Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

De Liebster Award | Deel 1

De Liebster Award

Wat een ongelofelijke eer! De afgelopen weken ben ik niet één, niet twee, niet drie, maar liefst vier keer genomineerd voor de Liebster Award. Een hele leuke award voor beginnende bloggers waarmee je de persoon achter de blog beter leert kennen. Degene die jou nomineert bedenkt elf vragen die de genomineerde zal beantwoorden.

Eigenlijk zou je ook nog elf feitjes over jezelf moeten noemen en elf andere bloggers moeten nomineren, maar omdat ik in totaal al 44 vragen beantwoord en ook al een 10 dingen die je nog niet over mij wist artikel had ingepland – jazeker er komt een tweede deel! – heb ik besloten de elf feitjes achterwege te laten. Een lijst bloggers met maximaal 200 (of 1000?) volgers taggen gaat mij ook niet lukken gezien ik de tag bij de meesten al online heb zien komen, maar mocht je nog heel graag getagd worden laat mij dat dan even weten dan stel ik zodra de deel vier bijna online gaat alsnog elf vragen op en tag ik jullie!

44 vragen zijn best veel om in één post te beantwoorden, dus ik heb besloten er een tijdelijke rubriek van te maken die vier weken zal bestaan. Deze week beantwoord ik de vragen van Annabel, volgende week de vragen van Ilse, de week daarna de vragen van Ellis en als laatste de vragen van Katja. De volgorde waarin ze mij hebben genomineerd. Super bedankt lieve meiden! Nemen jullie ook een kijkje op hun leuke blogs?

Zonnebloem

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

In het kort: Ik schreef al meer dan twee jaar recensies over tv-series, maar wilde eigenlijk ook wel graag zo nu en dan een recensie van een boek schrijven. Op dat moment had ik al twee boekrecensies geschreven; één voor een recensiewedstrijd (60 Dagen – Gillian King) en één die hoorde bij een leesclub (Zwart-wit – Gillian King). Beide boeken mocht ik via chicklit.nl lezen voordat het boek uitkwam. Ook houd ik simpelweg van schrijven en wilde ik dat wel meer gaan doen, ook over andere dingen. Toen zat ik op een gegeven moment in 2014 lange tijd thuis na een operatie en ik verveelde mij dood. Ik lag al twee maanden op de bank en hoewel dag in dag uit series kijken best leuk kan zijn, is de lol er na twee maanden wel vanaf. Ik had alle tijd dus het was eigenlijk het ideale moment om een blog op te starten en toen was Reviews & Roses geboren.

2. Als je God één vraag kon stellen, welke zou het dan zijn? (aannemend dat er een God is)

Ikzelf ben niet gelovig, maar stel dat er één was en dat hij/zij/het alleswetend was, wat zou ik dan vragen? Dat vind ik eigenlijk best wel een moeilijke vraag. Wat is DE vraag waar ik graag antwoord op zou willen? Ik denk dat ik daar nog wat langer over na moet denken.

3. Als je na dit leven kon terugkomen als een dier, welk dier zou je dan willen zijn en waarom?

Een kat! Ja absoluut een kat, maar wel op de voorwaarde dat ik woon bij een familie zoals mijn eigen want als je mijn ouders, mijn broertje en mij als je baasjes hebt dan heb je echt een heerlijk luizenleventje. Wij hebben zelf twee gehad – Elvis en Ronkie – en toen zij overleden waren hadden we een lease-kat (de kat van de buren die meer bij ons was dan haar eigen thuis haha) en wat hebben zij een heerlijk leven gehad. Ik mis de lease-kat – Moppie – wel ontzettend nu ik het huis uit ben. En ook Moppies vriendinnetje Sarah (zie foto) die zo schattig miauwt en superzacht is mis ik ontzettend. Maar als ik dus terug kon komen als een dier dan is dat een kat die bij een familie zoals de mijne woont.

Sarah

4. Wanneer was je het meest trots op jezelf?

Pfoeh, dat is een moeilijke vraag! Ik denk dat er wel een paar momenten voor in aanmerking komen. Toen ik mijn HAVO-diploma haalde, toen ik meedeed aan NNT Dichterbij, toen ik mij HBO-diploma haalde, toen ik mijn eerste echt baan scoorde waar geen uitzendbureau aan te pas kwam. Of een klein moment bijvoorbeeld toen ik besloot gewoon in mijn eentje naar de bioscoop te gaan om de film die ik graag wilde zien maar niemand kon vinden die meewilde. Of toen ik helemaal alleen naar Utrecht afreisde voor een bloggersborrel waar ik nog niemand kende. Of toen ik als enige een duim omhoog kreeg van de instructeur toen ik heel erg goed deed bij de slipcursus. Het kunnen namelijk ook dat soort kleine dingen zijn die voor mij heel groots voelen waardoor ik trots op mijzelf ben. Dus ik vind het lastig om slechts één moment te kiezen.

5. Wat is jouw top vijf van boeken?

Hahaha, ik mag maar vijf boeken noemen? Dat is niet veel! Ik lees dan niet heel erg veel, maar een top vijf samenstellen is toch best lastig. Dus ik ga cheaten en noem het gewoon per serie, want ik lees veel series. Mijn top vijf zou bestaan uit: The Selection Series – Kiera Cass, The Hunger Games – Suzanne Collins, Divergent – Veronica Roth, Ik wist het – Chantal van Gastel en Zwart-wit – Gillian King.

6. Wie zou jou mogen vertolken in de verfilming van jouw leven en waarom?

Wat een lastige vragen! Wie zou mij mogen vertolken? Dan denk ik meteen: Wie lijkt op mij? Ik heb geen idee. Vroeger zei een vriendin altijd dat ik zoveel leek op Lindsay Lohan – voordat ze begon aan botox en drugs en voordat ik heel erg aankwam. De oude Lindsay Lohan was ook wel leuk en ik vond haar films geweldig dus misschien dat ik zou gaan voor de vroegere Lindsay Lohan haha. Ik zou best Jennifer Lawrence willen zeggen, maar qua uiterlijk lijken we niet echt op elkaar.

7. Is het glas halfvol of halfleeg?

Ik probeer het glas meestal halfvol te laten zijn, maar helaas is hij bij mij ook wel eens halfleeg.

8. Wat is jouw favoriete kinderboek?

Ik heb ontzettend genoten van Floortje, Cindy en Heartland. Een tijdje geleden was er trouwens een Top Ten Thursday met mijn top 10 favoriete jeugdboeken.

Floortje

9. Wat is het meest exotische (of raarste) dat je ooit gegeten hebt? Was het lekker?

Ik ben echt een hele moeilijke eter. Ik lust niet zoveel. Dus rare, exotische dingen zal je mij niet zo snel zien eten. Ik kwam alleen op kokosnoot. Dus ik vroeg mijn vriend ook even wat het raarste of meest exotische was dat ik ooit heb gegeten, maar ook hij kwam met kokosnoot haha. Dus ja, dat zal het wel zijn dan haha. Het zijn niet kant en klare trouwens, wij kraken ze zelf!

10. Zou je liever recensent of auteur zijn?

Ik moet eerlijk zeggen dat beide mij heel erg bevalt. Ik wil echt ontzettend graag een boek uitgeven ooit en dus auteur zijn, maar ik merk dat ik beter ben in recenseren. Al ben je als recensent toch ook een beetje auteur van je eigen recensies toch? Maar ik ga zeker een poging doen om ooit een boek uit te brengen.

11. Wat maakt jou uniek?

Een vriendin van mij vertelde mij alweer een paar jaar geleden dat zij vond dat ik uniek was en dat zij dat zo geweldig vond. Ik deed niet alles hetzelfde als de massa, ik ging gewoon mijn gang. En als voorbeeld noemde ze bijvoorbeeld mijn passie voor tv-series en het schrijven van een boek en de rest van mijn creatieve kant. Ik was in onze omgeving dan ook echt de enige die zo was. Nu ik blog merk ik dat er veel meer mensen zijn zoals ik, en dat vind ik heel fijn, want uniek zijn is ook maar alleen. Maar in mijn omgeving ben ik uniek. Maar als het puntje bij paaltje komt vind ik iedereen op zijn of haar eigen manier uniek, want geen enkel persoon is gelijk.

Ik vond het erg leuk om deze vragen te beantwoorden en jullie weer wat meer te laten zien van de persoon achter Reviews & Roses.

Stay tuned voor deel 2!

Deze post is al 1727 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “De Liebster Award | Deel 1

  1. Favorieten kiezen is voor mij ook niet weggelegd hoor. Het lijkt me steeds zo oneerlijk om maar een klein aantal geweldige boeken in de spotlight te mogen plaatsen. Bij zo’n vraag moet je gewoon een beetje creatief antwoorden. 😉