Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #6

Afgelopen kwartaal heb ik de bioscoop veel minder bezocht dan ik had gewild. Veel van de films die ik de vorige keer dus heb genoemd, kan ik pas zien zodra ze beschikbaar zijn in de thuisbioscoop. De zomerperiode is gestart, dus ik was heel benieuwd of er dit kwartaal (juli tot en met september) ook wat leuks gaat draaien. Helaas zijn er maar weinig films waar ik écht naar uitkijk. Zoals elk kwartaal heb ik uiteraard weer een lijstje voor jullie gemaakt met bioscoopfilms waar ik naar uitkijk. Het is een korte geworden.

Sterren

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man Far From Home

Releasedatum: 4 juli 2019 (NL)
Cast: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

Waarom: Tom Holland heeft bewezen een ontzettend leuke Spider-Man te zijn. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar dit nieuwe deel waarin hij de hoofdrol speelt.

‘Spider-Man: Far from Home’ speelt zich af na de gebeurtenissen van ‘Avengers: Endgame’. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen.

Sterren

The Lion King

The Lion KingReleasedatum: 17 juli 2019 (NL)
Cast: Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Beyoncé, Billy Eichner, Seth Rogan, John Kani, Keegan-Michael Key
Tagline: The King Has Returned.
Genre: Animatie | Avontuur | Drama | Familie | Musical
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

Waarom: Dit is gewoon een klassieker uit mijn jeugd. En net als alle andere Live Action verfilmingen van animatiefilms die ik vroeger keek, wil ik deze natuurlijk ook bekijken.

Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa’s jaloerse broer Scar absoluut niet en smeedt samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

Sterren

Teen Spirit

Teen SpiritReleasedatum: 8 augustus 2019 (NL)
Cast: Elle Fanning, Agnieszka Grochowska, Archie Madekwe, Zlatko Buric
Genre: Drama | Muziek
Kijkwijzer: Onbekend

Waarom: Het is een film van de producers van La La Land, en dat maakt mij toch wel erg nieuwsgierig naar deze film. De trailer vind ik ook erg interessant. 

De verlegen Violet woont op het eiland Wight en droomt van een succesvolle carrière als popster. Ze wil maar al te graag haar kleine dorp en lastige familieleven ontvluchten. Met behulp van een mentor neemt ze deel aan een internationale zangwedstrijd die zowel haar integriteit, talent als ambitie op de proef stelt.

Sterren

Once Upon a Time… in Hollywood

Once Upon a Time in HollywoodReleasedatum: 15 augustus 2019 (NL)
Cast: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Tagline: The 9th Film from Quentin Tarantino.
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: Onbekend

Waarom: Deze film gaat of floppen, of een klassieker worden. Ik ben in elk geval erg nieuwsgierig naar deze film vol sterren en echte Hollywood vibes.

De zomer van 1969. Een tv-acteur, Rick Dalton genaamd, heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons sekte.

Sterren

Angry Birds 2

Angry Birds 2Releasedatum: 21 augustus 2019 (NL)
Cast: Peter Dinklage, Tiffany Haddish, Awkwafina, Dove Cameron, Bill Hader, Jason Sudeikis en meer.
Tagline: This summer, winter is coming.
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Familie
Kijkwijzer: Onbekend

Waarom: Ik vond het eerste deel niet eens mega sterk, maar toch trekt deel 2 mij wel weer enorm. Hopelijk stelt hij niet teleur.

Red, Chuck, Bomb en co. ondernemen een nieuw avontuur. Koning Mudbeard is heerser over de kwaadaardige varkens die een alliantie aangaat met een andere schurk. Samen beramen ze een wraakplan nadat hun thuisland vernietigd werd.

Sterren

Poms

PomsReleasedatum: 22 augustus 2019 (NL)
Cast: Diane Keaton, Jacki Weaver, Celia Weston, Alisha Boe, Rhea Perlman, Phyllis Somerville,
Tagline: It’s never too late to chase a dream
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

Waarom: Dit is typisch een film die ik gezellig kan kijken met mijn moeder tijdens een ladiesnight, haha. Lekker genieten.

De gepensioneerde Martha trommelt haar buren en vriendinnen uit om een cheerleadersteam te vormen. Ze willen aan iedereen bewijzen dat er op deze sport geen leeftijd staat. Wanneer ze jongere vrouwen aan het werk zien komen de dames evenwel tot de ontdekking dat het cheerleaden doorheen de jaren niet hetzelfde is gebleven.

Sterren

A Rainy Day in New York

A Rainy Day in New YorkReleasedatum: 29 augustus 2019 (NL)
Cast: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Diego Luna, Jude Law, Liev Schreiber
Genre: Komedie
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Waarom: De trailer is dusdanig interessant en verwarrend dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het gehele verhaal erachter.

Twee jonge mensen komen aan in New York. Ze gaan een weekend vol slecht weer en avonturen tegemoet. Intussen zit een veertiger in een relatie met een model dat slechts vijftien jaar oud is.

Sterren

Naar welke films kijk jij uit?

Deze post is al 904 keer gelezen


Geef een reactie