Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #7

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk vierde kwartaal 2019

Afgelopen kwartaal had ik slechts een klein lijstje met films waar ik naar uitkeek. Toch heb ik maar één film gezien van die lijst. Hmmm… Hopelijk worden dat er dit kwartaal wat meer. Zoals elk kwartaal heb ik weer een lijstje voor jullie gemaakt met bioscoopfilms waar ik naar uitkijk. Ditmaal met films die uitkomen in oktober, november en december 2019. Ik dacht dat dit lijstje vrij kort zou worden, maar toen ging ik de Pathé site doorspitten en zag ik nog meer leuke films. Ik ben benieuwd welke films ook op jullie lijstje staan.

Sterren

JokerJoker

Releasedatum: 3 oktober 2019 (NL)
Cast: Joaquin Phoenix, Robert de Niro, Brett Cullen
Genre: Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Grof taalgebruik, Geweld)

Waarom: De geweldige reviews hebben mij enorm nieuwsgierig gemaakt. Deze moet ik zien.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij is zelf altijd de klos. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Sterren

Ready or NotReady or not

Releasedatum: 24 oktober 2019 (NL)
Cast: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano, Kristian Bruun, Nicky Guadagni, Elyse Levesque
Genre: Komedie | Horror | Mysterie | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Angst, Geweld)

Waarom: Ik denk dat dit een horrorfilm is, en dus ben ik bang hem te gaan kijken. Maar tegelijkertijd intrigeert de film mij ook. Ready or not, here I come, you can’t hide! Of ik hem in de bioscoop ga kijken durf ik nog niet te zeggen, misschien is thuis op klaarlichte dag veiliger. Oh, ennuh ADAM BRODY speelt er ook in! 🙂

Ready Or Not volgt de jonge bruid (Samara Weaving) wanneer zij zich verenigt met haar nieuwe mans’ (Mark O’Brien) rijke en excentrieke familie (Adam Brody, Henry Czerny, Andie MacDowell) in een aloude traditie die zich snel uitmondt in een dodelijk spel waarbij iedereen moet vechten om te overleven.

Sterren

Terminator Dark FateTerminator: Dark Fate

Releasedatum: 31 oktober 2019 (NL)
Cast: Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong
Genre: Actie
Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Geweld)

Waarom: Ik heb inmiddels één Terminator film gezien en die verraste mij enorm. Ik had namelijk verwacht er niks aan te vinden. Graag zou ik nog alle films kijken, inclusief deze.

Een futuristische, onverwoestbare, van vorm veranderende, geavanceerde Terminator-machine (een “Rev-9”) gespeeld door Gabriel Luna, die terug in de tijd is gereisd om haar te vermoorden; en Grace, gespeeld door Mackenzie Davis, een futuristische supersoldaat uit die terug is gestuurd om Dani te beschermen. Tijdens een snelle achtervolging door de stad worden ze in hun gevecht geholpen door niemand minder dan Sarah Connor (Linda Hamilton). Sarah jaagt al tientallen jaren op Terminators met behulp van een mysterieuze bron. Wanneer het trio erachter komt dat de onbekende bondgenoot in Texas is, gaan ze op weg, maar de Rev-9 Terminator zet een meedogenloze achtervolging in … Met de politie, drones en de douane van zowel de VS als Mexico neemt de actie en intensiteit toe terwijl ze op de vlucht de grens oversteken om Dani en de toekomst van de mensheid te redden.

Sterren

Last ChristmasLast Christmas

Releasedatum: 7 november 2019 (NL)
Cast: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh
Genre: Romantiek
Kijkwijzer: Nog onbekend

Waarom: Aaaah dit gaat waarschijnlijk gewoon dé kerstfilm van 2019 worden. Leuke setting, leuke acteurs; dit gaat een hele leuke film worden.

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je de gewoon naar je hart luisteren… en een beetje ‘faith’ hebben. De muziek van George Michael is prominent aanwezig in Last Christmas, waaronder natuurlijk ook de bitterzoete kerstklassieker waar de film haar naam aan ontleent. Daarnaast zal in deze film ook nog nooit eerder uitgebracht materiaal te horen zijn van deze legendarische artiest, die gedurende zijn succesvolle carrière meer dan 115 miljoen albums verkocht heeft en tal van hits gescoord heeft.

Sterren

Le Mans '66Le Mans ’66

Releasedatum: 14 november 2019 (NL)
Cast: Matt Damon, Christian Bale
Genre: Actie | Drama
Kijkwijzer: Nog onbekend

Waarom: Dit is één van de films waar ik niet van wist dat hij bestond totdat ik de Pathé website bezocht. Ik ben gek op racen en snelle auto’s, dus dit is een film die ik moet zien.

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto’s van Enzo Ferrari in op de ‘24 uur van Le Mans’ in Frankrijk in 1966.

Sterren

Can You Keep A SecretCan You Keep A Secret?

Releasedatum: 28 november 2019 (NL)
Cast: Alexandra Daddario, Tyler Hoechlin
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

Waarom: Een verfilming van Sophie Kinsella staat garant voor romantiek en humor. En dan speelt Tyler Hoechlin er ook nog eens in! Kan niet beter.

In Sophie Kinsella’s Can you keep A Secret heeft Emma (Alexandra Daddario), zoals alle jonge vrouwen, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en vindt ze haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. En dan is er nog Emma’s vliegangst. Hierdoor vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een charmante vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt blijkt de aantrekkelijke onbekende man haar nieuwe baas te zijn, die nu nu al haar meest gênante geheimen weet…

Sterren

Knives OutKnives Out

Releasedatum: 28 november 2019 (NL)
Cast: Ana de Armas, Toni Collette, Chris Evans, Daniel Craig, Edi Patterson, Jamie Lee Curtis, Katherine Langford, Michael Shannon, Jaeden Martell, Christopher Plummer, Don Johnson, LaKeith Stanfield, Riki Lindhome
Genre: Drama | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (Angst, Grof taalgebruik)

Waarom: Ik houd wel van een lekkere Cluedo film. Daarnaast is dit één van de eerste films met Chris Evans zonder dat hij Captain America speelt. Ik ben er heel benieuwd naar.

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

Sterren

Jumanji The Next LevelJumanji: The Next Level

Releasedatum: 5 december 2019 (NL)
Cast: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Danny Glover, Danny DeVito, Awkwafina
Genre: Actie | Avontuur | Komedie
Kijkwijzer: Nog onbekend

Waarom: Lees mijn recensie van het eerste deel maar, en dan weet je direct waarom ik zo uitkijk naar deel 2.

Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in Jumanji: The Next Level maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen. Met nieuwe rollen voor o.a. Awkwafina, Danny Glover en Danny DeVito.

Sterren

CatsCats

Releasedatum: 19 december 2019 (NL)
Cast: o.a. Idris Elba, Rebel Wilson, Ian McKellen, Judy Dench, Taylor Swift, James Corden
Genre: Drama | Musical
Kijkwijzer: Nog onbekend

Waarom: Waarom niet?!

Cats van Universal Pictures en Working Title is een vernieuwende filmbewerking van de wereldberoemde Andrew Lloyd Webber-musical met een sterrencast bestsaande uit o.a. James Corden, Dame Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson en Francesca Hayward. Oscarwinnaar en regisseur Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables, The Danish Girl) maakt gebruik van nieuwe technologie om zijn castleden te transformeren.

Sterren

Welke films staan op jouw lijstje?

Deze post is al 2284 keer gelezen


Geef een reactie