Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Night School (2018)

Night School

Night School blu-rayTitel: Night School
Release DVD/Blu-ray: 17 april 2019 (NL)
Regisseur: Malcolm D. Lee
Cast: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Rob Riggle, Romany Malco, Taran Killam, Anne Winters, Al Madrigal, Mary Lynn Rajskub, Fat Joe, Ben Schwarz
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Wanneer succesvolle sales medewerker Teddy (Kevin Hart) per ongeluk zijn werkplek verwoest, moet hij na zijn ontslag een nieuwe baan zoeken. Voordat hij dit kan doen, moet hij zijn middelbareschooldiploma halen om aangenomen te worden. Twee belangrijke zaken staan hem in de weg: de no-nonsense lerares Carrie (Tiffany Haddish) en Stewart (Taram Killam): Teddy’s rivaal van zijn middelbareschooltijd, die nu de rector van de school is en alles zal doen om hem te zien mislukken. Elke schoolregel staat op het punt om gebroken te worden wanneer ze nek-aan-nek gaan met grappen, streken en lessen die je niet in boeken kunt leren. De Night School kan beginnen!

Night School

Night School draait om Teddy. Teddy was in zijn middelbare school periode een populaire gast, maar heeft door leerproblemen uiteindelijk nooit zijn diploma gehaald. Nu, in het heden, lijkt hij het helemaal gemaakt te hebben en staat hij op het punt zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Waarheid is dat hij amper geld heeft, leeft van leningen en zij veel meer verdient dan hem. Wanneer zij ja zegt, maar het lot ervoor kiest dat hij zijn baan kwijtraakt, moet hij alsnog zijn diploma gaan halen. Hij sluit zich aan bij de avondschool op zijn vroegere middelbare school. Maar alleen een goede babbel is niet genoeg om je diploma te halen.

Night School still

Op zoek naar de balans

De eerste helft van Night School vond ik de humor wat te overdreven. Ze deden véél te veel moeite om grappig te zijn. Sowieso kreeg ik de indruk dat Kevin Hart zichzelf echt enorm geweldig vindt. Pas over de helft, wanneer er eindelijk ook wat gevoel bij komt kijken, begon de film mij pas echt te interesseren. Je ziet langzaam maar zeker een mooie band ontstaan tussen de personages en er wordt ietwat serieuzer op dingen in gegaan. De balans tussen humor en het verhaal was eindelijk gevonden. Volgens mij was het budget van Night School overigens niet zo groot. Teddy en zijn ex-klasgenoten werden namelijk zowel in het heden als verleden door dezelfde acteurs gespeeld. Dit was werkelijk zo ongelooflijk als maar kon. Als je rond de veertig bent kom je gewoon niet meer geloofwaardig over als tiener.

Boordevol typetjes

Zoals te verwachten zit Night School boordevol typetjes. De docent die niet in de grapjes van Teddy trapt, maar langzaamaan wel voor hem opwarmt. De ex-klasgenoot die eindelijk denkt wraak te kunnen nemen. De huisvrouw, de huisman, de immigrant, de crimineel, noem maar op. Gelukkig maakt dit niet uit en heb ik van deze typetjes kunnen genieten. Al van de één meer dan van de ander.

Vooral het personage dat amper het beroep dental hygiënist kan uitspreken vond ik in de loop van de film steeds leuker worden. En als ik heel eerlijk ben, vond ik zo ongeveer elk personage leuker dan het personage van Kevin Hart, haha. Ik ben er tijdens deze film achter gekomen dat ik geen Kevin Hart fan ben. Veel te overdreven. Gelukkig had hij een fantastische tegenspeler, en wist de supportende cast ontzettend leuk uit de verf te komen. Hierdoor was het alsnog een vermakelijke film.

Night School still

Extra’s

Op de blu-ray stond ook een variëteit aan bonuscontent. Helaas vond ik dit niet zo heel veel toevoegen aan Night School. Zestig procent van deze bonuscontent bestond uit het ophemelen van Kevin Hart. De andere veertig procent bestond uit een kijkje achter de schermen, en uit een alternatieve openingsscène (ik snap helemaal waarom ze daar niet voor zijn gegaan, veel te langdradig) en bloopers (viel wat tegen eigenlijk). Fans van Kevin Hart kunnen hun hart dus ophalen bij dit ophemelende stuk bonuscontent, maar ikzelf vond het niet bijster bijzonder. Dan vind ik content bij films als Mamma Mia: Here We Go Again en Mortal Engines vele malen interessanter.

Conclusie

Night School is een film waardoor ik heb ontdekt geen fan te zijn van Kevin Hart. De eerste helft van de film waren ze een beetje zoekende naar de hoeveelheid humor. Ik vond Kevin Hart veel te overdreven en de grappen too much. Op een gegeven moment was daar gelukkig een ommezwaai en leken ze een goede balans te vinden. Helaas voor Kevin, vond ik de gehele supportende cast vele malen leuker dan hem als hoofdpersoon in deze film. Ik denk dan ook dat al zijn tegenspelers ervoor hebben gezorgd dat de film vermakelijk was. Night School is niet van uitmuntende kwaliteit, maar best leuk om een keer te kijken.

Ben jij fan van Kevin Hart?

Deze post is al 926 keer gelezen


Geef een reactie