Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Home Again (2017)

Home Again still

Home Again posterTitel: Home Again
Releasedatum: 19 oktober 2017 (NL)
Regisseur: Hallie Meyers-Shyer
Hoofdrollen: Reese Witherspoon
Bijrollen: Pico Alexander, Jon Rudnitsky, Nat Wolff, Lola Flanery, Eden Grace Redfield, Candice Bergen, Michael Sheen
Tagline: Starting over is not for beginners.
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Romantische komedie met Reese Witherspoon als de pas gescheiden moeder Alice die onderdak biedt aan drie jongemannen die het willen maken in Hollywood

Alice is net gescheiden van haar man en keert terug naar haar geboorteplaats Los Angeles. Tijdens het uitgaan ontmoet ze de knappe Harry en zijn twee vrienden die het als jonge filmmakers proberen te maken in Hollywood. Als dochter van een succesvolle filmregisseur is Alice daar wel gevoelig voor en ze biedt hen aan om tijdelijk in haar gastenverblijf te komen wonen. Door de aanwezigheid van het energieke drietal bloeit Alice weer helemaal op, maar aan haar nieuw uitgebreide familie en crush komt abrupt een einde wanneer haar ex plotseling weer op de stoep staat.

Home Again

Wanneer werden jullie voor het laatst verrast door een film? Voor mij was laatst toen mijn vriend en ik eigenlijk van plan waren Office Christmas Party te kijken. Helaas werkte de film op de één of andere manier niet, dus startte ik een willekeurige andere film. Home Again. Ik had nog nooit een trailer gezien van deze film, maar hij trok mij wel. We gingen er dus vrij blind in.

Home Again still

Het verhaal

De film pakte mij eigenlijk direct vanaf het begin. Het verhaal over een net gescheiden moeder die verhuisd naar Los Angeles om in het huis te wonen van haar beroemde, maar inmiddels overleden vader. Laat me in elk geval alvast zeggen dat ik jaloers ben op dat huis. Waarom kan ik zoiets niet betalen? *huilt* Op een gegeven moment zie je drie jonge jongens die hun film proberen van de grond te krijgen. Hier was ik wel verward. Gaat deze film over een veertigjarige cougar? Maar al snel blijkt dat de dynamiek tussen de volwassen acteurs, de jongere acteurs, en ook de allerjongste acteurs, goed werkt.

Goede chemie

De acteurs in de film hebben chemie, en weten het verhaal goed over te brengen. Van alle belangrijke hoofd- en bijpersonages is Pico Alexander (speelt Harry) helaas de slechtste acteur. Naast al die grote acteurs merk je gewoon dat hij er soms wat bleek bij afsteekt en nog niet op hetzelfde niveau zit als zij zitten. Hij is denk ik vooral gecast voor zijn knappe looks.

Home Again still

Fijne feelgoodfilm

Wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik aan het einde van de film zo’n gelukkig gevoel had, is omdat dit zo’n heerlijke film is over het familiegevoel en vriendschap. De band die de drie jonge jongens opbouwen met de familie van Alice is gewoon heel mooi en zorgen ook regelmatig voor grappige en vertederende momenten. Is de film van de allerhoogste kwaliteit? Nee. Dan had je vast al wel meer over deze film gehoord. Maar is het een leuke film? Absoluut!

Conclusie

Home Again is een mooi verhaal dat  het familiegevoel omvat en hierop inspeelt met zowel grappige als tedere momenten. De chemie van de cast is ontzettend fijn. Qua acteerkunsten valt acteur Pico Alexander af en toe een beetje buiten de boot omdat hij nog niet op hetzelfde niveau zit als de andere belangrijke personages in deze film, maar dit doet gelukkig niets af aan het kijkplezier. Mocht je een fijne feelgoodfilm willen kijken, zoek dan niet verder. Home Again is een aanrader.

 

Deze post is al 2761 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Filmrecensie | Home Again (2017)