Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3 still

Kung Fu Panda 3Releasedatum: 13 april 2016 (NL)
Regisseur: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson
Met stemmen van: Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J.K. Simmons, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Kate Hudson, James Hong, Randall Duk Kim
Tagline: The weight is over
Genre: Animatie | Actie | Avontuur | Komedie | Familie
Classificatie: 6+

HartjeHartjeHartjeHartje

In 2016 keert een van ’s werelds meest succesvolle animatiereeksen terug met zijn grootste en grappigste avontuur tot nu toe, Kung Fu Panda 3.

Als Po’s lang vermiste vader plotseling opduikt, reizen vader en zoon naar een geheim pandaparadijs waar ze een groot aantal hilarische panda’s ontmoeten. Maar als de bovennatuurlijke slechterik Kai aan een tocht door China begint en onderweg alle Kung Fu meesters verslaat, wordt van Po het onmogelijke verwacht – hij moet een compleet pandadorp, vol met luie en onhandige panda’s, trainen en veranderen in het ultieme leger van Kung Fu Pandas! – Pathé

Voorkennis

Hoewel ik mij kan herinneren enorm te hebben genoten kon ik mij voordat ik Kung Fu Panda 3 ging kijken nog maar weinig herinneren van de voorgaande verhaallijnen. Niet zo gek ook, want het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik deze films keek. Ondanks dat ik die voorkennis “kwijt” was, zit je er zo weer in wanneer de film begint.

Kung Fu Panda 3 still

Vaders

In Kung Fu Panda 3 bestijgt de biologische vader van Po het toneel en worden diverse thema’s hieromtrent aangesproken. De adoptievader die het gevaar ziet in de biologische vader en bang is zijn kind kwijt te raken. En de biologische vader die het gevoel heeft teveel gemist te hebben en er alles aan doet om zoveel mogelijk tijd met hem door te brengen.

Cute!

Maar dat niet alleen, Po moet nu doen waar hij voor is klaargestoomd: Kung Fu leermeester worden. Wat uiteraard niet zonder slag of stoot gaat bij de onzekere en onhandige pandabeer. Leuk ook is de toevoeging van meerdere panda’s in pandavillage, en o, wat zijn die kleintjes cute! Natuurlijk kan een verhaal als dit niet zonder slechterik, dus ook die is aanwezig, waardoor Po zichzelf moet zien te vinden. Ook de meeste andere personages uit voorgaande delen zijn te zien in dit derde deel.

Kung Fu Panda 3 still

Visueel een plaatje

Het verhaal is goed uitgewerkt en bouwt verder op de vorige delen. Het is een mooi verhaal en eerder genoemde elementen zorgen voor een goede boodschap voor zowel kind als volwassene. Wat daarnaast altijd aanwezig is bij de Kung Fu Panda films is de humor, die ook dit keer ruim aanwezig was. Ik heb dan ook regelmatig zitten gniffelen of heb hardop gelachen. Ook visueel is de film zeker een plaatje, vergelijkbaar met voorgaande delen, met prachtige animaties en kleurgebruik.

Conclusie

Ook van dit derde deel in de Kung Fu Panda franchise heb ik weer enorm genoten, geleerd en gelachen. Het verhaal is goed, de extra panda’s zijn leuk en cute, en de animaties zijn sterk. Als je zin hebt in een leuke en mooie animatiefilm dan moet je Kung Fu Panda 3 zeker overwegen. Een leuke film voor de hele familie, en als je genoten hebt van de voorgaande delen, zal je ook genieten van dit derde deel.

Koop bij Bol.com

Kung Fu Panda 3 is nu te zien in de bioscoop.

Deze post is al 2047 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Kung Fu Panda 3