Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | How to be Single (2016)

How to be Single posterTitel: How to be Single
Releasedatum: 11 februari 2016 (NL)
Regisseur: Christian Ditter
Hoofdrollen: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie
Bijrollen: Damon Wayans Jr., Anders HolmNicholas Braun
Tagline: Welcome to the Party
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Komedie waarin Dakota Johnson en Rebel Wilson leren hoe het voelt om op de juiste manier single te zijn.

Er is een juiste manier van single zijn, een verkeerde manier van single zijn, en dan heb je nog Alice. En Robin, Lucy, Meg, Tom en David. New York zit vol met eenzame zielen op zoek naar de juiste match, echte liefde, een date, of gewoon iets daar tussenin. En ergens tussen de uitdagende berichtjes en one-night stands, hebben deze vrijgezelle allemaal iets gemeen, de noodzaak om te leren op de juiste manier single te zijn in een wereld vol met steeds veranderende definities van liefde. Daten in de stad die nooit slaapt is nog nooit zo leuk geweest.

How to be Single

How to be Single stond al een aardige tijd op mijn to-watch list, want ik ging er van uit dat de film hilarisch zou zijn. Ja, Rebel Wilson speelt altijd eenzelfde rol, maar de trailer sprak mij enorm aan (ja, dat was in de tijd dat ik nog trailers keek, deze recensie ligt ook al een aantal maanden als concept) en ik wilde deze film gewoon erg graag zien. Toevallig wilde mijn broertje hem ook nog zien en ging ik een avond op bezoek bij mijn ouders en keken we de film dus met de hele familie (net als vroeger, haha).

How to be Single still

Verschillende relatietypen

De film gaat echt over hoe het is om single te zijn, die perioden van overbrugging tussen de relaties waarin onze hoofdpersoon (Dakota Johnson) zit. De perioden waarin ze een relatie heeft worden dan ook overgeslagen in How to be Single; je ziet alleen het begin van de relatie of juist het einde. De diverse andere personages die we voorbij zien komen spreken je aan en vertegenwoordigen diverse relatietypen waardoor er ongetwijfeld voor een ieder herkenbare punten zitten in deze film.

Verrassend leuk

How to be Single is verrassend leuk en er wordt goed geacteerd. Zo lag ik bijvoorbeeld echt in een deuk bij de scène waarbij een jongen drinken wil pakken en in plaats daarvan een kaars pakte. Het klinkt nu misschien suf, maar zodra je die scène ziet moet je zeker weten lachen. How to be Single bevat geweldige grappen en ook vaak van die situaties waarbij je zelf vaak – althans wij – tegen de tv roept tijdens het kijken van een film. Bijvoorbeeld dat mensen in een taxi stappen en de chauffeur op de één of andere manier automatisch weet waar de personages wonen. Hier schreeuwen ze “Where the fuck do you live?”

How to be Single still

Misschien nog een keer?

De humor is echt het grootste pluspunt in deze film en de film vliegt dan ook voorbij. Maar verwacht geen kwalitatief hoogstandje. How to be Single is ook redelijk voorspelbaar van tijd tot tijd. Op het einde heb ik toch ook nog een traan gelaten. Ik ben volgens mij echt té emotioneel aangelegd… sorry guys! Maar het is wel een film die ik, zodra hij weer wat verder weg is gezakt in mijn geheugen, weer ga kijken.

Conclusie

Heb je zin in een grappige film, dan is How to be Single zeker een goede optie. Hij is origineel ingestoken doordat je alleen de stukken uit het leven ziet waarin ze daadwerkelijk single is, of op het punt staat een relatie te beginnen of te beëindigen. Er zit ongetwijfeld ook voor iedereen een personage met een relatietype tussen die reflecteert wie jij bent in relaties. How to be Single vliegt voorbij, en laat je gegarandeerd lachen, en misschien kun je er zelfs nog wat wijze lessen uit halen. Ik had er misschien nog iets meer van verwacht, maar hij is desalniettemin leuk om te bekijken.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2119 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Filmrecensie | How to be Single (2016)