Categorieën: Muziek / Tags:

Geschreven door Jessica

Leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt #5

Leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt

De laatste tijd verschijnen er vooral boekige artikelen merk ik, dus tijd om hier weer even wat afwisseling in te brengen. Tijd voor wat leuke liedjes in mijn rubriek Leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt. Vandaag vertel ik jullie welke liedjes ik de afgelopen tijd aan mijn Spotifylijst heb toegevoegd.

Ik kan ontzettend genieten van het luisteren naar muziek. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om tijdens het huishouden of het koken de muziek keihard aan te zetten en mee te zingen en te dansen door het huis. Het maakt mij ontzettend vrolijk.

Ook in de auto staat de muziek altijd aan. En af toe, is het ook heerlijk om gewoon even op de bank te gaan liggen, met mijn ogen dicht, en dan te luisteren naar prachtige muziek. O ja, en de muziek staat ook keihard aan als ik onder de douche sta. En ja, ik zing net zo hard mee, haha.

Señorita | Shawn Mendes ft. Camilla Cabello

Ik houd sowieso van Shawn Mendes. Al ver voordat hij bekend werd in Nederland had ik zijn muziek grijs gedraaid. En ook nu brengt hij het ene na het andere lekkere nummer uit. Zo ook deze – zoveelste – samenwerking met Camilla Cabello is weer heerlijk zomers en geeft zo’n lekker Cubaanse vibe af, die mij destijds ook aantrok in de film Dirty Dancing: Havana Nights. Genieten!

Ritual | Tiësto ft. Jonas Blue & Rita Ora

Ook Ritual is een superlekker nummer. Een heerlijke beat vergezeld door de mooie stem van Rita Ora. Dit is typisch zo’n nummer dat ik lekker hard aanzet terwijl ik bijvoorbeeld het huishouden aan het doen ben, of onderweg naar huis ben van een lange werkdag.

Rescue Me | OneRepublic

Dit liedje heb ik twee weken geleden ofzo ontdekt toen ik het op Q-Music voorbij hoorde komen. Wat een heerlijk up-tempo nummer en wat een heerlijke klank van Ryan Tedders stem. Ze hebben al vele heerlijke liedjes – de vorige keer noemde ik ze ook al in deze rubriek -, en ook Rescue Me vind ik weer een fantastisch nummer.

Ik sta jou beter | Kris Kross Amsterdam ft. Nielson

Dit liedje hoorde ik vorige week toevallig op de radio op weg naar mijn werk, en sindsdien krijg ik hem niet meer uit mijn hoofd. De afgelopen járen vond ik Nederlandse muziek soms wel leuk, maar nooit met regelmaat. Nielson is toch wel een van de zangers die hier een grote invloed op heeft gehad. Hij is absoluut één van die personen die de Nederlandse popmuziek leven heeft ingeblazen door het stoffige imago van Nederlandse muziek weg te blazen met zijn heerlijke nummers. IJskoud en Diamant waren de laatste tijd heerlijke nummers, maar Ik sta jou beter is het nieuwste nummer dat op repeat staat bij mij.

Leuk weetje dat een Q-Music DJ toevallig op de radio vertelde: Kris Kross Amsterdam heeft voor dit liedje de muziek gebruikt van J. LO’s Love don’t cost a thing! Ik vond de beat al superfijn, maar pas nadat hij het vertelde op de radio hoorde ik Love don’t cost a thing er pas in. Vroeger heb ik veel naar dit liedje geluisterd, dus geen wonder dat Ik sta jou beter ook een succes is, haha. Al heeft Kris Kross Amsterdam er nog wel een lekker up tempo beat doorheen gegooid. Heerlijk!

Don’t give up on me – Andy Grammer

Andy Grammer is echt een artiest die ik niet vaak genoeg op de Nederlandse radio hoor. Hij heeft met regelmaat superfijne liedjes. Zo ook dit prachtige Don’t give up on me, dat, zo begrijp ik, ook in de film Five Feet Apart is gebruikt.

Maar ook dit zijn toppers

De volgende liedjes staan al wat langer in mijn Spotify lijst, maar gezien deze rubriek in mei en juni niet is verschenen, wilde ik ze hieronder toch nog even opnemen:

Wat vind jij van deze nummers?

Deze post is al 1180 keer gelezen


Geef een reactie