Categorieën: Films / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Duff

The Duff

The Duff PosterRelease datum: 20 februari 2015 (Amerika), Onbekend (NL)
Regisseur: Ari Sandel
Hoofdrollen: Mae Whitman, Robbie Amell
Bijrollen: Bella Thorne, Bianca A. Santos, Skyler Samuels
Tagline: You either know one, you have one, or you are one / Every duff has their day
Genre: Komedie

HartjeHartjeHartjeHartje

Scholiere Bianca (Mae Whitman) is dol op haar vriendinnen, totdat ze erachter komt dat ze de DUFF van de groep is. De sportieve hunk (Robbie Amell) die haar hierop wijst, mag haar gaan helpen om van dit stigma af te komen.

Veel bekende namen

Ik wilde The Duff heel erg graag zien. In eerste instantie wist ik eigenlijk niet eens waar de film over zou gaan, maar de castleden spraken mij enorm aan. Zo ben ik groot fan van Robbie Amell – die ik al eerder voorbij zag komen in 16oo Penn, The Tomorrow People en nu ook The Flash – en zag ik ook Mae Whitman (Parenthood), Bella Thorne (Blended), Bianca A. Santos (Happyland) en Skyler Samuels (The Nine Lives of Chloe King).

The Duff still

Naar het boek van Kody Keplinger

Uiteindelijk kwam ik erachter dat de film gebaseerd is op het gelijknamige boek van Kody Keplinger. Ik bestelde het boek direct, maar was na maanden nog altijd niet aan het boek toegekomen. De film was inmiddels uitgebracht in Amerika (helaas is het in Nederland nooit in de bioscoop gekomen) en ik had op een avond zin in een film waarvan ik van te voren wist dat ik hem ongetwijfeld leuk zou vinden. Dus toch maar cheaten en de film kijken voordat ik het boek had gelezen.

So awkward!

De film was uiteindelijk niet zó geweldig dat ik het vijf hartjes geef, maar wel erg leuk. En soms héél awkward. Zo awkward dat ik het niet aan kon zien wat er op dat moment gebeurde en ik hoopte dat de persoon in kwestie zou stoppen zoiets doms te doen. Je kunt wel zeggen dat ik behoorlijk meeleefde.

The Duff still

Voorspelbaar en cheesy, but I don’t mind…

Eerlijk is eerlijk, hier en daar is de film iets te voorspelbaar en cheesy, maar dat neem ik op de koop toe, soms is dat namelijk helemaal niet erg of zelfs waar ik zin in heb. Daarnaast bevat de film een goede boodschap, is de film grappig, doen de acteurs het erg leuk en zijn ze erg prettig om naar te kijken (hello Robbie Amell!).

Conclusie

The Duff bevat een groot aantal bekende namen en is daarmee bijna een garantie voor succes. Dit betekent natuurlijk niks, want er zijn uitzonderingen, maar in het geval van The Duff klopt het zeker. The Duff is heerlijk om te kijken, maar hier en daar wat te cheesy en voorspelbaar. Maar op zijn tijd vind ik dat helemaal niet erg! De acteurs zijn hartstikke leuk om naar te kijken, acteren goed en ik kon mij helemaal inleven in de film. The Duff krijgt daarom een verdiende vier hartjes van mij.

Lees hier mini-recensies van alle films die ik in mei heb bekeken

Deze post is al 2881 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Filmrecensie | The Duff

  1. Dit lijkt mij nou echt een film waarbij je je verstand op nul zet en gewoon geniet van al die knappe jongens. Haha! Beetje jammer dat hij niet in de bioscoop/filmhuis draait. Tip waar ik deze film (gratis?) kan kijken?

  2. Ik vond de film ook echt leuk! Ik ben in ieder geval blij dat ik hem gekeken heb. En het boek is ook echt leuk hoor! Er zijn wel wat dingen veranderd in de film namelijk dus nog steeds de moeite om te lezen.