Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Now You See Me 2

Now You See Me 2 still

Now You See Me 2 posterTitel: Now You See Me 2
Releasedatum: 9 juni 2016 (NL)
Regisseur: Jon M. Chu
Hoofdrollen: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan
Bijrollen: Mark Ruffalo, Daniel Radcliffe, Jay Chou, Michael Caine, Morgan Freeman
Tagline: You haven’t seen anything yet
Genre: Actie | Komedie | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (geweld)

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, maken de vier getalenteerde illusionisten zich op voor een comeback waarin ze de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht willen brengen. De man achter hun verdwijningsact is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een technisch wonder die de illusionisten dwingt de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren.

Om hun naam te zuiveren en het werkelijke brein achter deze praktijken te ontmaskeren zullen de illusionisten een laatste weergaloze stunt moeten uithalen.

Now You See Me 2

Laatst konden jullie in mijn recensie van Now You See Me al lezen hoe enthousiast ik was over het eerste deel, en hoe erg ik uitkeek naar Now You See Me 2 (ik benoemde het overigens ook al in Mijn Film Alfabet). Al moet ik wel zeggen dat ik ondertussen probeerde mijn enthousiasme te temperen. Want het zou niet makkelijk zijn om het niveau van het eerste deel aan te houden, laat staan te overstijgen.

They did it!

En toch is het ze gelukt mij wéér enorm enthousiast te maken. Man, ik heb zó genoten van Now You See Me 2. In principe is de basis hetzelfde, maar de invulling anders. We reizen bijvoorbeeld af naar Macau, en we beroven geen bank, maar gaan juist verder op het verhaal uit het eerste deel. Als je het format van de eerste film goed op je netvlies hebt zitten, weet je hier en daar al hoe de film zal gaan verlopen. Maar dit format werkte bij deel één, en voor mij ook bij deel twee. Wat mij betreft is het een succesformule. Aan de andere kant zitten er ook nog genoeg interessante en onverwachte wendingen in de film. Wat in elk geval duidelijk is, is dat Now You See Me 2 je de gehele film weet vast te houden en te vermaken.

Now You See Me 2 still

Puur entertainment

Sowieso zit er genoeg humor in deze franchise, maar daarnaast is Now You See Me 2 ook prachtig in beeld gebracht. Een voorbeeld is een zekere regenscène en een kaarttrucscène. Illusionisten willen jou entertainen, en dat is precies wat de Now You See Me films ook willen doen. Waar in het eerste deel echter veel special effects gebruikt werden voor trucs, is in dit deel 90% echt door de acteurs uitgevoerd en gebaseerd op trucs die werkelijk gedaan kunnen worden. Special effects zijn vooral gebruikt om het effect te versterken. Er zijn ook diverse leuke filmpjes online te vinden waarin je de four horsemen onder andere ziet oefenen met het gooien van kaarten. Dit resulteert in een fantastische scène in de film. Ook de soundtrack, met het herkenbare geluid uit deel één, is weer heerlijk.

Ik wil hem nog een keer zien!

Wat ik ook leuk vind aan deze films is dat je niet alleen de trucs ziet, maar ook hoe ze werken. Een soort kijkje in de keuken van illusionisten (en filmmakers). Now You See Me 2 blijkt net als het eerste deel een succes en ik wil hem nu al nog een keer zien om te kijken of ik nog specifieke dingetjes kan ontdekken die ik heb gemist. Is het aan te raden eerst nog even het eerste deel te herkijken? Ik zou zeggen: doen! Ik vond de film geweldig en is het rewatchen zeker waard. Maar of het nodig is: niet perse. In het begin van de film word je redelijk up to speed gebracht en ga je er dus niet volledig blind in.

Now You See Me 2 still

De cast

Isla Fisher kon wegens haar zwangerschap niet meedoen aan Now You See Me 2 en werd vervangen door Lizzy Caplan. Ik dacht dat ik haar zou missen, maar deze wijziging in de cast blijkt juist verfrissend. Lizzy Caplan heeft een prima chemie met de al bestaande castleden en weet je te vermaken. Grappig is de dubbelrol van Woody Harrelson. Waar anderen dit misschien wel het slechtste deel van de film zouden vinden (en stiekem is dat het misschien ook wel), vond ik Woody Harrelson enorm grappig met zijn neptanden.

En mijn recensie wordt alweer veel te lang, maar ik heb dan ook veel te veel te vertellen over deze film. Daniel Radcliff doet het goed (maar hij heeft dan ook genoeg oefening gehad met “magie” in Harry Potter). Morgan Freeman, Michael Caine en Mark Ruffalo zijn gelukkig ook weer van de partij. En mijn favoriete horseman is aan de ene kant Jack Wilder (Dave Franco), maar Jesse Eisenberg weet zijn personage in deze films ook altijd fantastisch neer te zetten.

Conclusie

Ik wil deze film nu direct nog een keer zien. Als je deel één leuk vindt, dan vind je deel twee waarschijnlijk ook leuk. Vond je het niks, dan kun je deze beter overslaan. Dave Franco zei het in een interview eigenlijk heel goed: “If you come in and you want to pick apart every little moment and question the logic of every scene, then you might not love the movie. But if you sit back and enjoy the experience and let it wash over you, you’re gonna love it and say that was an incredibly fun time.” De acteurs zijn fantastisch, alsook de chemie tussen de acteurs, en alles is prachtig in beeld gebracht. Ik heb genoten net zoals ik van deel één heb genoten. Ik kijk uit naar het derde deel, ik hoop dat het net zo goed wordt.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2476 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Filmrecensie | Now You See Me 2

  1. Ik vond deel 1 onderhoudend, maar niet veel meer dan dat. Ik verschoot mij dan ook een ongeluk dat ze daar een vervolg op maakten. Ik zag deel 2 gisteren en was echt ontgoocheld. Bordkartonnen personages, weinig samenhang en een nodeloos ingewikkeld plot. Niets voor mij dus, maar daaraan zie je: over smaak valt niet te twisten 😉