Categorieën: Films / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The People We Hate at the Wedding (2022)

The People We Hate at the Wedding
The People We Hate at the Wedding

Titel: The People We Hate at the Wedding
Releasedatum: 18 november 2022 op Prime Video
Regisseur: Claire Scanlon
Cast: Allison Janney, Ben Platt, Cynthia Addai-Robinson, Kristen Bell
Tagline: Save the Hate
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 16+

Waardering: 2.5 uit 5.

In deze hilarisch grappige komedie worden de niet functionerende Amerikaanse broers en zussen Alice (Kristen Bell) en Paul (Ben Platt), samen met hun altijd optimistische moeder (Allison Janney), uitgenodigd op de Britse bruiloft van hun vervreemde halfzus Eloise (Cynthia Addai-Robinson) als een kans voor hen om opnieuw contact te maken als – min of meer – volwassenen, en te leren van elkaar te houden zoals ze dat ooit deden.

Nieuwsgierig

Toen ik het persbericht in mijn inbox kreeg voor The People We Hate at the Wedding was ik meteen nieuwsgierig. Kristen Bell staat namelijk meestal garant voor hilarische films en tv-series. Ik mocht een screener ontvangen (waarvoor dank!) om deze film voor jullie te recenseren. De film is sinds 18 november 2022 te bekijken op Prime Video.

The People We Hate at the Wedding

The People We Hate at the Wedding

De film draait om drie broers en zussen en hun moeder. De Britse halfzus gaat trouwen en nodigt haar familie uit in Engeland. De broer en zus hebben er totaal geen zin in, want ze vinden hun zus maar verwend en enorm uit de hoogte. Wanneer ze toch besluiten te gaan, verloopt het alles behalve soepel…

Net niet

Ik was enorm benieuwd naar The People We Hate at the Wedding. Zeker met Kristen Bell in de film had ik een enorm hilarische film verwacht. Helaas kwamen deze verwachtingen niet helemaal uit. Waar de film echt wel momenten heeft waar je om kunt grinniken, is het voor mijn gevoel echt een film waarin veel het eigenlijk nét niet is. Van het Britse accent dat veel te ingestudeerd klinkt, tot acteerwerk dat vaak net iets te overdreven is uitgevoerd.

The People We Hate at the Wedding

Potentie

Deze film heeft in potentie een mooi verhaal over een gezin dat van elkaar vervreemd is en tijdens een huwelijk door gigantisch uit de hand gelopen situaties nader tot elkaar komt. Als het verhaal en de dialogen wat beter uitgewerkt waren en hier en daar misschien gekozen was voor andere acteurs, had het veel meer kunnen worden dan dat het nu is.

Eindoordeel

The People We Hate at the Wedding is een enigszins vermakelijke, maar ook makkelijk weer te vergeten film. Alles aan deze film is het helaas net niet. Hier en daar is de film echt wel vermakelijk, maar het verhaal had beter uitgewerkt kunnen worden waardoor de acteurs er meer mee hadden kunnen doen. Het had de potentie om een grote komedie te worden, maar er zijn betere uitvoeringen van dit soort verhalen. Desalniettemin vind ik de conclusie van het verhaal erg mooi.Deze post is al 571 keer gelezen


Geef een reactie