Categorieën: Films / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Can You Keep a Secret? (2019)

Can You Keep a Secret still

Can You Keep A SecretTitel: Can You Keep a Secret?
Releasedatum: 28 november 2019 (NL)
Regisseur: Elise Duran
Cast: Alexandra Daddario, Tyler Hoechlin
Tagline: the pitfalls and pleasures of telling the truth.
Genre: Komedie, Romantiek
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

In Sophie Kinsella’s Can you keep A Secret heeft Emma, zoals alle jonge vrouwen, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en vindt ze haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken.

En dan is er nog Emma’s vliegangst. Hierdoor vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een charmante vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt blijkt de aantrekkelijke onbekende man haar nieuwe baas te zijn, die nu nu al haar meest gênante geheimen weet…

Zin in een romcom?

Fans van Sophie Kinsella en romantische komedies opgelet: vanaf morgen draait Can You Keep a Secret? in de bioscopen. Sophie Kinsella staat erom bekend boeken te schrijven vol romantiek en humor. Dit is niet haar eerste boekverfilming. Na Confessions of a Shopaholic is het nu de beurt aan de roman Hou je Mond! Ik heb het boek niet gelezen, daarom zal ik boek en film niet met elkaar vergelijken.

Can You Keep a Secret still

Waar gaat het over?

Can You Keep a Secret? gaat over Emma. Ze houdt niet van vliegen en haar pitch is niet goed gegaan. Ze tankt zich vol met alcohol, en na wat turbulentie en het gevoel dat ze dood gaat biecht ze al haar geheimen op aan de passagier naast haar. Niet wetende dat ze deze reis prima zou overleven, en dat deze man de baas is van het bedrijf waar ze werkt. Op hilarische wijze hint deze sexy Jack te pas en on te pas naar de geheimen die ze heeft verteld. Ondertussen heeft hij echter ook geheimen.

Je ligt in een deuk

Direct vanaf het begin lig je in een deuk. Met een Sophie Kinsella boek als basis voor deze film kan dan ook niet anders dan dat er een hilarisch script ligt, welke gelukkig goed uitgevoerd worden door Alexandra Daddario en Tyler Hoechlin. Tyler Hoechlin zullen velen waarschijnlijk kennen als de broody Derek Hale uit Teen Wolf, maar mensen: wat kan hij toch ook schattig lachen.

Can You Keep a Secret still

Een echte romcom

Halverwege worden de grappen situaties steeds meer serieuzere situaties en werkt de film naar de climax toe. Natuurlijk zie je veel dingen al van mijlenver aankomen en bevat Can You Keep a Secret? heel wat clichés. Maar als je fan bent van romantische komedies ga je hier zeker van genieten.

Conclusie

Can You Keep a Secret? bevat alles dat een romantische komedie moet hebben. Van een klunzige leuke meid, tot een knappe, gevoelige man, en gekke sidekicks. Enorm veel humor en veel momenten om bij te zwijmelen. Natuurlijk bevat de film ook cliche’s en is het soms over de top – dat hoort een beetje bij het genre -, maar weet hier en daar ook te verrassen. Dit is de ideale romcom voor dit koude najaar.

Ga jij Can You Keep a Secret in de bioscoop kijken?

Ik heb een screener ontvangen van Splendid Film. Dit is niet van invloed op mijn mening of op de inhoud van deze recensie.

Deze post is al 1745 keer gelezen


Geef een reactie