Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day (2014)

Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day still

Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day posterReleasedatum: 10 oktober 2014 (VS)
Regisseur: Miguel Arteta
Hoofdrollen: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould, Dylan Minnette, Kerris Dorsey
Bijrollen: Bella Thorne, Megan Mullally
Tagline: Get ready for the best worst day of your life.
Genre: Komedie | Familie
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Gebaseerd opAlexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day – Judith Viorst

SterrenSterrenSterrenSterren

Familiekomedie met Steve Carell en Jennifer Garner over de verschrikkelijkste rotdag die de elfjarige Alexander en zijn hele gezin meemaken. 

De allerslechtste dag uit het nog jonge leven van de elfjarige Alexander begint al met kauwgom in zijn haar, gevolgd door de ene ramp na de andere. Maar wanneer Alexander zijn optimistische familie over zijn rampzalige dag verteld, krijgt hij weinig medeleven. Hij begint zich af te vragen of hij de enige is waar al die slechte dingen bij gebeuren. Maar al snel komt hij er achter dat dat niet het geval is. Zijn moeder, vader, broer en zus beleven namelijk allemaal ook een akelige, verschrikkelijke, grote mislukte rotdag. Iedereen die beweert dat een slechte dag niet bestaat, heeft er duidelijk nog nooit een meegemaakt. 

Deze familiekomedie is geproduceerd door de Walt Disney Studios. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Judith Viorst, dat eerder al leidde tot een televisiefilm en een aantal korte films.

Op de to-watch lijst

Waar ik de titel van deze film eerder ben tegengekomen weet ik niet meer, maar hij trok mij genoeg om hem op mijn to-watch lijstje te zetten. Hele hoge verwachtingen had ik nog niet, want ik heb de titel slechts één keer gespot en ik weet dus niet eens meer waar. Is deze film met de ellenlange titel een ondergesneeuwd pareltje of terecht zo onbekend? Wat ik zocht was vermaak, en dat heb ik gekregen.

Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day still

Lachen gegarandeerd

Alexander is een gemiddelde tiener die naar zijn mening iets te vaak ongeluk heeft en wenst voor zijn verjaardag dat de rest van zijn familie – waarbij alles perfect op rolletjes loopt – ook eens voelt hoe dat is. En die wens komt onverwacht uit, net op het moment dat de andere familieleden het het meest nodig hebben dat alles wél perfect op rolletjes loopt. Een vrij standaard verhaal zou je denken, en daar heb je gelijk in. Maar het werkt wel! Het helpt ook dat ze beginnen met het einde waardoor je je afvraagt wat er allemaal gebeurd kan zijn. Lachen is gegarandeerd.

Een echte familiefilm

Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day is een echte familiefilm met lekker de vaart erin. Ik heb er echt enorm van genoten en ook regelmatig hard gelachen. De personages en situaties zijn erg alledaags en daardoor ook erg herkenbaar. Hierdoor lach je alleen maar harder wanneer het uitdraait op een fiasco. Soms is Alexander net iets te wijs voor mijn gevoel waardoor je merkt dat het script door een volwassene geschreven is, maar het is niet storend.

Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day still 3

Goede cast

Steve Carell is niet een acteur waar ik echt fan van ben, soms vind ik hem namelijk een beetje té aanwezig, maar in deze film had ik daar totaal geen last van. Het meest fan was ik van de überschattige peuter die een niet zo hele grote rol had, maar wel de show stal als die in beeld kwam. De gehele cast komt goed uit de verf en heeft een mooi samenspel, je verveelt je geen moment.

Conclusie

Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day is een heerlijke komedie film die je gezellig met de hele familie kunt kijken met hier en daar nog een leuk extra grapje die alleen de (jong)volwassenen zullen oppikken. Aan de ene kant een cliché setting voor het verhaal, maar lekker fris, vol actie en humor, en zeer welkom wat mij betreft. De film laat zien hoe belangrijk het is om een ieder in de familie te waarderen en er voor elkaar te zijn. De cast is sterk, gevarieerd en brengt voor iedereen wat wils. Deze film kijkt lekker makkelijk weg en zorgt ervoor dat je wat extra endorfine aanmaakt.

Deze post is al 2386 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day (2014)