Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #24 | Dragqueens en katten

Een kijkje in mijn leven

Allereerst wil ik jullie nog een heel gelukkig 2020 toewensen! Hebben jullie allemaal een goede jaarwisseling gehad? Voor ons was het de eerste keer met onze katjes. We zijn eerst even bij vrienden geweest en hebben gezellig samen gegeten en spelletjes gedaan. Maar we zijn voor twaalven weer richting huis gegaan om bij Fred en George te zijn. We wisten niet hoe ze op vuurwerk zouden reageren en wilden ze gerust kunnen stellen als dat nodig was. Uiteindelijk zijn ze onder de bank gevlucht en waren ze wat onwennig. Gelukkig was het na twee uur eindelijk klaar met het geknal zodat we allemaal lekker rustig naar bed konden. Maar daar gaat dit blog natuurlijk niet over. Vandaag kijk ik in Kijkje in mijn leven nog een keer terug op 2019, en wel op de maand december.

Wok wok wok

Wok Phoenix

In december was het natuurlijk weer Sinterklaas. En hoewel we er eigenlijk niks mee doen, en ik de feestdag ook niet meer leuk vind door alle discussies die de hele tijd plaatsvinden, zijn we voor de leuk toch even uit eten gegaan. We zijn naar Wok Phoenix in Drachten gegaan. Hoewel ik totaal niet van wokken houd, ga ik heel graag naar Wok Phoenix. Waarom? Omdat ze serieus de allerlekkerste biefstukjes maken. Ze doen er ook een heerlijke sausje over, waarvan ik nog steeds niet helemaal heb ontdekt waaruit het bestaat. Ik denk bosui, knoflook en sojasaus. Maar het is in elk geval héérlijk!

Mijn eerste dragshow

Dragshow

Ik heb verder alleen video’s, en niet heel goede foto’s helaas.

Voor het eerst in mijn leven was ik in een gaybar waar een dragqueen show werd gehouden. Mijn zwager zou optreden en ik had beloofd om eens te komen kijken samen met mijn vriend. Hoewel we eigenlijk allebei hadden verwacht er ons niet helemaal thuis te voelen, hebben zowel ik als mijn vriend veel plezier gehad. De show werd gepresenteerd door Anastasia von Beaverhausen, en serieus, zij was zó grappig! Mijn zwager, je vindt zijn dragaccount hier op Instagram, was ook supergoed. Het blijft onvoorstelbaar dat hij op naaldhakken kan lopen waarin ik mijn enkels zou breken… Het optreden van de Amerikaanse dragqueen was way too much. Ze reed letterlijk overal tegenaan, en dat noem ik geen show meer. Ook heb ik eindelijk eens wat nieuwe vrienden van mijn broertje ontmoet, en dat was supergezellig!

Lunch en kerstmarkt

Kerstmarkt

Gewoon omdat het kon en mijn beide ouders vrij waren, heb ik op een zaterdag heerlijk met ze geluncht. Ik had lekkere belegde broodjes bij de bakker gehaald en we hebben fijn samen gekletst. Na de lunch liet mijn moeder nog even zien wat ze allemaal aan sieraden had gemaakt. Ze zou later die week namelijk op de kerstmarkt voor mijn werk staan.

We krijgen altijd 20 muntjes ter waarde van 20 euro en er staan altijd diverse stands waar je deze vervolgens kunt uitgeven. En mijn moeder was dit jaar uitgenodigd als standhouder. Superleuk! Ik heb haar de hele dag ondersteunt als haar “hulpelfje” en heb natuurlijk ook mijn eigen kerstpakket samengesteld. Ik koos voor het spelletje Keer op Keer (superleuk spel!) en een zakje fudge.

The ABC kwam weer samen

Het eeuwige leven - Matt Haig

In december vond ook de laatste leesclubbijeenkomst van 2019 plaats. We bespraken het boek Het Eeuwige Leven van Matt Haig, en voor het eerst sinds de oprichting van The ABC had ik het boek niet uitgelezen. Dit komt normaal gesproken nooit voor, en ik vond het ook erg vervelend. Maar doordat er een collega is uitgevallen op het werk heb ik het sinds november extra druk, en had ik in november en december weinig fut om te lezen na mijn werk. De bijeenkomst zelf was gelukkig weer enorm gezellig! Sinds december ben ik ook begonnen met deze leuke samenvatting van het leescluboordeel. Samen komen we unaniem tot één woord voor elk van de thema’s en dit levert het op. Wat vinden jullie ervan?

Katja van That Blonde Woman was ook gezellig aanwezig en bleef bij mij logeren. Zo kon ze ook eindelijk Fred en George ontmoeten. Dankzij haar zijn die namen namelijk geopperd, waarna ik ze niet meer uit mijn hoofd kon krijgen. Toepasselijk is zij dan ook de peetmoeder van onze lieverds.

Ziek en feestdagen

Frodo en Sam

Met nog ongeveer anderhalve week te gaan tot kerst werd ik helaas ziek. Ik voelde al dat het eraan kwam, zeker door alle drukte. Wanneer het zou komen, daar was ik nog niet zeker van. Tot de dag na de leesclub. Het ging van niezen en hoesten tot steeds erger. Ik moest het PV-uitje helaas afzeggen en ben de maandag en dinsdag erna ook ziek thuis gebleven. Van woensdag tot en met dinsdag heb ik vervolgens nog gewerkt, en toen was het al kerst!

Tijdens de kerstdag met mijn moederskant leerde ik ook eindelijk Frodo en Sam kennen; de katten van mijn neef en zijn verloofde. Wat een schatjes!

Kerst was weer enorm gezellig, en ook oud en nieuw. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het wel altijd erg hectisch vind. Zeker dit jaar terwijl ik eigenlijk juist enorm toe was aan wat rust. Op de dagen er tussendoor heb ik dan ook enorm veel geslapen. Inmiddels ben ik nog steeds niet helemaal fit, maar ik heb ik tussen de feestdagen door wel weer wat meer gelezen.

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Ik zal ongetwijfeld wel een film gezien hebben. Toch? Maar er komt geen enkele film in mij op die ik in december gezien zou hebben. Ja, misschien Christmas Cottage! Of was dat nog in november? Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer…

Series

Series heb ik veel gekeken. Wanneer ik mij niet meer kan concentreren op boeken, pak ik al snel een serie erbij. Mijn vriend is vorige maand begonnen aan Star Trek: Voyager, en inmiddels kijk ik alles met hem mee. Hoewel gedateerd, is het verrassend leuk! Daarnaast heb ik seizoen 6 gekeken van The Flash en heb ik anderhalf seizoen overgeslagen van Arrow. Ik vond de serie gewoon niet leuk meer, maar wilde toch graag verder kijken. Vanaf seizoen 7 is de Arrow wel weer ontzettend leuk, dus ik ben blij dat ik gewoon het vorige anderhalf seizoen heb geskipt. O, O! En mijn vriend en ik hebben The Witcher helemaal uitgekeken. Ik moest er even inkomen, maar ben inmiddels fan.

Boeken

Ik las deze maand drie boeken. En hoewel het veel lijkt, is het minder indrukwekkend zodra je ziet hoeveel pagina’s deze drie boeken hadden haha. Eén ervan had amper 100 bladzijden. Net als in de film was een heerlijk boek om in deze periode te lezen, en ook van Egotripper heb ik genoten.

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts

  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. Unboxing | Goodiebox – Go with the Glow
  4. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?
  5. 5x Leuke subscription boxen

Sterren

Waar heb jij oud en nieuw gevierd?

Deze post is al 3945 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #24 | Dragqueens en katten

  1. Oh, nee wat enorm balen dat je helemaal ziek bent geworden nadat je me naar het busstation had gebracht! Hopelijk voel je je snel fitter wanneer het weer wat rustig is op werk.

    Leesclub was super en zo leuk om eindelijk mijn petekatten te zien. 😉