Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Agatha and the Truth of Murder (2020)

Agatha and the Truth of Murder

Agatha and the Truth of Murder posterTitel: Agatha and the Truth of Murder
Releasedatum DVD:  21 april 2020 (NL)
Regisseur: Terry Loane
Cast: Ruth Bradley, Pippa Haywood, Dean Andrews, Bebe Cave, Amelia Dell, Derek Halligan, Blake Harrison, Stacha Hicks, Ralph Ineson, Tim McInnerny, Luke Pierre, Samantha Spiro, Joshua Silver, Seamus O’Hara, Liam McMahon, Brian McCardie, Richard Doubleday, Claire McMahon, Michael McElhatton
Tagline: Some people have a taste for murder…
Genre: Misdaad, Drama, Mysterie
Kijkwijzer: 12+

SterrenSterrenSterrenSterren

Het is het jaar 1926. De peetdochter van Florence Nightingale wordt dood aangetroffen in een trein en blijkt vermoord te zijn. Tijdens het onderzoek wordt er echter niemand voor de moord opgepakt. Schrijfster Agatha Christie, die op dat moment niet de inspiratie heeft om een nieuw verhaal te schrijven, besluit de moord te onderzoeken.

Twee mysteries

Recent keek ik de film Agatha and the Truth of Murder. Waar meestal de boeken van Agatha Christie worden verfilmd, gaat de film dit keer over haarzelf. Het is echter wel puur fictie, geïnspireerd door twee feitelijke gebeurtenissen. Het eerste is de verdwijning van schrijfster Agatha Christie. In 1926 verdween zij van de aardbodem en het is nooit bekend geworden wat er in die elf dagen is gebeurd. Het andere mysterie dat door deze film is verweven is de moord in de trein van het petekind van Florence Nightingale: Florence Nightingale Short. Twee situaties die niks met elkaar te maken hebben, maar die tot één verhaal zijn verweven in deze film.

Agatha and the Truth of Murder still

Agatha and the Truth of Murder

In Agatha and the Truth of Murder wordt Agatha Christie benaderd door de vriendin van Florence Nightingale Shore. In de tussenliggende jaren is Mabel onderzoek blijven doen naar de moord en de mogelijke moordenaar. Nu roept ze hulp in van de beroemde schrijfster. Agatha gaat akkoord en gaat samen met Mabel undercover. Onder valse voorwendselen haalt ze alle verdachten naar een landhuis. Maar terwijl ze de moord op Florence onderzoeken, volgt er nóg een moord!

Leuk bedacht

Wat een ontzettend leuk idee om twee grote onopgeloste mysteries samen te brengen in Agatha and the Truth of Murder en hier een compleet werk van fictie van te maken. De gehele film zou zo een verhaal uit één van Christies boeken kunnen zijn. Meerdere verdachten op één locatie, een moord en een detective die het tot op de bodem probeert uit te zoeken. Daarnaast wordt het ook echt mooi met elkaar verweven.

Agatha and the Truth of Murder still

Geen blockbuster, wel leuk

Nee, Agatha and the Truth of Murderis niet kwaliteit van de bovenste plank. Nee, de film zit niet bomvol steracteurs. Maar ik vind het een zeer vermakelijke film, vooral ook door het leuke acteerwerk van Ruth Bradley die Agatha Christie speelt. De andere acteurs zijn ook prima hoor, maar Ruth Bradley straalt echt van het scherm af met haar charmante en vriendelijke uitstraling.

Conclusie

Agatha and the Truth of Murder kijkt lekker weg en is een leuke en luchtige aanrader voor fans van murder mysteries en Britse detectives. Het is misschien geen blockbuster en bevat geen grote namen, maar het is een vermakelijke en goed geacteerde film die zeker aan te raden is voor een leuke avond. De dvd bevat helaas geen extra’s.

Houd jij van Murder Mysteries?

Deze post is al 1500 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Agatha and the Truth of Murder (2020)