Categorieën: Muziek / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Muziek | Nathan Sykes – Unfinished Business

Nathan Sykes - Unfinished Business

Af en toe heb ik een fase. Dan ben ik he-le-maal gek van een zanger of band. Een aantal jaren geleden was dat The Wanted. Ik kende hun muziek al wel, maar ik raakte verslaafd aan hun muziek na hun AMA optreden in 2012. Die fase duurde ook behoorlijk lang. 24/7 luisterde ik hun muziek. Ze hadden zelfs een realityserie – The Wanted Life – die ik vervolgens natuurlijk ook heb gekeken. En zoals altijd bij bands had ik natuurlijk ook een zwak voor één of twee heren. In mijn geval waren dat Siva en Nathan.

Siva had een hele aparte stem, die ik juist heel mooi vond kleuren. Hij stak er echt uit. Daarnaast sprak hij mij als persoon van de vijf ook aan omdat hij wat rustiger is en al jaren gesetteld met zijn vriendin. De andere heer – of eigenlijk broekje, want hij toen negentien – was Nathan Sykes.

Waarom Nathan Sykes? Nou, hij is in elk geval niet lelijk, maar het was vooral zijn performance tijdens de AMA Awards in 2012. Hoe hij daar stond en hoe hij die keel opentrok: WAUW! Kippenvel!

Hier even het Youtube filmpje zodat jullie er ook even van kunnen genieten, het stukje waar ik zo gek op ben start bij 2:20 (zet je volume even vol aan).

Helaas maken ze inmiddels al een tijdje geen muziek meer samen. Ze gaven aan een pauze te nemen om solo-activiteiten te ondernemen. Enorm jammer, want er zijn maar weinig nummers die ze hebben uitgebracht die ik niet leuk vond. Ik zet ze dan ook regelmatig nog aanstaan. Maar toevallig was ik eind november (2016 – ik plaats het artikel inderdaad wat laat) een beetje aan het doorklikken binnen Spotify en kwam ik erachter dat Nathan Sykes een soloalbum (Unfinished Business) had uitgebracht!

De sfeer van zijn liedjes is iets anders dan de boyband liedjes van The Wanted, het is een beetje soul/lounge/R&B-achtig. Ik mis de popmuziek van The Wanted wel, maar deze nieuwe stijl is zeker niet verkeerd. Ik beluister het album sinds november regelmatig.

Het nummer Famous is in september als single gereleased en was het eerste nummer dat ik van hem als soloartiest hoorde. Prachtig nummer dat je non-stop op repeat kunt hebben staan. Ook Twist en I Can’t Be Mad zijn nummers die ik vaak beluister. Ik zal het album nog weer even aanzetten. Luister je mee?

Kennen jullie Nathan Sykes al?

Deze post is al 1495 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Muziek | Nathan Sykes – Unfinished Business

  1. Oeh perfect! Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe artiesten! Ben nu bezig met mijn playlist voor mijn tripje van aankomende week. Ik ga deze liedjes even luisteren! Thanks! <3

    • Wat leuk om te horen! 😀
      Ik twijfelde heel erg of dit artikel uberhaupt gelezen zou worden, dus dat je ook gaat luisteren vind ik erg leuk! 😀

      Waar ging je tripje naartoe?