drug- en/of alcoholgebruik)

Waarom: Ik had vroeger een aversie tegen Nederlandse films. Maar af en toe blijken er best leuke films tussen zitten. Dankzij Dirty Dancing 2 ben ik gek op Cuba en het sfeertje dat er hangt, dus ben ik ook wel benieuwd naar wat ze er van hebben gemaakt in deze Nederlandse film.

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan… Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd op Cuba.

Sterren

Escape Room

Escape Room posterReleasedatum: 28 februari 2019 (NL)
Cast: Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Tyler Labine, Logan Miller, Jay Ellis, Nik Dodani, Jessica Sutton
Tagline: Solve the Puzzle. Escape the Room. Find the clues or die.
Genre: Drama | Mysterie | Sci-fi | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

Waarom: Ze noemen het een thriller, maar het voelt stiekem ook wel een beetje horrorachtig aan. Ondanks dat ik daar niet van houd, heb ik toch de neiging deze film te gaan zien omdat ik gek ben op escape rooms. :p

Zes vreemden ontvangen elk een mysterieuze uitnodiging voor een escape room die ze besluiten te aanvaarden. Ze bevinden zich vervolgens in omstandigheden waar ze zelf geen invloed op hebben. Om te kunnen ontsnappen zullen ze hun verstand moeten gebruiken en op zoek moeten gaan naar aanwijzingen.

Sterren

Captain Marvel

Captain MarvelReleasedatum: 6 maart 2019 (NL)
Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Clark Gregg, Colin Ford
Tagline: Discover what makes her a hero.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Het is Marvel. Daarom. Dûh. 

In de jaren 90 raakt de aarde verstrengeld in een oorlog tussen twee buitenaardse rassen: de Kree-Skrull-oorlog. Carol Danvers is een legerpilote die door middel van een ongeluk superkrachten verwerft en zich tot één van de meest krachtige superhelden in het universum ontpopt. Captain Marvel is geboren, maar slaagt zij erin de vijand te stoppen?

Sterren

On the Basis of Sex

On the Basis of SexReleasedatum: 7 maart 2019 (NL)
Cast: Felicity Jones, Armie Hammer
Tagline: Her Story Made History
Genre: Biografie | Drama
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

Waarom: Dit lijkt mij echt zo’n heerlijke powervrouwfilm. Ik verwacht dat dit met deze cast ook een hele sterke film zal zijn.

‘On the Basis of Sex’ vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Ruth is een Amerikaanse juriste die in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen een hoop obstakels moet overkomen en vooroordelen moet zien te bestrijden. Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als één van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

Sterren

Dumbo

DumboReleasedatum: 27 maart 2019 (NL)
Cast: Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito, Michael Keaton, Alan Larkin, Nico Parker, Finley Hobbins
Tagline: In 2019, a beloved tale will take you to new heights.
Genre: Familie | Fantasy
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Wie kent Dumbo niet vanuit zijn of haar jeugd? Alleen al daarom wil ik deze film gráág zien.

Holt Farrier was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door circuseigenaar Max Medici om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en hierdoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen erachter komen dat Dumbo kan vliegen besluiten de ondernemer V.A. Vandemere en de trapezewerkster Colette Marchant om van Dumbo een ster te maken.

Sterren

Naar welke films kijk jij uit?

Deze post is al 1304 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #4

  1. Van deze lijst denk ik dat ik toch het meest uitkijk naar zowel Captain Marvel als Dumbo 🙂 Die laatste was één van mijn grote favorieten als kind, dus ik hoop zo dat gevoel weer een beetje terug te kijken in de bioscoop in maart.

  2. Diane

    Naast de films die je al noemt, kijk ik ook uit naar How to train your dragon 3, Vals en Timefreak. Lang leve mijn Pathe Unlimited abonnement! 🙂