Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #28 | Deze films keek ik in april 2017

Deze films keek ik in april 2017

Elke maand vertel ik welke films ik heb gezien. Meestal zijn er een aantal films waarvan al een langere recensie online staat, of waarvan nog een langere recensie volgt. Deze benoem ik alleen met titel, en als de recensie al online staat link ik er naartoe. Nieuw dit jaar in dit overzicht is ook de Movie Bingo update. Zoals ik al aangaf in Kijkje in mijn leven | maart 2017 vroeg ik mij af of ik überhaupt tijd zou hebben om films te kijken. Uiteindelijk keek ik dan ook alleen een film op zowel 28 en 29 april. O, en eentje op 2 april, die ik helemaal vergeten was aan deze lijst toe te voegen. Nadat ik dit artikel had ingepland heb ik hem dus nog snel even toegevoegd!

Films die ik in april heb gekeken, maar waarvan een recensie al verschenen is:

Bekijk ook welke films ik heb gekeken in 2017 op de Movie Challenge pagina, hoe het gaat met de Movie Bingo, of welke andere challenges ik in 2017 aan ben gegaan.

Stripes

Storks posterStorks

Releasedatum: 28 september 2016 (NL)
Regisseur: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Cast: Andy Samberg (Junior), Katie Crown (Tullip)
Tagline: A bundle of trouble is coming.
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 6+ (Angst)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Storks (ooievaars) bezorgen babies… of tenminste dat deden ze. Nu bezorgen ze pakketjes voor wereldwijde internet gigant Cornerstore.com. Junior, de top bezorger onder de ooievaars, staat op het punt promotie te maken.

Juist op het moment dat hij per ongeluk de Baby Maak Machine activeert. Een super schattig, maar volstrekt onwettig klein meisje is het gevolg. Om te voorkomen dat zijn baas hierachter komt, haast Junior zich om dit probleem pakketje -zijn eerste bezorg baby- af te leveren. Een onthullend avontuur waarin meer dan één familie het ware geluk vindt en het bestaansrecht van de ooievaar weer tot leven wordt geroepen.

Koop op bol.comTrailer

Storks heeft absoluut zijn grappige momenten en ontroerende momenten. Toch krijgt hij van mij geen topbeoordeling. Maar dat komt mogelijk doordat ik echt hele hoge verwachtingen had, en het verhaal dan toch iets tekort schiet. Het is wat mij betreft geen animatiefilm van topniveau zoals bijvoorbeeld Big Hero 6 en Up, maar het is zeker wel een vermakelijk film. En tsjah, baby’s zijn gewoon schattig, dus dat is absoluut een pluspunt van Storks; baby’s te over.

Stripes

Allied posterAllied

Releasedatum: 12 januari 2017
Regisseur: Robert Zemeckis
Cast: Brad Pitt, Marion Cotillard
Tagline: Deception is an art. Truth is a test. Is love a lie?
Genre: Actie | Drama | Romantiek | Thriller | Oorlog
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Allied is het verhaal over Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied.

In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik heb de trailer een aantal keer voorbij zien komen in de bioscoop en vond het een interessant verhaal. Echter, ik dacht ook dat ik door de trailer al precies het verloop van de film wist. Tot ongeveer de helft van de film bleef ik dat denken. Maar verrassend genoeg waren er nog wel wat twists die ik niet aan had zien komen. Daar was ik uiteraard heel erg blij mee. Toch is Allied geen klasse van de hoogste plank, al is het ook geen slechte film. Het is een prima film, die hier en daar nog weet te verrassen en Pitt en Cotillard hebben een fijne chemie. Maar het is geen film die ik een tweede keer op zou willen zetten. Ook vond ik hem misschien iets te langzaam. Dachten jullie trouwens stiekem ook een klein beetje aan Mr. & Mrs. Smith? Beetje jammer trouwens van Brad Pitts botox face…

Stripes

Movie Bingo Update

Tijd voor de vierde Movie Bingo Update. Ik heb deze maand slechts twee films gekeken dus het afstrepen is wederom iets moeilijker. Als ik zo weinig films blijf zien kan ik deze update beter per kwartaal doen, net als bij de Reading Challenge. Ja, ik denk dat ik het voortaan per kwartaal ga doen. Heb ik een vakje in kunnen vullen? Meh. Eentje heb ik ingevuld. Ik twijfelde bij Allied nog om het in het vakje van een film waarin liefde centraal staat te stoppen, maar ik vind het niet 100% passend. Dit vakje heb ik gevuld:

  • Een film langer dan 120 minuten: Guardians of the Galaxy (136 minuten)

Movie Challenge - Update 4

Stripes

Volgende maand…

Oké, mei is een rustigere maand dan het extreem volle april. Dus ik verwacht eigenlijk toch minstens vier films te zien. Het liefst nog wat meer zelfs. Ikzelf wil heel graag The Boss Baby nog zien, maar hij draait niet in OV in Drachten, en mijn vriend vind de film niet bijzonder genoeg om voor naar Groningen te gaan. Dus dat wordt nog even wachten. Maar ik hoop wel The Circle te zien, en nog diverse andere films die momenteel al in de bioscoop draaien. Voortaan ga ik deze overzichtjes ook per kwartaal plaatsen, zodat ze wat voller zijn en het ook wat spannender is wat betreft de Movie Bingo.

Stripes

Welke film moet ik in mei absoluut kijken?

Deze post is al 2465 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Mini-recensies #28 | Deze films keek ik in april 2017

  1. Storks heb ik zo om moeten lachen, die was echt heel leuk. En ik denk dat je na de Get Together misschien weer een extra vakje voor je bingo kaart hebt (hopelijk niet “Een hele slechte film” 😉 )