Categorieën: Muziek / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Breek je week | Crystallize

Breek je Week hoofdplaat

Per vorige week kun je elke woensdag een Breek je Week artikel vinden op Reviews & Roses. Een korter artikel dan je van mij gewend bent, puur om de week te breken en wat variatie aan te brengen in het aanbod op Reviews & Roses.

Breek je Week is een rubriek waarin ik elke woensdag een liedje aanraad. Dit kan uiteenlopen wat betreft muziekstijlen. Van pop, tot rock en tot klassieke muziek. Maar ook van nieuwe liedjes tot klassiekers, of gewoon al wat oudere nummers. Dus check gewoon elke woensdag het Breek je Week artikel en wie weet kom je jouw favoriete nieuwe liedje tegen.

Crystallize – Lindsey Stirling

Afgelopen zomer in Tenerife, zaten mijn vriend en ik op het balkon. Het was avond en verderop was op een podium het avondprogramma van start gegaan. Op dat specifieke moment was er een act van atleten. Niet dat wij het konden zien, want vanaf het balkon konden wij alleen de achterkant van het podium zien, een muur. Maar ik hoorde plots een prachtige melodie. Ik was direct verliefd. Gelukkig bestaat er iets als Shazam; een app die liedjes kan herkennen en direct opslaat in Spotify.

Die melodie was Crystallize, door Lindsey Stirling. Tot op de dag van vandaag luister ik dit prachtige en tegelijk pittige nummer met violen. Ik hou ervan als iemand een klassiek instrument als de viool neemt en er geweldige, moderne muziek mee maakt. Ik heb inmiddels al haar albums grijs gedraaid. Ze heeft veel variërende nummers, ook samenwerkingen met zangers en zangeressen, zoals bijvoorbeeld het geweldige liedje Shatter Me. Ik vind haar nummers vooral ook heerlijk om te luisteren tijdens het lezen. Vandaag raad ik je Crystallize aan, maar eigenlijk raad ik je aan gewoon al haar albums te beluisteren.

Enjoy!

Wat vind jij van Crystallize/Lindsey Stirling?

Deze post is al 1304 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Breek je week | Crystallize

    • Kan gebeuren, maar het is leuk dat je hem even hebt beluisterd. Misschien heb je meer met het liedje dat ik heb gekozen voor volgende week. 🙂