Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Carrie Pilby (2017)

Carrie Pilby posterTitel: Carrie Pilby
Releasedatum: 4 april 2017 (VS)
Regisseur: Susan Johnson
Hoofdrollen: Bel Powley
Bijrollen: Nathan Lane, Gabriel Byrne, Vanessa Bayer, Colin O’Donoghue, William Moseley, Jason Ritter, Desmin Borges
Tagline: Live your life before it passes you by
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)
Gebaseerd op: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby door Caren Lissner

SterrenSterrenHalve sterren

Een sociaal onbeholpen genie van 19 jaar maakt grote plannen om uit haar comfortzone te stappen en vrienden te maken, een baan te zoeken en misschien zelfs te daten.

Carrie Pilby

Nadat ik het boek Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby had gelezen, wilde ik natuurlijk ook graag de film zien. De vertaling van het boek verscheen eerder dit jaar, en toevallig verscheen ook de film dit jaar op Netflix. Ideaal voor diegenen die graag beide onder de loep willen nemen. Benieuwd naar mijn mening over het boek? Lees dan zeker mijn recensie van Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby.

Inleiding en diepgang mist

Wat ik mij afvraag is of mensen die het boek niet hebben gelezen alles zullen begrijpen. Ik vind het hier en daar namelijk allemaal wat van de hak op de tak gaan. Er mist een beetje inleiding bij sommige dingen. En veel dingen gaan een stuk sneller. Terwijl ik het boek niet geweldig vond, vond ik hem wel beter dan de film. De diepgang die juist zo belangrijk is bij een personage als Carrie mist in de film compleet. Ze komt niet echt over als het onhandige wonderkind. Ik voelde in het boek al bijna geen band met haar, in de film al helemaal niet.

Carrie Pilby still

Verschil boek en film

Wat opvalt is het grote verschil tussen het boek en de film. Je herkent het boek er zeker wel in, soms zelfs letterlijk. Maar ze hebben ook veel aanpassingen gedaan. Er zijn scènes/situaties samengebracht, er zijn personages die minder in beeld komen (of zelfs helemaal niet), personages zijn aangepast (Kara is bijvoorbeeld nu Tara, en lang zo intelligent niet meer), en ook toegevoegd, of dat ze juist meer in beeld komen. Een voorbeeld is Cy; ik vond dat hij te weinig in het boek naar voren kwam, dat moeten de makers van de film ook hebben gedacht, want nu heeft hij een grotere rol. Hij is echter een heel ander personage nu, meer een soort hippie. Wat mist, is het hele gebeuren rondom de kerk.

Leuke acteurs

Wat ze goed hebben gedaan is knappe en bekende acteurs strikken voor de mannen die voorbij komen in Carries leven. Colin O’Donoghue (Hook in Once Upon a Time) speelt de rol van professor, Jason Ritter speelt Matt, en mijn persoonlijke favoriet: William Moseley als Cy. Ik hou van William Moseley (zeker in de serie The Royals, check it out als je dat nog niet hebt gedaan!). Jammer genoeg had ik al deze personages wel anders voorgesteld in het boek. Sowieso had de professor veel ouder moeten zijn. Dan zou het verschil in leeftijd veel duidelijker overgekomen zijn, want daar draait het om bij hun twee.

Carrie Pilby still

Wonderkind

Sowieso vind ik het in de film niet duidelijk overkomen dat Carrie echt een wonderkind is, en hoeveel problemen ze eigenlijk heeft met de wereld, hoeveel vragen ze zichzelf de hele tijd stelt. Ze hebben een punt op de lijst aangepast naar iets anders zodat haar gedachtegang hardop uitgesproken zou kunnen worden in de film, maar toch komt het niet helemaal van de grond.

Conclusie

Ik ben hierboven veel ingegaan ook op de verschillen met het boek, maar dat komt omdat ik de film nog saaier vond dan het boek. Het boek was stiekem eigenlijk gewoon veel interessanter. Ik denk dat de film beter had gewerkt als het óf meer de diepgang had opgezocht, óf meer humor erin had proberen te brengen. De film is nu vrij plat, en daardoor helaas ook vrij saai.

Deze post is al 3530 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Filmrecensie | Carrie Pilby (2017)

  1. Do

    Fijne en eerlijke recensie. Ik heb deze film ook bekeken en het boek niet gelezen en sommige dingen waren inderdaad wat moeilijk te volgen. Ik vond het wel een aardige film, maar niet een die ik snel opnieuw zou bekijken!

    • Ah! Het is interessant om te horen dat je sommige dingen moeilijk kon volgen. Ik kan namelijk wel dingen inschatten, maar des te interessanter is om iemand het te laten bevestigen. 🙂