Categorieën: Films, Tv-series / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Telfie | Het social network voor entertainment

Telfie homepage

Vroeger toen ik nog studeerde – oké, dat is slechts een aantal jaren geleden, maar het voelt als eeuwen geleden – was er een website met app genaamd GetGlue. Later werd GetGlue overgenomen en werd het TVTag, waarna het per 1 januari 2015 opgeheven werd. Ik maakte veel gebruik van GetGlue. Een dienst waarbij je kon aangeven welke serie je op dat moment aan het kijken was en dit eventueel kon delen. Het leuke was dat je hier stickers mee kon verdienen, die je, na het behalen van een bepaald aantal, kon bestellen en overal op kon plakken. Nu is er eenzelfde dienst gestart in Nederland: Telfie. Als je een GetGlue account hebt dan kun je deze ook weer activeren.

Telfie

Telfie is een Nederlandse startup die naar eigen zeggen “de internationale social media wereld gaat veroveren!” Maar waar het op neerkomt is dat het in feite een soort social network is; zoals Foursquare, maar dan voor tv-series en films.

Je kunt inchecken bij je favoriete tv-series en films door slechts aan te geven dat je ernaar aan het kijken bent en kunt het vervolgens ook delen op andere social media zoals Facebook en Twitter. Naast de website hebben ze ook een app, zo kun je altijd en overal inchecken.

Je kunt ook mensen volgen, reageren op elkaar of een hartje geven als je vindt dat ze iets leuks kijken.

Telfie Stickervel

Stickers

Daarnaast hebben ze ook dat andere toffe element waardoor ik destijds zo getrokken werd door GetGlue: stickers! Zo heb ik bijvoorbeeld al een aantal stickers verzameld van onder andere tv-series als Teen Wolf en Superstore. Ik heb via GetGlue destijds ook stickers besteld (gratis en voor niks) en kon daarmee bijvoorbeeld mijn laptop of schoolboeken mee versieren.

Die stickers, dat vind ik persoonlijk zelf het leukste bij een platform als dit. Ik moet wel eerlijk zeggen, soms check ik dus ook wel eens in bij tv-series of films, gewoon om te zien of er een sticker beschikbaar is. Daar komt mijn verzameltic om de hoek kijken, haha.

Ik heb ook een stickervel ontvangen van Telfie, voor deze review. Het zijn mooie stevige stickers dus ze zullen niet snel scheuren of vervagen. Zelfs op het oneven oppervlak van mijn laptop blijven ze goed plakken! De leukste stickers die ik heb ontvangen heb ik er direct opgeplakt.

Wanneer unlock je stickers?

Dat is niet geheel duidelijk. Bij GetGlue was het vaak bij tv-series die op dat moment in Amerika werden uitgezonden. Dit betekent dat ik dus vaak om één uur ‘s nachts incheckte voor een sticker omdat het rond zeven uur ‘s avonds in Amerika werd uitgezonden (tijdsverschil). Gelukkig is dat bij Telfie niet altijd zo. Zo zeggen ze zelf: “Sommige stickers unlocken alleen als de TV serie inderdaad op dat moment te zien is in de US. Maar gelukkige hebben we ook vele andere stickers die wel op andere momenten van de dag te unlocken zijn!” Zo heb ik mijn Teen Wolf stickers in de eerste dagen ná de première van de aflevering in Amerika ontvangen. Meer kans!

Telfie stickers

Credits

Om die stickers thuis te kunnen ontvangen moet je credits verdienen. Je kunt ze ook kopen, maar voor 550 credits – het aantal dat je nodig hebt om een stickervel met hoogwaardige kwaliteit stickers thuis te laten bezorgen – betaal je al €10,-. Dat is mij persoonlijk iets teveel voor stickers.

Je kunt ze ook verdienen. Eén van de twee opties is momenteel door het meedoen aan enquêtes en winacties, bijvoorbeeld “Vul uw mobiele telefoonnummer in en druk op “verzenden””. Hier ben ik persoonlijk geen fan van, en hier zal ik geen gebruik van maken; of het wel of niet zo is maakt niet uit, maar ik vind het er altijd wat shady uitzien en kies er dus bewust voor hier niks mee te doen.

Je krijgt ook credits als je vrienden uitnodigt via je eigen URL. Dit zijn er echter slechts tien per keer, dus echt snel gaat dat niet. Hopelijk komen er nog andere functionaliteiten bij waarmee je credits kunt verdienen.

Conclusie

Voorlopig zit het er voor mij dus niet in om mijn eigen stickers te bestellen, en heeft dit platform voor mij nóg geen meerwaarde. Maar Telfie is nog in ontwikkeling en zal nog veel meer functionaliteiten uitrollen. Ze hebben de ambitie om beter en groter te worden dan GetGlue is geweest. Zo zullen er nog functionaliteiten bijkomen zoals “Chatten met andere users, volgen van TV show pagina’s en notificatie krijgen wanneer je show op TV is, Polls, Quizzes, en vooral natuurlijk veel interactie tussen users op allerlei manieren.” Veel van deze functionaliteiten zijn ook te vinden op een website als MijnSerie.nl, maar ik ben erg benieuwd waar het uiteindelijk heengaat. Ik zal Telfie voorlopig nog wel even in de gaten houden.

Voor dit artikel heb ik een gratis stickervel ontvangen.

Maak jij een account aan?

Deze post is al 2027 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Telfie | Het social network voor entertainment

  1. Later dit jaar zal het een stuk goedkoper worden om de fysieke stickers te bemachtigen, voornamelijk doordat er dan makkelijkere manieren zijn om gratis aan credits te komen.

  2. Oh wat leuk. Zou zo gaaf zijn om weer stickers te verzamelen. Ik was dol op GetGlue en de stickers zitten nu nog op mijn Windows laptop, haha. Ik hoop dat ze snel met betere voorwaarden om stickers te bestellen komen. Ik ga de app wel alvast gebruiken!