Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Jumanji: Welcome to the Jungle still 6

Jumanji: Welcome to the JungleTitel: Jumanji: Welcome to the Jungle
Releasedatum: 21 december 2017 (NL)
Regisseur: Jake Kasdan
Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan, Jack Black, Bobby Cannavale, Nick Jonas
Tagline: The game has evolved
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Fantasy
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Vier scholieren komen een oude spelcomputer tegen en als ze die aanzetten komen ze door magische krachten per ongeluk terecht in de wereld van de video game, die Jumanji heet.

Daar krijgen ze het lichaam van de personages in het spel. Om te ontsnappen uit het spel moeten ze allerlei gevaarlijke levels uitspelen door samen te werken.

Jumanji: Welcome to the Jungle

Tijdens een bezoekje aan de bioscoop zag ik een trailer van Jumanji: Welcome to the Jungle. Hoewel ik de gelijknamige film uit 1995 ongetwijfeld wel eens heb gezien, kon ik mij er niks meer van herinneren. Toen ik echter de trailer bekeek voor deze nieuwe Jumanji-film schaterde ik van het lachen. Eén ding was zeker: deze film wilde ik zien! Ik moest alleen nog mijn vriend overhalen, want dat ging iets moeizamer.

Jumanji: Welcome to the Jungle still 6

Vervolg of remake?

Of het nou een soort vervolg of een remake zou zijn wist ik eigenlijk niet. Het viel mij tijdens het kijken van de film echter op dat verwezen werd naar een persoon: Alan Parrish. Ik ging ervan uit dat dit een verwijzing was, en dit bleek het ook te zijn. Er werd verwezen naar het personage van Robin Williams uit de Jumanji film van 1995. Na nog wat onderzoek kwam ik erachter dat Jumanji: Welcome to the Jungle wordt gerekend als vervolg. Maar je hoeft Jumanji niet gezien te hebben om deze film te snappen.

Volwassenen als tieners

De tieners in de film worden dus uiteindelijk in het spel gezogen en belichamen de personages die ze hebben gekozen in het spel. Dít is werkelijk geniaal gedaan. Echt. Het levert zoveel grappige situaties op. Maar deze situaties waren lang niet zo grappig geweest, als de volwassen acteurs deze tieners niet zo goed hadden kunnen spelen. Jack Black is hier vooral een uitblinker in. Hij speelt de rol van populair tienermeisje werkelijk fantastisch. Hierna vind ik Karen Gillan als nerd in het lichaam van een stoere babe ook heel sterk, maar ook Dwayne doet het niet slecht als nerd in het lichaam van, naja, The Rock. Kevin Hart speelt de rol van stoere football speler iets minder sterk, maar levert wel alsnog hilarische scènes op.

Jumanji: Welcome to the Jungle still

Als een game

Wat ik ook echt leuk vind, is hoe Jumanji echt omarmt wordt als spel. Ze worden niet een spel ingezogen waarna de film gewoon een avonturenfilm wordt, maar het speelt zich echt af als een spel. Ze hebben sterkten en zwakten, levens die ze kwijt kunnen raken. Ik vind het heel goed in elkaar gezet. Er is ook genoeg ruimte voor karakterontwikkeling. Elk personage krijgt de kwaliteiten en zwakten van een persoon waar hij of zij echt wat van kan leren. Het verhaal zit mijn inziens goed in elkaar en maakte de film mooi rond.

Conclusie

Jumanji: Welcome to the Jungle is een leuke avonturenfilm met een lekkere dosis humor. Zeker geschikt voor een leuke familieavond, of gewoon samen met een vriend(in) of partner. De film zit goed in elkaar en omarmt het zijn van een game. Maar de film was lang zo leuk niet geweest, als de acteurs hun personages niet zo goed hadden neergezet. Ze omarmen echt het zijn van een tiener, en dit levert fantastische humoristische scènes op.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2610 keer gelezen


Geef een reactie