Categorieën: Films / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Big Hero 6

Big Hero 6 PosterRelease datum: 11 februari 2015 (NL)
Regisseur: Don Hall, Chris Williams
Hoofdrollen: Ryan Potter (stem van Hiro) en Scott Adsit (stem van Baymax)
Bijrollen: Daniel Henney, T.J. Miller, Jamie Chung, Damon Wayans Jr., Genesis Rodriguez, James Cromwell en Alan Tudyk
Genre: Animatie, Actie, Avontuur, Komedie, Familie, Sci-fi

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Over de film: Big Hero 6 is een komisch avontuur boordevol actie, die barst van de humor en emotie die zo kenmerkend is voor Walt Disney Animation Studios. Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Wanneer hij in een gevaarlijk plot terechtkomt, moet hij zijn beste maatje, de robot Baymax, en zijn verschillende vrienden transformeren tot een groep hightech-helden.

Positieve berichten

Ik wist niet waar de film nou eigenlijk precies over zou gaan, had geen trailer gezien en geen omschrijving gelezen, maar ik had wel heel veel positieve geluiden gehoord. Ik wilde wel eens weten waarom dat nou was. Mijn vriend was ook wel nieuwsgierig en zodoende keken we Big Hero 6!

Robots?

De film begint met een gevecht tussen robots, en dat deed mij even twijfelen of dit wel echt een leuke animatiefilm zou worden. Bleek dit een film te zijn over robotgevechten? Gelukkig was dit al snel voorbij. Robotica blijkt wel een groot onderdeel te spelen, maar niet op die manier.

Big Hero 6 still

Tranen in mijn ogen

De film lijkt eerst erg snel te gaan, maar het blijkt dat gewoon snel toegewerkt wordt naar een bepaald punt in de film dat andere zaken in werking zet en het onderliggende thema zichtbaar wordt. Die gebeurtenis is iets waarbij ik tranen in mijn ogen kreeg, en ik vind het toch altijd wel speciaal als een animatiefilm zoiets bij mij kan oproepen.

Baymax Hartje

In het begin zien we dat de broer van Hiro een nieuw project toont aan Hiro: Baymax. En ik was werkelijk direct gek op Baymax. Waarom bestaat hij niet in het echt? Baymax is echt een soort van lieve, schattige, grote knuffelbeer, maar dan anders. Baymax is namelijk een Eerste Hulp kit, maar dan in een niet-bedreigend, knuffelbaar ontwerp dat zichzelf activeert wanneer iemand ‘Auw’ roept.

Hilarisch

Baymax zorgt voor werkelijk hilarische momenten in de film. Het soort humor? Nou bijvoorbeeld dat hij Hiro wil verzorgen en een bodyscan doet. Conclusie: Hiro is een tiener. Of dat Baymax gaatjes in zijn arm heeft, deze opblaast waardoor lucht piepend door die gaatjes geblazen wordt en hij tergend langzaam deze gaatjes dichtmaakt met plakband. Serieus, ik heb zo hard gelachen om al die scènes met Baymax. Maar mijn favoriet? Die waar Hiro Baymax leert om te fistbumpen. Vraag mijn vriend maar eens hoe hard ik daar om heb gelachen, haha. Nieuwsgierig? Bekijk de scène hier.

Big Hero 6 still

Schurk

Maar Big Hero 6 is niet alleen grappig. De film heeft ook momenten waarbij ze mijn traanbuizen aan het werk zetten, zit vol actie en heeft zoals het een goede superheldenfilm betaamd een superschurk. Hiro en Baymax gaan achter de schurk aan en worden hierbij ondersteunt door vrienden van zijn broer.

Aanrader!

Big Hero 6 is uitermate geschikt voor de gehele familie. Toen ik de film net uitgekeken had zette ik op Facebook dat de film ook erg leuk is voor volwassenen en kreeg een reactie van een collega dat zij de film de volgende dag zou gaan kijken met haar kinderen en ook zij gaf aan dat de film erg leuk was. Dus ben je op zoek naar een leuke film die ook een goed verhaal heeft en dat geschikt is voor iedereen? Kijk dan Big Hero 6!

Ga jij Big Hero 6 kijken?

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2346 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Filmrecensie | Big Hero 6

  1. Ashje

    Leuk beschreven! De film is inderdaad erg leuk en prachtig gemaakt. Wist je dat dit de eerste film is van Disney in samenwerking met Marvel Studios sinds de overname? Hij is zo anders dan alle andere Disney films, kan niet wachten tot deel twee 🙂 Leuke blog!

    • Haha, ik zag vandaag een opblaasversie in de bioscoop! Hij paste jammer genoeg niet in mijn tas om mee naar huis te smokkelen haha. Hij was echt levensgroot haha.

  2. Ik wil niet al te veel lezen omdat ik er ‘blank’ in wil, maar ik heb er eigenlijk ook nog niks over gelezen of gezien, ik weet alleen dat ik er heen moet omdat mensen echt heel enthousiast zijn 🙂
    Helaas, op de momenten dat ik tijd had, draaide hij alleen in de nederlandse versie, en ik wilde natuurlijk in de originele versie..

    • Jaaaa deze film is echt goed hoor! Ik zou hem ook niet in het Nederlands willen zien :S, wij hebben hem gelukkig in het Engels gekeken. Maar bij ons in de stad draait hij inderdaad ook alleen in het Nederlands nog, erg jammer. Wat betreft mijn recensies; over het algemeen zijn ze zo spoilervrij mogelijk :D, maar kom zeker even terug zodra je hem gezien hebt 😀