Categorieën: Boeken, Food/Drinks / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Lekker en gezond het nieuwe jaar in met FitChef

Hoe staat het met jullie voornemens voor 2020? Vorig jaar ben ik afgekickt van het overmatig gebruiken van Labello. Ik stopte cold turkey tijdens de kerstvakantie, en inmiddels zijn we alweer een jaar verder! Dit jaar wil ik alles op alles zetten om eindelijk eens af te vallen. Dit wordt bij mij een combinatie van meer gaan sporten en gezonder eten. Ik houd niet van sporten, maar recent heb ik het spel Just Dance ontdekt, en sport ik met plezier. Gewoon thuis, voor de tv. Nu het eten nog. Daar heb ik meer hulp bij nodig. Ik moet eigenlijk gewoon een weekschema hebben, met makkelijk te bereiden gerechten. Daar komt FitChef om de hoek kijken. Zouden zij mij kunnen bieden wat ik nodig heb?

Over Fitchef

Fitchef - Kosten

FitChef begon met twee boeken met onder andere recepten, waarvan inmiddels ruim 40.000 exemplaren zijn verkocht. Na het succes van de boeken is acht maanden geleden ook een website opgericht, waar je terecht kunt voor kant-en-klare, speciaal op jou afgestemde weekmenu’s. Hierbij wordt gekeken naar je persoonlijke macro-en caloriebehoefte. Van ochtend tot avond, tot tussendoortjes wordt precies aangegeven wat je mag eten. Daarnaast worden alle benodigdheden ook alvast voor je op een boodschappenlijst gezet. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Ben je alleen geïnteresseerd in het weekmenu, dan kun je je voor €9,95 per maand aanmelden op de website. Ben je naast de weekmenu’s ook nieuwsgierig naar de boeken? Dan kun je een jaarabonnement afsluiten, waarbij je de twee boeken t.w.v. €49,95 gratis erbij krijgt.

Wat ik heb uitgeprobeerd

Van FitChef mocht ik een maand lang gratis de website met bijbehorende weekmenu’s uitproberen. Daarnaast kreeg ik twee boeken cadeau, namelijk FitChef en FitChef Turbo.

Hoe is de website mij bevallen?

FitChef - Intoleranties

Aantrekkelijk idee

Het idee achter FitChef trok mij enorm aan. Het idee dat er gekeken wordt naar jouw behoeften en op basis hiervan een weekmenu voor je wordt gemaakt is erg aantrekkelijk. Je wordt wekelijks op de hoogte gebracht per e-mail dat er een nieuw weekmenu klaarstaat, je bestelt de producten en kijkt elke dag even op het schema wat je die dag allemaal mag eten.

Niet voor de lastige eter

In de praktijk blijkt Fitchef voor mij niet geschikt. Ik ben een lastige eter, en de weekmenu’s passen helaas niet bij mij. De ingrediënten liggen mij de helft van de tijd niet. En wat ik bovenal belangrijk vind, is dat wat ik eet, wel lekker is (voor mij).

Handig

Heel handig vind ik dat je aan kunt geven dat je bijvoorbeeld geen vis eet. Wat ik graag had gezien, als lastige eter zijnde, is dat ik individuele ingrediënten kan aanvinken die ik niet lekker vind. En dat er dan op basis daarvan bijvoorbeeld een vervangend ingrediënt wordt aangeraden zodra dit in een recept is verwerkt. Bijvoorbeeld wanneer je courgette niet lust.

Edit: FitChef heeft aangegeven dat er nog vele updates aan zullen komen in de komende zes maanden. Zij geven aan: “Dit jaar komt er een optie voor members om losse ingrediënten uit te sluiten. Wij zijn het platform vanaf scratch opnieuw aan het bouwen (met de feedback/ervaringen van al 5000 gebruikers) en binnen enkele maanden wordt het hele platform slimmer, sneller, beter en gebruiksvriendelijker.” Ik ben enorm benieuwd, want, zoals ik al zei, zou ik dat een grote toevoeging vinden!
Favorieten

Fijn is dat je recepten ook toe kunt voegen aan jouw favorieten. Iets minder fijn, is dat wanneer je abonnement stopt, dit overzicht niet meer beschikbaar is. Ook de weekmenu’s kan ik niet meer raadplegen. Wél kan je de recepten nog opzoeken in de receptendatabase.

Stok achter de deur

Is er een programma dat wel geschikt voor mij zal zijn? Ik ga er steeds harder aan twijfelen. Maar wanneer je geen lastige eter bent zoals ik, dan kan FitChef een fantastische stok achter de deur zijn. Je hoeft niet meer de hele tijd na te denken welke gezonde gerechten je klaar kunt maken. En ook tijdens een drukke werkweek heb je dankzij de boodschappenlijst alles al in huis voor een hele week.

Wat vond ik van de boeken?

FitChef en FitChef Turbo

Interessant

De boeken vond ik interessanter dan de website. Dit komt doordat de boeken naast recepten ook nog veel interessante informatie bevatten over eiwitten, koolhydraten, het bewaren van eten en nog veel meer. In FitChef krijg je de meeste informatie naast de recepten. Waar enkele dingen wel herhaald worden in FitChef Turbo, moet je Turbo wel echt zien als aanvulling op. Tenzij het je alleen om de recepten gaat natuurlijk. Hier en daar komt er wel ook nieuwe informatie om de hoek kijken. Daarbij krijg je in FitChef Turbo ook enkele voorbeeld weekmenu’s voor mannen en vrouwen.

De boeken zijn, net als de website, erop gericht dat je gezond eet en fit wordt. Vandaar dat de recepten in het boek ook gerichte eiwitrijke recepten zijn.

Veel tips en recepten

Net als op de website had ik ook hier het probleem dat veel recepten niet voor mij weggelegd zijn als moeilijke eter. Echter heb ik, voornamelijk op het gebied van hoofdgerechten, diverse lekkere recepten gevonden in beide boeken. Deze zal ik allemaal gaan uitproberen. Ook zal ik meer gaan kijken naar mealpreppen, met de handvatten die het boek FitChef Turbo mij heeft gegeven. Het stuk over mealpreppen had wat mij betreft nog wel uitgebreider gemogen, gezien het zo’n interessant concept is, en dit goed binnen mijn huidige leefstijl past. Fijn aan de boeken vind ik ook de vele tips, zowel onder de recepten als tussendoor.

DIY

Tot slot is nog leuk om te benoemen dat er ook enkele niet-maaltijden in de boeken staan. Zo staat in FitChef Turbo bijvoorbeeld ook een recept voor het maken van je eigen spread en je eigen muesli. Doordat je ze niet kant-en-klaar koopt bevatten ze vaak minder toegevoegde suikers e.d.

Conclusie

FitChef en FitChef Turbo

Na het uitproberen van de website en het doorlezen van de boeken ben ik tot de conclusie gekomen dat de website helaas niet voor mij is weggelegd. Hiervoor ben ik een te lastige eter. En geloof mij, ikzelf vind het zijn van een lastige eter enorm vervelend. Luste ik alles maar gewoon, dat zou alles zoveel makkelijker maken. Mocht je geen lastige eter zijn, dan denk ik dat de website zeker een aanvulling kan zijn. Zeker wanneer je even wat houvast nodig hebt, en het fijn vindt dat alvast voor een complete week is ingepland wat je gaat eten. Op die manier ben je minder geneigd na het werk makkelijk te denken, en toch voor iets minder gezonds te gaan.

De boeken zijn voor mij echter wel interessant. FitChef en FitChef Turbo bevatten diverse recepten die mij aanspreken en die ik wil gaan maken. Maar bovenal vind ik het ook fijn dat, naast recepten, ook aandacht is voor makkelijk behapbare informatie die begrijpelijk is voor leken zoals ik. In combinatie met de diverse tips, denk ik dat ik zeker wat heb opgestoken van de boeken en zal ik deze nog vaker raadplegen.

Denk je nu: dit is echt wat voor mij? Dan heb je geluk, want tot 12 januari 2020 krijg je namelijk 40% korting op het jaarabonnement. Dat is een jaar lang weekmenu’s + de 2 FitChef boeken! Voor meer informatie en om je aan te melden, klik je hier.

Wat is jouw goede voornemen voor 2020?

Deze post is al 1667 keer gelezen


Geef een reactie