Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Miss You Already (2016)

Miss You Already still

Miss You Already posterTitel: Miss You Already
Releasedatum: 7 april 2016 (NL)
Regisseur: Catherine Hardwicke
Hoofdrollen: Drew Barrymore, Toni Collette
Bijrollen: Paddy Considine, Tyson Ritter, Dominic Cooper
Tagline: When life falls apart, friends keep it together
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Angst, Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterren

Een ontroerende komedie over pure vriendschap, vertrouwen en liefde.

Milly (Toni Collette) en Jess (Drew Barrymore) zijn al hun hele leven beste vriendinnen. Als kinderen deelden ze alles en ook nu ze volwassen zijn, kunnen ze niet zonder elkaar. Losbol Milly heeft een succesvolle carrière, een rockster (Dominic Cooper) als man en twee kinderen. Jess leeft bescheidener op een woonboot met haar vriend (Paddy Considine) en heeft een vurige kinderwens.

Maar net als Jess eindelijk zwanger is, krijgt Milly de diagnose borstkanker. Milly heeft haar vriendin harder nodig dan ooit, maar Jess kan haar eigen geluk maar moeilijk verbergen. Een ontroerende komedie over pure vriendschap, vertrouwen en liefde.

Miss You Already

Al een hele tijd geleden zette ik Miss You Already op mijn to-watch lijstje dankzij de poster en de omschrijving. Doordat ik ze op de poster zie lachen dacht ik dat het een commerciele film zou zijn waarbij ook veel humor zou worden gebruikt. Dat klopt uiteindelijk niet echt, maar toch heb ik wel genoten van de film.

Vergist?

Dit is trouwens niet vanaf het begin geweest. In het begin twijfelde ik namelijk of ik mij misschien had vergist in Miss You Already. Ik wist niet goed wat ik er van moest denken en kan maar moeilijk omschrijven waarom niet. Ik denk dat het komt omdat ik van een commerciële amerikaanse film uitging, terwijl het een film is die zich beter kenmerkt als een wat serieuzere en minder bombastische Britse film. Maar goed dat was gewoon een inschattingsfoutje. Humor zit trouwens wel in de film, maar met mate. Of eigenlijk werkt het gewoon niet altijd – bij mij.

Miss You Already still

Naarmate de tijd vorderde

Het begin trok mij dus niet zo erg, maar gelukkig werd de film naarmate de tijd vorderde leuker om naar te kijken. De reden dat ik de film geen topfilm vind ligt denk ik deels bij het feit dat het personage van Toni Colette mij niet aanspreekt. Ze was simpel genoeg niet likeable genoeg, soms zelfs een bitch. Ze weet mij uiteindelijk wel te emotioneren, maar dat komt ook deels omdat zo duidelijk in beeld wordt gebracht welke impact kanker heeft op haar leven en op haar omgeving. Het is dan ook de tweede helft van de film die mij echt deed meeleven.

Jess

Jess (Drew Barrymore) is een personage dat mij dan weer wel aansprak. Ze steunt Milly onvoorwaardelijk en dit staat haar eigen geluk eigenlijk behoorlijk in de weg. Jess probeert namelijk zwanger te worden. Je ziet hoe ze zelf een leven probeert te bouwen met haar vriend – die soms weken achtereen weg is voor zijn werk -, maar dat ze haar vriendin kwijt aan het raken is aan deze rotziekte. Dit is wat gewoon heel goed in beeld komt; het effect op degene die kanker heeft, maar ook op de mensen om haar heen, met name haar beste vriendin.

Miss You Already still

Blaast je niet omver

Echt uit de verf komen de acteurs en de film echter niet. Het is een goede film, maar het blaast je niet omver. Dit ligt denk ik ook heel erg aan de vriendschap waarop ingespeeld wordt; er wordt je verteld dat ze hun hele leven al vrienden zijn, maar toch voel ik het niet helemaal. Hoewel de meningen verschillen, miste ikzelf toch wel wat chemie tussen beide hoofdrolspelers. En waar je aan de ene kant een hele realistische kant van kanker ziet, weten ze er ook een paar ongeloofwaardige wendingen in te gooien.

Conclusie

Miss You Already heeft een moeizame start en het duurt even voordat je echt met de personages mee gaat leven, maar uiteindelijk weet het verhaal je te emotioneren. De film laat goed zien wat voor effect kanker heeft op de persoon zelf, maar ook haar omgeving. Je wordt meegenomen door diverse verwerkingsstadia. Toch vond ik de film niet sterk genoeg om in te bioscoop te moeten hebben gezien; je kunt deze film prima thuis kijken, memorabel is hij namelijk niet.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1918 keer gelezen


Geef een reactie