Categorieën: Films / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Seventh Son

Seventh Son still

Seventh Son PosterTitel: Seventh Son
Releasedatum: 26 februari (NL)
Regisseur: Sergey Bodrov
Hoofdrollen: Ben Barnes en Jeff Bridges
Bijrollen: Julianne Moore en Alicia Vikander
Tagline: When darkness falls, the son will rise
Gebaseerd op: The Spook’s Apprentice door Joseph Delaney
(In het Nederlands De laatste leerling)
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof Taalgebruik)

SterrenSterrenHalve sterren

Lang geleden werd de wereld bedreigd door een kwaad dat een oorlog wilde ontketenen tussen bovennatuurlijke krachten en de mensheid. Meester Gregory (Jeff Bridges) is een ridder die de boosaardige en machtige heks Moeder Malkin (Julianne Moore) opsloot.

Maar nu is ze ontsnapt en neemt ze wraak. Moeder Malkin roept al haar volgelingen op en bereidt zich voor om haar toorn op de nietsvermoedende wereld los te laten. Er is slechts één belemmering: Meester Gregory. Gregory komt oog in oog te staan met het dodelijke kwaad waarvan hij altijd al vreesde dat het zou terugkeren.

Hij heeft de tijd tot de volgende volle maan om iets te doen wat normaal gesproken jaren duurt: het opleiden van zijn nieuwe leerling Tom Ward (Ben Barnes). Het lot van de mensheid is in handen van de zevende zoon van een zevende zoon.

Hoge verwachtingen, lage resultaten

Ik keek heel erg uit naar Seventh Son omdat ik fantasy films zoals ook de films van Percy Jackson altijd erg leuk vind, en deze film valt qua genre wel in hetzelfde rijtje. Daarnaast speelt de leuke Ben Barnes (The Big Wedding) de hoofdrol dus ging ik ervan uit dat het een fantastische film zou worden.

Hoewel de film uiteindelijk wel vermakelijk was, was het alles behalve de hoge kwaliteitsfilm die ik had verwacht. Teveel momenten dacht ik “Oh, duidelijk green screen, jammer dat het zo zichtbaar is”. Ze kunnen tegenwoordig zoveel en zo goed, en toch was het hier zo duidelijk nep. De film was standaard en niet bijzonder. Dat geldt ook voor het verhaal; ik heb geen moment gedacht “Als dat maar goed gaat”, en ik miste een stukje geschiedenis en achtergrond.

Seventh Son still

Geen goede opbouw, storende Jeff Bridges en leuke Ben Barnes

Ook vond ik de liefde tussen Tom (Ben Barnes) en Alice (Alicia Vikander) te plotseling en snel gaan. Voor mijn gevoel was er geen opbloeiende liefde of het gevoel van liefde op het eerste gezicht. Het voelde voor mij meer als dat de makers vonden dat Tom en Alice bij elkaar hoorden en dat we dat maar gewoon moesten geloven. Hoewel Barnes en Vikander later in de film wel meer chemie hadden, vond ik de opzet dus mager.

Daarnaast ben ik gewoon geen fan van Jeff Bridges omdat ik mij stoor aan de manier waarop hij praat, met zijn onderkaak ver naar voren en een beetje binnensmonds. En hoewel ik daar in The Giver wel aan wende vond ik dat hier continu irritant. Julianne Moore (Still Alice) vond ik in de rol van slechterik Malkin niet slecht en niet goed, maar wel vermakelijk.

Ben Barnes vond ik uiteraard erg leuk om te zien en zorgde ervoor dat de film leuk genoeg was om er toch van te genieten. Ik vind Ben Barnes over het algemeen een leuke acteur met zijn rollen in de Narnia films, Dorian Gray en The Big Wedding. En hoewel ik de Narnia films en The Big Wedding graag nog een keer ervoor zal zetten, zal dat helaas niet het geval zijn bij Seventh Son.

Seventh Son still

Conclusie

De film is dus verre van een kaskraker, maar als je een lekker simpele film wilt zien kan het zeker wel vermakelijk zijn. Ik ben erg benieuwd of het verhaal echt zo weinig body heeft of dat het in het boek wel veel beter uitgeschreven is. Daar ga ik wel vanuit, want vaak – al dan niet altijd – is het boek beter dan de film. De film is niet slecht, maar zeker ook geen topper. Of de film daadwerkelijk een vervolg krijgt betwijfel ik gezien de vele lage cijfers die de film heeft gekregen.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2619 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Filmrecensie | Seventh Son

  1. Ik kijk nooit trailers, maar aangezien de setting me niet aansprak keek ik de trailer voor deze wel en daaruit had ik al het gevoel dat het geen goede film zou zijn.

  2. Ik ben ontzettend benieuwt naar de film, maar ik heb inderdaad hier en daar gehoord dat hij ontzettend tegenviel omdat het absoluut niet op het boek leek. Maar ik blijf wel benieuwt en ik ga hem wel kijken!

  3. Body of niet – het ziet er wel echt uit als een film die ik wil zien.

    Niet in de laatste plaats vanwege Ben natuurlijk – maar fantasy is altijd goed (zelfs in de slechtste vorm – lees: Dragon Heart etc.).