Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Someone Great (2019)

Someone GreatTitel: Someone Great
Releasedatum: 19 april 2019 (NL)
Regisseur: Jennifer Kaytin Robinson
Cast: Gina Rodriguez, Brittany Snow, DeWanda Wise, LaKeith Stanfield, Peter Vack
Tagline: Getting It. Together.
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 16+ (Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterren

Jenny droomt van een carrière als muziekjournaliste. Deze droom wordt steeds meer werkelijkheid wanneer ze te horen krijgt de baan gekregen te hebben bij een prestigieus magazine. Hiervoor zal ze naar San Francisco verhuizen. Haar vriend heeft evenwel geen zin in een langeafstandsrelatie en zet er een punt achter. Jenny vindt troost bij haar twee beste vriendinnen Erin en Blair met wie ze voor een laatste keer afspreekt in New York.

Jane?

Ein-de-lijk heb ik Someone Great gekeken. De film stond al op mijn lijstje sinds de film op Netflix verscheen en ik zag dat Gina Rodriguez erin speelt. Ik vind haar superleuk acteren in Jane the Virgin – zo jammer dat seizoen 5 het laatste is! Maar op een vrije woensdagmiddag keek ik Someone Great dan eindelijk. Wat vond ik ervan?

Someone Great

Someone Great draait in hoofdzaak om Jenny Young (Gina Rodriguez). Maar ook haar twee beste vriendinnen, Blair (Brittany Snow) en Erin (DeWanda Wise) hebben een eigen verhaallijn. Jenny is de vorige avond gedumpt door haar vriend Nate (LaKeith Stanfield), waar ze negen jaar mee samen was. De film beslaat ongeveer 24 uur, afgewisseld met Jenny’s herinneringen aan gebeurtenissen in die negen jaar. Someone Great gaat over het terugvinden van jezelf en openstaan voor veranderingen.

Someone Great still

Romantische komedie?

De film wist mij niet meteen te pakken. Het wordt omschreven als een romantische komedie, maar daarvoor vind ik het eigenlijk nog iets te somber. Het gevoel dat ik normaal gesproken krijg van romantische komedies is dat rozige romantische gevoel. Ik voelde me eerder af en toe zelfs wat neerslachtig worden. Dit neemt echter niet weg dat het verder een prima film is.

Niet helemaal mijn cup of tea

Wat ik jammer vind is dat er zoveel drugsgebruik (party drugs) in de film naar voren komt. Het trekt mij niet, en verheerlijking ervan zou ik dan ook afraden in films. En de scène met het rijkeluis jochie lijkt compleet verwaarloosbaar. De film is hier en daar wat over de top en het gedrag van de meiden spreekt mij over het algemeen ook niet aan.

Gina Rodriguez op deze manier zien was wel even wennen, want ze is niet de girl-next-door zoals in Jane the Virgin. En dat is ook niet erg, behalve dan dat ik vind dat ze in Jane the Virgin beter acteert. Stiekem vond ik het (bij)verhaal van Blair leuker om te zien dan het hoofdverhaal. Het plot is soms wat ongeloofwaardig, want er gebeurt wel héél veel in 24 uur tijd. Maar daar valt nog wel doorheen te kijken. Ook zitten er op relatiegebied veel herkenbare momenten in.

Someone Great still 2

Latina AF

Je vindt ook diversiteit in de film terug. Niet alleen door de diverse cast, maar ook homoseksualiteit wordt ingezet in een korte, maar sterke verhaallijn. En bovenal speelt feminisme een grote rol in Someone Great. Dit alles zie je ook in kleine details, zoals tekst opdrukken op t-shirts “Latina AF”, kussens “Feminist” en meer. Vriendschap en op jezelf staan zijn aandachtspunten die aangekaart worden.

Conclusie

Hoewel zeker goed nagedacht is over details – zoals de kussens met opdruk – kan ik niet zeggen dat ik dit een topfilm vind. De film is hier en daar iets te overdreven, en ook de verheerlijking van drugs had voor mij niet gehoeven. Maar Someone Great is prima om een keer ergens tussendoor te kijken. En zeker de feministen en fans van diversiteit zouden van deze film kunnen genieten.

Houd jij van films met feminisme en diversiteit?

Deze post is al 1790 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Filmrecensie | Someone Great (2019)

  1. Deze film stond nog op mijn te-kijken-lijstje (mede inderdaad door Gina!) maar wat jammer dat het toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Goed geschreven.:)

  2. Ik denk niet dat ik deze film op mijn lijstje ga zetten. Films met drugs en extreme feminisme trekken mij gewoon totaal niet. Diversiteit vind ik dan wel altijd weer leuk!