Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #6 | Mannenharten & Mannenharten 2

Regelmatig zal je op Reviews & Roses de rubriek mini-recensies tegenkomen. Hierin bespreek ik telkens twee films die ik heb bekeken, waarvan ik geen uitgebreide recensie heb geschreven. Maar gezien ik het leuk vind om wel elke film kort te bespreken, schrijf ik deze mini-recensies. Vandaag vind je in deze rubriek mijn besprekingen van de films Mannenharten (2013) en Mannenharten 2 (2015).

Mannenharten

MannenhartenTitel: Mannenharten
Releasedatum: 28 november 2013 (NL)
Regisseur: Mark de Cloe
Cast: Daan Schuurmans, Jon van Eerd, Barry Atsma, Teun Kuilboer, Fabian Jansen, Jeroen Spitzenberger, Liliana de Vries, Katja Herbers, Hadewych Minis, Georgina Verbaan, Kim Feenstra
Tagline: Over mannen die hun hart achterna lopen!
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Zes mannen zijn op zoek naar de ware liefde. Hun paden kruisen elkaar in de sportschool, waar ze wekelijks trainen om in vorm te blijven. Tijdens hun zoektocht krijgen ze te maken met prille liefde, kinderwensen, bindingsangst en oude liefde die nooit vergaat.

Mijn mening – Ik had weinig van de film verwacht, en daardoor was hij denk ik stiekem wel leuk. De voornaamste reden dat ik deze film uiteindelijk wel wilde kijken, is omdat Nederlandse films mij steeds vaker weten te verrassen. En omdat ik de leuke titelsong op de radio hoorde, haha. Er zitten echt wel wat leuke grappen in in Mannenharten. Vooral om Jeroen Spitzenberger heb ik veel moeten lachen. Maar er zitten ook dingen in die voor mij de film typisch Nederlands maken. De platte uitspraken als het om seks gaat bijvoorbeeld. Of de bekende Nederlandse gezichten waarvan ik niet snap wat ze in deze film doen (Kim Feenstra) omdat ze niet kunnen acteren…

Mannenharten is echter toch ook heel herkenbaar. Doordat de cast zo groot is en veel verhaallijnen bevat, zit er voor velen wel een verhaallijn bij die dicht bij hun eigen zit. Uiteindelijk een leuke film en ik raad hem je zeker niet af, maar het is niet het soort film dat je een tweede keer opzet.

Koop bij bol.com RR

Sterren

Mannenharten 2

Mannenharten 2Titel: Mannenharten 2
Releasedatum: 17 december 2015 (NL)
Regisseur: Mark de Cloe
Cast: Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen, Mingus Dagelet, Katja Herbers, Hadewych Minis, Liliana de Vries, Maartje van de Wetering, Jelka van Houten
Tagline: Omdat ze vrouwen nog steeds niet begrijpen
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik, Drugs-en/of alcoholmisbruik)

SterrenSterrenSterren

Ondanks dat er veel veranderd is in hun levens gaat het liefdesleven van de mannen Wouter, Tim en Dennis nog steeds op en neer. Hun zoektocht naar liefde gaat in alle hevigheid verder.

Mijn mening – Wat meteen opvalt zijn de nieuwe en de afwezige personages. Blijkbaar hadden sommige mensen geen trek in een tweede deel. Hoewel dit tweede deel zeker leuk genoeg is om te bekijken, is hij wel minder sterk dan het eerste deel. Dat ligt dan misschien toch aan het feit dat het een herhaling is van het eerste deel, enkele personages missen, en ik beide films vlak achter elkaar heb gezien. Wederom vond ik het verhaal rondom Jeroen Spitzenberger weer het leukst om te zien, al kon ik ook genieten van het verhaal van nieuweling Mingus Dagelet. Wil je Mannenharten 2 kijken zonder het eerste deel te hebben gezien? Dat raad ik niet aan, want de verhalen sluiten echt op elkaar aan.

Beide zijn het uiteindelijk prima films om een keer samen te kijken, maar echt sterk zijn ze niet.

Koop bij bol.com RR

Heb jij deze films gezien? Wat vond je ervan?

Deze post is al 1262 keer gelezen


Geef een reactie