Categorieën: Activiteiten, Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Even babbelen #2 | Songfestival 2022

Eurovisie Songfestival 2022 (1)

Dag lieve lezers. Vlak voor mijn blogpauze vorig jaar kwam ik met een nieuwe rubriek, en deze ga ik nu ik weer blog nieuw leven inblazen. Ik heb wel vaker dat ik gewoon even wil kletsen, maar niet specifiek in de vorm van een recensie. Dus bedacht ik de rubriek ‘Even babbelen‘. Deze rubriek zal ik erbij pakken wanneer ik gewoon even wil kletsen of iets wil vertellen. Vandaag is dat over het Eurovisie Songfestival.

Ferovision

Net als vorig jaar organiseert mijn broertje Ferdinand weer Ferovision. Hoe dit ontstaan is vertelde ik jullie vorig jaar, net als dat ik ook vertelde over mijn geschiedenis met het Eurovisie Songfestival. Lees dat artikel dus zeker ook even wanneer je interesse hier ligt.

Mijn broertje heeft ook dit jaar zijn vrienden, familie en volgers gevraagd om alle liedjes voor 2022 te beluisteren en hieruit een top 10 te maken. Hierbij mag je niet stemmen op het land waarin je woont (hij heeft ook internationale vrienden). Zodoende zat ik afgelopen zondag alle liedjes te beluisteren en deel ik vandaag mijn resultaten met jullie. Overigens vind ik het liedje van Nederland erg mooi!

Semi Final 1 (1)

40 liedjes

Vorig jaar hoopte ik dat ik überhaupt op tien leuke liedjes zou komen, maar kwam ik uiteindelijk zelfs op zeventien. Dit jaar had ik er dus al veel meer vertrouwen in.

Sommige liedjes heb ik uiteindelijk zelfs grijs geluisterd. Al moet ik zeggen dat enkele liedjes uiteindelijk nog van plek zijn gewisseld. Zo had ik vorig jaar Embers van James Newman op één gezet, maar bleek hij live helaas lang zo sterk niet. En was Discoteque buiten de top 10 gevallen, maar is dat juist na vaker luisteren alsnog een favoriet geworden. Onderstaande top 10 is dan ook puur gebaseerd op één keer luisteren via de Youtube lijst die mijn broertje heeft samengesteld.

Terwijl ik aan het luisteren was vroeg ik mij op een gegeven moment toch af of ik nog wel een sterke top 10 zou krijgen, maar het bleek dat in de tweede halve finale de meeste sterke liedjes zitten. Vanaf dat moment werd het maken van de top 10 lastiger en lastiger.

Ferdinands verwachtingen

Natuurlijk heb ik mijn broertje ook dit jaar gevraagd naar zijn verwachtingen. Welk liedje denkt hij dat bij mij op één staat, en welke liedjes ik leuk zal vinden? En komt dat overeen met het resultaat? Wat hij zei:

“Ik verwacht sowieso Verenigd Koninkrijk. Ik denk dat Estland en Polen misschien wel goed bij je scoren? Maar ik gok zelf dat VK je één is, of in elk geval top vijf.”

Op zich niet verkeerd gedacht, want Engeland én Polen staan beiden in mijn top tien, en Estland viel er net buiten (die had ik op plek dertien gezet). Hij was wel enorm verbaasd dat ik Azerbeidzjan op twee heb gezet.

Ferdinands eigen favoriet is nog niet helemaal bekend omdat hij niet kan kiezen. Griekenland en Tsjechië heeft hij op één en twee.

Semi Final 2 (1)

Mijn top 10

Wat mijn uiteindelijke top 10 is geworden voor het Eurovisie Songfestival 2022? Hier komt ie:

  1. Halo – Lumix – ft. Pia Maria (Oostenrijk)
  2. Fade to Black – Nadir Rustamli (Azerbeidzjan)
  3. Not the Same – Sheldon Riley (Australië)
  4. Space Man – Sam Ryder (Engeland)
  5. River – Ochman (Polen)
  6. Miss You – Jérémie Makiese (België)
  7. I am what I am – Emma Muscat (Malta)
  8. Snap – Rosa Linn (Armenië)
  9. Lights off – We are Domi (Tsjechië)
  10. Circles – Andrea (Noord-Macedonië)

Net niet de top tien gehaald, maar wel geniaal is trouwens nog dit liedje: Give that wolf a banana van Subwoolfer. Het is niet een liedje waarvan ik dacht: daar gaan ze mee winnen. Maar het is wel een liedje dat ik echt fantastisch vind, haha. Volgens mijn broertje wordt in Noorwegen gedacht dat dit de mannen van Ylvis zijn. Ook vind ik het leuk (jeugdsentiment) dat The Rasmus meedoen, maar helaas hebben ze bij mij net niet de top tien gehaald.

Ben jij ook gek op het Eurovisie Songfestival en lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan Ferovision? Dat kan! Nog tot en met 23 april kan je jouw top 10 insturen. Klik hier voor alle informatie.

Welk liedje is jouw favoriet voor het Eurovisie Songfestival 2022?

Deze post is al 1033 keer gelezen


Geef een reactie