Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Venom (2018)

Venom still

Poster VenomTitel: Venom
Releasedatum: 4 oktober 2018 (NL)
Regisseur: Ruben Fleischer
Cast: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Reid Scott, Jenny Slate
Tagline: Embrace your inner anti-hero.
Genre: Actie | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

Het verhaal volgt een fotojournalist, Eddie Brock genaamd, die verbonden raakt met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam ‘Venom’. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een antiheld die de onschuldigen probeert te beschermen.

Lage verwachtingen

Waarom weet ik niet. Maar ik had in mijn hoofd zitten dat de film Venom veel negatieve recensies had ontvangen. Of dit klopte wist ik eigenlijk niet meer. Misschien waren het ook wel mijn verwachtingen – niet zo hoog – die deze gedachte in mijn hoofd had gestopt. Toch wilde ik de film zien, en mijn vriend ook. Het speelt zich immers af in het Marvel universum!

Venom still

Venom

Voor mij is Venom nog een vrij nieuw personage in de Marvel wereld – ik herinner mij het personage op de één of andere manier niet uit de Spider-Man films. Hierdoor vond ik de verhaallijn automatisch extra interessant. Want hoe zit het allemaal met deze zogenaamde symbioten?

Ik had op de één of andere manier ook verwacht dat de special effects en CGI superslecht zouden zijn. Maar ook dit viel reuze mee. Het was zelfs best goed te noemen.

Grappig

Vanaf het moment dat Venom écht zijn intrede doet – en dat is nog best laat – wordt de film ook spontaan een stuk grappiger. Het gevecht tussen Venom en Eddie Brock in één lichaam levert heel wat grappige scènes op. Dit is mede te danken aan het goede acteerwerk van Tom Hardy. De eerste helft van de film wordt vooral gebruikt om Eddie Brock een achtergrondverhaal te geven en om uit te leggen wat symbioten zijn en waar ze vandaan komen. Hiermee is Venom dus een typische originfilm.

Venom still

Conclusie

Misschien waren het mijn lage verwachtingen, maar het feit is dat ik Venom vele malen leuker vond dan ik had verwacht. Ik kijk zelfs uit naar het vervolg! Waar humor in het begin nog niet echt van toepassing is, en ook niet perse gemist wordt, vind ik de toevoeging van humor in de tweede helft zeer welkom. Het gaf de film net dat beetje extra. Tom Hardy is goed gecast en zorgt ervoor dat zijn personage ontzettend leuk is om naar te kijken en mee te leven. Kortom: een vermakelijke film.

Wat vond jij van Venom?

Deze post is al 1485 keer gelezen


Geef een reactie