Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Leve Boerenliefde (2013)

Leve BoerenliefdeTitel: Leve Boerenliefde
Releasedatum: 16 mei 2013 (NL)
Regisseur: Steven de Jong
Hoofdrollen: Cas Jansen, Tatum Dagelet
Bijrollen: Rense Westra, Thomas Dudkiewicz, Dirk Zeelenberg, Waldemar Torenstra, Marit van Bohemen
Tagline: Wat de boer niet kent… Date ie niet.
Genre: Romantiek | Komedie
Kijkwijzer: 6+ (Geweld)

SterrenSterrenSterren

Boer Jelte (Cas Jansen) heeft na het overlijden van zijn vrouw geen zin in romantische avonturen. Wanneer het nieuwe programma Boerenliefde uitgerekend op zijn erf wordt opgenomen, ontmoet hij de populaire presentatrice Wenda (Tatum Dagelet). Ook al zijn ze totaal verschillend, de zeer onverwachte vonk slaat toch over. De culturen van stadsmens Wenda en boer Jelte verschillen enorm, maar stiekem bloeit er iets moois op tussen de twee.

Leve Boerenliefde

Ik heb het niet zo op Nederlandse films, en dat zeg ik elke keer weer bij recensies van Nederlandse films. Toch zijn er enkele die ik wel leuk vind, waardoor ik er af en toe weer eens één de kans geef. Na het Movies en Series XL pakket gratis te hebben ingeschakeld (een actie speciaal voor mensen die Vodafone en Ziggo hebben), kwam ik Leve Boerenliefde tegen. Omdat ik mij dacht te herinneren wel te hebben gelachen om de trailer ooit, zette ik hem ervoor.

Leve Boerenliefde still

Nederlands

Nou, een film kan niet Nederlandser zijn dan Leve Boerenliefde. Een film over het boerenleven met tractoren en mest overal. Een film over een realityprogramma, gezien we allemaal (stiekem) graag kijken naar realityseries (waaronder tegenhanger Boer Zoekt Vrouw). En met personages met namen zoals Jelte en Hielkje. Niet dat dat altijd mijn probleem is met Nederlandse films. Nee, dat is juist dat ik het vaak moeilijk vind om Nederlandse acteurs een rol te zien spelen terwijl ik hunzelf er nog altijd doorheen zie sijpelen en het mij niet pakt. Dat viel bij Leve Boerenliefde gelukkig relatief mee. Al maakten ze het mij niet makkelijk met bijvoorbeeld Erben Wennemars die IJsboer Wennemars speelt…

Komedie?

Ik had bij Leve Boerenliefde een echte komedie verwacht, maar er zat veel minder humor in dan ik had verwacht. Het heeft zelfs een wat zwaarder verhaal, gezien de hoofdpersoon (Cas Jansen) een weduwnaar met twee kinderen is en zwaar in de zak en as zit door regelgeving. Er zitten echter wel komische momenten in, waaronder een maar al te herkenbaar probleem waarbij hij van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Leve Boerenliefde still

Cas Jansen

Cas Jansen weet absoluut te charmeren, en is denk ik ook mede de reden dat ik deze film fijn vond om te kijken. Ergens denk ik stiekem dat als de film door een grote studio in Amerika was gemaakt, leuker was geweest. Maar of dat allemaal in mijn hoofd zit weet ik niet. De chemie met Tatum Dagelet wilde niet helemaal werken, maar als ik het personage van Cas Jansen zag kijken dan geloofde ik zijn liefde direct, dus het zal dan moeten liggen aan Dagelet. Deze laatste moest af en toe in haar rol ook even een zwakke, gedupeerde meid lijken, maar slaagde daar niet in. Daar heeft zij denk ik een te sterke persoonlijkheid voor.

Conclusie

Leve Boerenliefde is een leuke film om tussendoor te kijken, maar ik ga het niet met man en macht aanraden. Cas Jansen is charmant, en ook de bijrollen van Waldemar Torenstra en Jamai Loman zijn leuk. Echter de chemie tussen de twee hoofdpersonen mist een beetje. Voor een romantische komedie miste ik ook nog wat meer grappige situaties, en rommelde het verhaal hier en daar. Het programma dat in de film gepresenteerd wordt, getiteld Leve Boerenliefde, snap ik nog steeds niet helemaal. Hoe werkt dat spel nou? Wel is het leuk om even – een soort van -achter de schermen te kijken bij zo’n programma.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1706 keer gelezen


Geef een reactie